Schade door eetstoornis + te hard poetsen ongedaan maken

Author:
AH1990
Posted:
ma, 04/04/2016 - 20:29
Beste tandarts,

Allereerst wil ik zeggen dat ik het echt super vind dat er een forum bestaat waarin tandartsen (vrijwillig en gratis) de tijd nemen om vragen te beantwoorden :)

Hetgeen waar ik mee zit is dat ik erg ontevreden ben over mijn gebit; doordat ik mijn hele leven lang (veel) te hard heb gepoetst en bovendien een eetstoornis heb gehad, is mijn glazuur beschadigd en heb ik een beetje doorschijnende tanden. Naast dat ik vind dat ze sowieso witter mogen zijn, vind ik dat doorschijnende echt heel lelijk en vroeg ik mij af wat ik hier eventueel aan zou kunnen doen.

Ik ben gelukkig wel gezegend met een goed gebit; ik heb bijvoorbeeld nooit gaatjes gehad (26 jaar). Dit wil ik heel graag zo houden en ik ben dan ook op zoek naar een oplossing die niet slecht voor mijn gebit is, maar wel zorgt dat ik niet probeer te vermijden om 'mijn tanden bloot te lachen' als ik ergens lol om heb.

Ik hoop dat u misschien wat tips heeft.

Mvg,
Ah90

P.s: een maand of twee geleden heb ik een elektrische tandenborstel aangeschaft. Sindsdien poets ik niet meer te hard.
Lieneke

Het is vanaf hier niet goed te zeggen wat er precies mogelijk is. Ik zou dat toch even vragen aan de eigen tandarts. Misschien zijn facings een mogelijkheid. Mocht jouw eigen tandarts hier niet bekwaam in zijn, kan hij je naar een esthetische tandarts sturen.
vr, 04/08/2016 - 10:52 Permalink