scheve tanden en achtergebleven melktanden

Author:
cleopatra
Posted:
do, 02/13/2003 - 23:02
Bijna alle tanden en kiezen van mijn vriend staan scheef (sommige staan gedraaid, sommige staan te ver naar voren of naar achter en sommige zijn niet ver genoeg doorgekomen). Daarnaast heeft hij nog enkele melktanden in zijn gebit (hij is 19 jaar).

Zijn tandarts heeft ooit gezegd dat zijn tanden alleen nog maar schever zullen gaan groeien en dat ze op den duur uit zullen vallen. Is dat echt mogelijk?

Welke correctiemogelijkheden zijn er in dit geval? Zou een beugel (nog) zin hebben?

Alvast bedankt voor het antwoord.
Mvg., Cleo
de digitale tandarts

Een orthodontische behandeling kan ook goed bij volwassenen uitgevoerd worden.

Mogelijk kunnen dan tijdens de behandeling zelfs de melkkiezen verwijderd worden en deze ruimte opgevuld worden met de overige tanden en kiezen die dan 'netjes'en recht in de de tandboog passen.

Of dit mogelijk is, is o.a. afhankelijk van de beschikbare ruimte in de tandbogen en de ruimte die de tanden en kiezen innemen als ze recht staan.

Een consult bij een orthodontist waarbij een behandelplan gemaakt wordt, zal je meer kunnen vertellen. Je kunt dan tevens meer horen over de (on)mogelijkheden en de duur en de kosten van een dergelijke behandeling.

Over het algemeen is het zo dat door de groei van de kaken, de scheefstand (crowding) van de tanden met het verstrijken van de jaren verergerd.

Dat is ook de reden waarom na een orthodontische behandeling de voortanden worden gespalkt of een nachtbeugel wordt gedragen.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-02 15:35 ]
zo, 03/02/2003 - 15:33 Permalink