Second Opinion aan Braces of Digitale tandarts

Author:
admin
Posted:
wo, 06/25/2003 - 21:25
Hoi,

ik heb al een aantal berichten hier geplaatst, maar zou graag jullie mening willen over het volgende:

in februari heb ik 1 nachtje gebleekt. Sindsdien (en nooit klachten daarvoor, 1 gaatje gehad):

-pijnlijke tanden (te omschrijven als een soort 'prikkels' op je tanden)...

-'prikkels' op het tandvlees.

-geen kracht kunnen uitoefenen op de tanden, dus geen appels kunnen eten

-met pozes wordt het erger...vooral als ik eraan denk..

-lippen lijken ook de 'prikkels' te hebben

-een paar lekkages tussen de kiezen in het bovengebit (maar moet zeggen, ik heb van mijzelf vrij diepe groeven). Dit had volgens de tandarts heeft dit absoluut niks te maken met het bleken. want dit zat er een paar weken na het bleken...

maar.....

-geen rood tandvlees of bloedend
-niet echt veel prikkels voor koud of warm, kan ik aardig goed eten..of drinken, niet echt last van als ik op de fiets zit..want deze pijn kennen tandartsen voornl.
-5 controles bij de tandarts, foto gemaakt, verder niks te zien.. er is zelfs overleg geweest met andere tandarts
-poreuziteit getest, is ok, geen ontkalking allemaal onderzocht.
-zegt wel dat ik mij te druk maakt, dit kan ook invloed uitoefenen?
-de vullingen doen een beetje zeer als ik er iets tussen kauw.

tandarts zegt nog steeds dat ik 100 wordt met mijn tanden...of mijn tanden met mij..haha..

Zou een van jullie aub eens je gedachten hierover willen laten gaan....ik ben maar een leek...

dank jullie wel..

Leila
Lieneke

Hoi Leila

Ik heb een keer een presentatie gehouden over bleken. De litteratuur vermeld dat bleken naulijks gevoelig zou zijn. Maar ik hoor andere verhalen; mensen waarbij het vreselijk zeer deed. Hoe dat kan, dat weet ik ook niet. Maar het komt dus vaker voor. Ik denk niet dat het aan je tanden ligt.
wo, 06/25/2003 - 21:40 Permalink
admin

Hoi braces,

is dit naderhand dan ook wel weer weggegaan...of heb je het dan meer over de 1e paar dagen na het bleken...want dat kan ik mij nog wel voorstelllen, maar niet een paar maanden daarna...
do, 06/26/2003 - 12:31 Permalink
mart

Leila:
Plaatje of foto toevoegen...Kijk op BBcode als je een reactie of een nieuw bericht doet...
Kijk dan bij: Afbeeldingen toevoegen
Je moet dan wel de optie hebben om de foto of plaatje op een server te kunnen plaatsen... lukt dat niet mail mij dan even de foto. Ik zal dan de url wel ff mailen waar ie dan staat.
Ik heb wel wat ruimte op mijn server... :-0

http://www.mystreamingwebcam.com/images/kiss.gif




[ Dit Bericht is bewerkt door: mart op 2003-06-29 19:58 ]
zo, 06/29/2003 - 19:41 Permalink
admin

http://www.mystreamingwebcam.com/images/Scannen0008.jpg



Ik hoop dat die het doet, ik heb nl. op bovenstaande pagina mijn gebit staan. Wil graag weten wat zo op het 1e gezicht jullie indruk is...

groetjes Leila
ma, 06/30/2003 - 22:21 Permalink
admin

ja, daar heb ik al contact mee opgenomen. Hun vertelde niks in hun literatuur te vinden van klachten die ik had. Er is een strenge controle rondom dit produkt (Vivastyle). De producent hiervan is Ivoclar Vivadent. Ik mocht alles aan hun vragen en ze vonden het ook erg vervelend voor mij. Tandarts had ook geen klachten van andere patienten gehad die het spul van dezelfde lichting hadden gebruikt.

Zoals je kan voorstellen ben ik erg blij met mijn tanden en zou het heel erg vinden als hier iets mee zou gebeuren.

Mijn tandvlees zit er volgens mij op de foto goed van kleur uit. Deze foto is ong. 3 weken geleden genomen. Alleen wat ik nu een beetje merk is op bepaalde plekjes ik wat teruggetrokken tandvlees heb, hierdoor voel ik koude en warme dingen wat meer, dit is best vervelend.
Dit kwam ook in een paar dagen opzetten.

Begrijp je dat ik niet echt weet wat ik moet doen. Zou het mijzelf nooit vergeven als ik dit gebit schade heb toegebracht. Ik ben heel mijn leven elk half jaar naar de tandarts geweest, fluorbehandelingen vroeger gehad etc..2x per dag tanden poetsen.

Ja, alleen na die laatste keer bleken kwam dit en toen had ik alleen mijn ondertanden gebleekt en boven is ook gevoelig.

Vind het best wel erg, tandarts kan weinig voor mij doen, omdat hij niet echt wat kan vinden, en meestal geven de mensen pijnen voor warm of koud aan.
De tandartsen van tegenwoordig kunnen zoveel mensen aan een prachtig gebit helpen, het zijn ware kunstenaars...maar waarom kan niemand mij zeggen wat ik nou heb, en wat er tegen te doen valt...?

Liefs Leila

p.s. zo op de foto ziet mijn tandvlees er toch niet ontstoken uit?
En als je zenuwen van je tanden beschadigt zouden moeten zijn, dan zou je dit toch echt wel voelen.
di, 07/01/2003 - 14:27 Permalink
admin

p.s. Als mijn tanden echt geruineerd zouden zijn, dan zou de tandartsen dit na 5 bezoeken toch wel opgemerkt hebben? Er is toch niet iets verborgen ofzo? Hij heeft ook een foto gemaakt. Of als er iets weg is, glazuur ofzo, dan ziet hij het toch ook meteen..?
di, 07/01/2003 - 14:29 Permalink
Caro

Hi Leila,

Zo te zien prachtige tanden, zorgvuldig bijgehouden, en je gaat regelmatig terug, je beschrijft wle steeds je grootste angst, namelijk dat er iets aan je tanden zou zijn,...t zou kunnen , dat je je zo focust op je tanden, en wat er eventueel mis mee kan zijn, dat je bij een gevoel al gelijk denkt, wat is er mis, dit kan zo een eigen leven gaan lijden, waardoor je echt klachten hebt ( je voelt t dan ook) t zou kunnen dat je door je te focussen op die tanden, dat je dit daadwerkelijk ook gaat voelen...met andere woorden,..t zit tussen je oren...

als men niks kan vinden, ..en volgens mij is er niks mis met je glazuur...

weet je wel dat je puur met je gedachten, angst etc, pijnen en ongemakken kan opwekken?ik zeg niet dat dit zo IS bij jou, maar na het lezen van jou stukjes, ..merk ik gewoon dat dit bij mij opkomt, ..dat t wel es ingebeelde angst kan zijn die zover kan gaan dat je ook daadwerkelijk van alles gaat voelen.

Groetjes Caro
wo, 07/02/2003 - 09:46 Permalink
admin

Ik heb bijna allemaal maar negatief geklonken over het bleken, maar ik wil wel zeggen dat ik heel blij ben met hoe mijn tanden geworden en dit tevens door natuurlijk mijn eigen goede verzorging, halfjaarlijkse controle, beugel en bleekkuurtje.

Dus hiervanuit ook een compliment aan de tandarts!
do, 07/03/2003 - 18:23 Permalink
admin

Als ik echt heel logisch nadenk, en dit ook om mijzelf een beetje gerust te stellen over mijn tanden, dan denk ik, tja die tandarts heeft dit resultaat bij mij voor elkaar gekregen, rechte tanden etc...maar hij zou het niet zien als er iets mis was, dat matched ook niet helemaal.

Ik kan mij voorstellen dat bepaalde tandartsen toch soms best gefrustreerd raken van patienten. Want ik voel écht dingen in mijn mond, tanden, tandvlees, maar er is niet echt wat te zien. ook niet op de foto's. En dat ik daar ong. 5 keer in ong. 3 maanden tijd ben geweest.

Ik neem aan dat een tandarts dan wel iets gezien heeft....

Hij heeft mij ten einde raad een fluorgel van Elmex meegegeven. Moet ik op mijn tanden smeren....kan nooit kwaad zegt hij. 1x per week.....

Hebben jullie ooit wel eens van die klachten gehoord die ik heb...??
di, 07/08/2003 - 13:31 Permalink
Lieneke

Misschien komt de pijn wel heel ergens anders vandaan.
Er was eens een vrouw die heel erg last had van haar gebit maar de tandarts vond maar steeds niks. later bleek dat het rugwervels niet in orde waren. De pijn was naar haar gebit getrokken.
di, 07/08/2003 - 15:22 Permalink
admin

Hoi Braces,

Wat lief dat je elke keer zo meedenkt.

Het is inderdaad een probleem voor mij. Ik heb de laatste tijd enorm last gehad van spanningen. Kan zoiets op je tanden 'slaan'. Omdat ik daar zo mee bezig ben geweest. dus een soort stress op je tanden. Daar begint het eigenlijk nl. een beetje op te lijken. De dokter ziet heel weinig en tandarts eigenlijk ook niet. Deze vertelde mij wel door te kunnen sturen naar een specialist, maar vertelde dat deze ook weinig kunnen doen, omdat hun hetzelfde verhaal zouden vertellen.

Ik vind het echt erg om weer die tandarts lastig te vallen. IN augustus mog ik nog even komen. Hij zag waarschijnlijk ook hoe ik er mee bezig ben.

Nouja, Braces mijn eigenlijke vraag is, kan dit? Kan stress, spanningen op je tanden slaan.

Net als bij een ander op je buik? Misschien omdat mijn tanden belangrijk voor mij zijn, dat het zich daarop richt??

Groetjes Leila
di, 07/08/2003 - 16:57 Permalink
Lieneke

Zou goed kunnen! Bij stress wordt je weerstand verlaagd en kan je rare klachten krijgen. Vaak zie je bij mensen dat het gebit bij stress en spanningen ziender ogen achteruit gaat. Bij jou kan je het alleen niet zien, maar wel voelen.
Misschien moet je eens lekker in bad gaan liggen of je eens flink laten verwennen en de boel ff de boel laten. Wie weet help dat.
di, 07/08/2003 - 18:07 Permalink
terry

Meschien kan je beter de oorzaak van de stress eerst oplossen.Doe je dat niet zal je klachten ook niet verdwijnen.Dus eerst de oorzaak dan pas gaan ondernemen.
di, 07/08/2003 - 19:33 Permalink
admin

Jullie hebben gelijk wat betreft druk maken enzo...ik merk als ik bijv. sport en dus ontspan, veel minder last ervan heb...dus het zal zeker verbinding ermee hebben.

Dank voor jullie interesse!

Nog 1 vraagje;

Ziet een tandarts onderstaande dingen op een foto, na goede studie op de foto:

-breuk in tanden
-ontstoken wortels/wortelpunten
-als er dingen onder je tanden bezig zijn..dus ontstekingen enzo..

Mocht er een virus in de mond aanwezig zijn, kan een tandarts dit ook zien?
wo, 07/09/2003 - 12:37 Permalink
Lieneke

Op een foto kan je heel veel zien, maar het betekent niet dat als het niet te zien is op de foto het niet aanwezig is.
Een breuk in de wortel is haast nooit te zien op de foto. Een wortelpuntontsteking meestal wel, maar soms ook niet.Parodontitis,ontsteking van het tandvlees met botafbraak, vooral als het ernstig, is goed te zien op een foto.
wo, 07/09/2003 - 14:09 Permalink
admin

Hoi Braces,

Ik neem als je echt een wortelpuntontsteking of iets dergelijks hebt, je dit ook wel daadwerkelijk voelt....?

Iets aan je wortel kan toch behoorlijk pijnlijk zijn?

Wat zijn de klachten over het algemeen bij dit?
wo, 07/09/2003 - 14:37 Permalink
terry

[quote]
Op 2003-07-09 14:37, schreef leila:
Hoi Braces,

Ik neem als je echt een wortelpuntontsteking of iets dergelijks hebt, je dit ook wel daadwerkelijk voelt....?

Iets aan je wortel kan toch behoorlijk pijnlijk zijn?

Wat zijn de klachten over het algemeen bij dit?

Hoi beste leila,ik heb een vraag.Ik merk aan jou zo als ik dat voel,dat je ergens mee in zit.
Waar zit je mee,ben je bang om iets ergs te hebben.
Vertell het ons,wij zijn er om je te helpen.
Ik denk niet dat dit het enige is waar je mee zit.En die foto van je met die mooie tanden,dat ziet er prachtig uit hoor.



_________________
Vriendelijke groeten van Terry

[ Dit Bericht is bewerkt door: terry op 2003-07-09 15:02 ]
wo, 07/09/2003 - 15:00 Permalink
Spa

Hoi Leila,

Wat een mooi gebit heb je....daar kun je echt trots op zijn! Vervelend dat je pijntjes hebt..is wel een bekend verschijnsel (heb het vaker gelezen in de literatuur) Net wat braces e.a. zeggen, ga eens goed ontspannen, waarschijnlijk helpt dit! Mijn vraag aan jou: je scheef o.a. dat je een beugel hebt gedragen. Hoe lang, op welke leeftijd en wat voor soort beugels heb je zoal gedragen? Vond je het erg vervelend of viel het wel mee? Ik moet er binnenkort ook aan beginnen; misschien heb je een paar adviezen voor mij, zie er n.l. erg tegenop!?! Alvast bedankt! Groetjes
wo, 07/09/2003 - 16:18 Permalink
Lieneke

een wortelpuntontsteking voel je soms niet; We maken meestal een hele fotostatus bij mensen die net nieuw zijn in de praktijk. Vaak zie je dan toch nog een chronische wortelontsteking waarvan de mensen nog nooit iets van hebben gevoeld. Meestal zijn deze mensen dan ooit eens gevallen en zijn zo aan die ontsteking gekomen.
Een acute wortelpuntontsteking voel je heel erg goed. Dat doet heel erg zeer; vaak hebben deze mensen dan ook een groot abces of een fistel. Een abces is echt heel erg pijnlijk; daar kan je echt niet van slapen.
Een chronische wortelpuntontsteking kan soms wel eens even opspelen. Vaak wachten mensen het dan even af. En jawel na een tijdje gaat de pijn weg. Maar dat wil niet zeggen dat er dan niks meer aan de hand is. De ontsteking is dan in een soort evenwicht: de afweer en de bacterien zijn aan elkaar gewaagd; niemand wint er. Als de bacterien de oorlog drijgen te winnen, dan gaat het zeer doen.
wo, 07/09/2003 - 16:40 Permalink
admin

Hoi Braces,

Ik snap het. Ik denk niet dat dat het is wat er is met mij. Want ik slaap s'nachts nl. heel goed...waarschijnlijk omdat ik mij ontspan op dat moment...en wat ik zei als ik op momenten bezig ben, dan voel ik het gewoon minder worden. En weet je ik had laatst een peesontsteking in mijn arm, daarvoor moest ik Ibuprofen 600 slikken, nou dit is behoorlijk veel en inderdaad het maakte de pijn in mijn arm minder...maar in mijn mond neehoor...vrienden zeggen ook, als je echt iets had, dus echte kiespijn enzo, dan kan je s'nachts niet slapen en juist dan verdooft Ibuprofen het een beetje..

Maar het erge is ik voel dus wel wat. Het doet geen pijn, maar irriteert. Ook mijn tandvlees. Maar het erge is, er is werkelijk niks te zien, mijn tanden zijn nog steeds zo mooi wit, tandvlees is roze, zat er maar een plek ergens dan heb je zoiets van dat is het! weet je wel. dan kan je het aanwijzen.

Maar die pijn die ik voel is heel raar, het is geen pijn voor warm of koud, want ik kan gewoon koude of warme drankjes drinken. En als ik eet, voelt dat laagje erop fijn, want dan zijn die prikkels even weg...

Waar zal ik het mee vergelijken. euhmm...een soort irritatie op het tandvlees, net zoals als je irritatie op je huid hebt dat gevoel en ook als ik zachtjes aan mijn tandvlees voel ik dat gevoel...maar er is gewoon niks te zien.

Nu zijn veel mensen een verband aan het leggen met mijn verleden...Ik heb niet al te leuke dingen meegemaakt en ben altijd erg met mijn uiterlijk bezig geweest, want dit voelde als mijn sterke punt. Die nacht dat ik een nachtje bleekte, zat ik mij ineen keer zo druk te maken over dat bleken, terwijl ik het daarvoor ook weleens deedt en mijn tanden konden er heel goed tegen, alleen s'ochtends weleens last, maar daarna absoluut niet meer, hoor wel van mensen dat ze echt een paar dagen, pijn ervaarden...
Maar dus die nacht dacht ik ineen keer, dan heb ik het weer, zo van o, er gaat wat ergs gebeuren, weet je zo ging ik die nacht in, heb ik erover gedroomt dat al mijn tanden (en niet lachen) gingen rotten, eruit vielen en niemand meer wat met mij te maken wilde hebben, want wil er nu zo'n vies lelijk iemand.

Nou en dat had ik gedroomd, ik ben die ochtend opgestaand, had niet meer klachten dan normaal, en ben er toen op gaan letten, zie ik niks, zitten ze er nog in, zijn er geen rare dingen gebeurt etc...etc...en na een paar dagen kwam dat gevoel....

raar hé

Nou, jullie zijn nu onderhand psychologen..maar begrijp mij aub, ik vind dit echt eng..., ik ben bang..ik ben nu veel dingen van vroeger aan het verwerken de positieve richting op. Maar ik krijg bijna een hartverlamming als ik iets denk te zien..weet je ineen keer zie je van alles.

Ik ga mijzelf helemaal gek maken, van ojee, straks heb ik een soort kanker ofzo aan mijn tandvlees, weet je dat soort dingen, daarom zit ik ook zo vaak op deze site, ik type dan bij google bijv. bleken tanden, gevaren, etc..
nouja er staat altijd wel een verhaal bij dat het iets minder is gegaan....maar dan nog zijn het andere klachten die ik heb, meer voor koud of warm enzo..

nouja, jullie zien nu wat de reden is.

pff wat een verhaal
wo, 07/09/2003 - 17:14 Permalink
admin

Hoi Spa,

Ik heb een beugel gedragen van ong. mijn twaalfde tot mijn dertiende, 1 jaar dus...

Verder geen hinder van ondervonden...heel blij met het resultaat. Het was een gewone plaatjesbeugel. En dan te bedenken dat ik teveel tanden in mijn mond had, er zijn toen 2 kiezen getrokken, waren verder gezond, maar mijn snijtanden zweefden boven die konden niet zakken, dus nu heb ik in mijn bovengebit aan elke kant 3 kiezen. En de snijtanden konden toen wel zakken.

Spa, je bedoelt met bekend verschijnsel dat wat bij bleken van je tanden voorkomt of dat spanningen op je tanden kunnen slaan.

Hét verschijnsel bij bleken is, is dat je tanden gevoelig kunnen worden en dit houdt dan volgens de tandartsen in, bijv. als je op de fiets zit en de wind voelt langs je tanden, bijna geen koude of warme drank of eten kan nuttigen en dat heb ik dus niet. DAt is het rare..

Een beugel is trouwens echt aan te raden, je went er vrij snel aan en het resultaat is voor het leven (vaak). Je hoeft tegenwoordig bijna geen scheve tanden meer te hebben!!
wo, 07/09/2003 - 17:20 Permalink
admin

Sorry hoor allemaal, voor mijn ontzettende uitbarsting van berichtjes op deze site, maar jullie kunnen zien hoe ik er mee bezig ben. Thuis kan ik er heel goed over praten, maar mensen weten op een gegeven moment ook niet meer wat ze moeten zeggen/doen. Omdat zelfs 2 artsen mij niet echt kunnen helpen.

Ben nooit bang geweest voor de tandarts en zou alle pijn willen doorstaan als er wat is...zo belangrijk is het juist voor mij dat mijn gebit WEL goed is. terwijl andere juist soms denken van ik ga niet..
tandarts zegt ook, jij bent altijd zo met je tanden bezig geweest, perfect dit, even dat etc.
HIj zegt dat ze eigenlijk te schoon zijn, net als van iemand die smetvrees heeft, die wel 100x per dag zijn handen, die krijgt op een gegeven moment ook irritatie...
wo, 07/09/2003 - 17:27 Permalink
Spa

Hai Leila,

Zo te lezen zit je er behoorlijk mee. Ik kan dat goed begrijpen, want ik wil liever ook geen last hebben van tanden en kiezen.. In mijn vorige reactie bedoelde ik eigenlijk dat het een bekend verschijnsel is in de medisch literatuur dat je evt. last kunt krijgen van pijn (=meestal uitstralende pijn oftewel: refered pain)van een ander lichaamsdeel (bijv. nekklachten kunnen uitstralen naar hoofd.) en zo kunnen nekklachten en/of hoofdpijn waarschijnlijk ook onverklaarbare kiespijn geven. Dat heeft dan niets met het bleken te maken.. Stress zou eventueel een oorzaak van de refered pain kunnen zijn. Begrijp me goed: dit zou natuurlijk een oorzaak kúnnen zijn, ik ben geen tandarts, dus weet niet wat er nog meer mogelijk is om als oorzaak aan te wijzen. Misschien weet de dig. tandarts meer hierover... Dank trouwens voor je info over beugels! Ik ben een 'eind twintiger' en vind het nogal een hele obderneming om daaraan te moeten beginnen, maar als het ten goede komt aan het behoud van het gebit heb ik het er wellicht wel voor over. Een jaar met een slotjesbeugel rondlopen is misschien nog wel te overzien??..Hoop ik!! Groetjes en sterkte!
wo, 07/09/2003 - 17:59 Permalink
Caro

Hoi Leila,

ik heb al eerder gereageerd, maar als ik t zo es terug lees, ..komt bij mij steeds t vermoeden, dat je zenuw blijkbaar dingen zoals pijntjes door blijft geven..dit vooral omdat je dit schreef: -pijnlijke tanden (te omschrijven als een soort 'prikkels' op je tanden)...

-'prikkels' op het tandvlees.

-geen kracht kunnen uitoefenen op de tanden, dus geen appels kunnen eten

-met pozes wordt het erger...vooral als ik eraan denk..

-lippen lijken ook de 'prikkels' te hebben

-een paar lekkages tussen de kiezen in het bovengebit (maar moet zeggen, ik heb van mijzelf vrij diepe groeven). Dit had volgens de tandarts heeft dit absoluut niks te maken met het bleken. want dit zat er een paar weken na het bleken...

het lijkt wel of je zenuw signalen niet goed doorgeeft, men kan dit niet zien denk ik op foto...
t hoeft niet eens van je tanden zelf af te komen, maar misschien wel een ander deel van je lichaam, wat er voro zorgt dat de zenuw onvoldoende prikkels krijgt, en daardoor onlogische prikkels doorgeeft, zoals pijn en irritatie.

dat je niet eens een appel kan eten, dat lijkt me toch een probleem..en kan je denk ik niet zomaar inbeelden..( alhowel bij sterke sugestie)
het lijkt net al smensen die aangezichtspijn hebben..men kan gewoon niets vinden, maar blijkbaar stralen zenuwen een pijn uit.

ikzelf heb een keer gehad dat d ehelft van mijn gezicht en alsmede de helft van gebit verdoofd voelde..de huisarts verklaarde dat zoiets spontaan kan, en meestal weer snel wegtrekt, ook heeft men mij toen gescant, en er is niets te vinden.
je hoort het ook bij zwangere vrouwen, dat men soms in gezicht en tanden, een soort verlamming krijgen.
andersom kan natuurlijk ook..dat men pijn voelt..
ik geloof niet dat je tanden de oorzaak zijn, en bij je zenuwen heeft men ook niet gewerkt toch?

t kan wel dat door stress..zenuwen geactiveerd worden of uitvallen..meestal is dit maar tijdelijk, het helpt natuurlijk ok nie tmee om dit dan verstandelijk nog ff te versterken, ..en ik snap jou ook wel..je laat je tanden doen, en je denkt mooi ben klaar, tanden mooi, en nu zit je met allerlei vage klachten..die men niet kan opsporen..

is dit gevoel op heel je gebit?of alleen een paar tanden?

Groetjes Caro
do, 07/10/2003 - 09:29 Permalink
admin

Hoi Cairo,

Nee, het is aan mijn hele gebit. Ik heb verder niks aan mijn zenuwen of iets laten doen. IK heb geprobeerd de tijden bij te houden, wanneer ik het krijg en ik merk wanneer ik in een ontspannen omgeving ben of sport, of lekker met bijv. een wijntje in de tuin aan het relaxen ben, daar eigenlijk heel weinig last van heb en ik denk bij mijzelf als ik echt, en daar bedoel ik niet mee dat het niet echt is hoor, maar stel dat ik echt flinke kiespijn heb, dat je dat dan ook voelt op die momenten. Want ik heb verhalen gehoord van mensen met kiespijn enzoo en dat schijnt echt geen pretje te zijn. Dan kan je bijna niet normaal functioneren. En dat kan ik op zich wel. Raar is het hé en ik zie eigenlijk ook niet echt wat op mijn tandvlees, blaasjes ofzo, waarvan je kan zeggen, hé dat is het...
vr, 07/11/2003 - 12:54 Permalink
admin

digitale tandarts, een vraagje aan u: Kan het zo zijn dat bleken echt schade aan tanden kan veroorzaken? Wat doet bleken nu eigenlijk met de tanden? behalve dan dat ze witter worden...?
ma, 07/14/2003 - 10:28 Permalink