scheve voortanden

Author:
HJ84
Posted:
do, 07/27/2017 - 19:33
Beste lezers,

Ik ben 'vroeger' een aantal keer lelijk ten val gekomen met mijn fiets, waardoor mijn voortanden allemaal scheef staan.
De één staat wat naar links, de ander weer wat naar achter en de hoektand staat weer te ver naar voren, al met al niet zo'n fraai gezicht.

Normaal gesproken zou je zeggen, dit had opgelost kunnen worden met een beugel.
Mijn tandarts raadde mij destijds af een beugel te gaan dragen. Ik heb blijkbaar zo'n zwak gebit dat de tandarts bang was dat de beugel mijn gebit verder zou beschadigen.
Of dit erfelijk is weet ik niet, mijn beide ouders hadden namelijk al op jonge leeftijd een kunstgebit.
Ik moet erbij vertellen dat er in de tussentijd al aardig wat gebeurd is met deze tanden in de zin van vullingen en restauraties (spleetje tussen de tanden is opgevuld).
Ook heb ik erg gevoelige tanden, op een ijsje bijten of een glas koud water drinken gaat absoluut niet.

Nu, 10 á 12 jaar later, loop ik nog steeds met scheve voortanden en zou ik graag willen weten wat voor alternatieven hiervoor zijn.

Is het plaatsen van een brug een optie, of een aantal kronen laten plaatsen ? Ik heb het halve internet al afgespeurd maar kan nog niet echt een goede oplossing vinden.

Alvast bedankt.

HJ.
vV

waarom vraag je het niet aan je tandarts? staat van de wortels is essentieel om te weten of die als basis kunnen dienen, daarnaast is er echt heel veel meer info nodig dan jij geeft om iets zinnigs te kunnen zeggen, mn rontgen fotos, gebitsmodellen etc.
vr, 07/28/2017 - 09:21 Permalink