Schaamte voor gebit, wat te doen?

Author:
MikeEindhoven
Posted:
di, 07/24/2018 - 18:12
Hallo,

Allereerst bedankt voor het lezen van mijn bericht, ik hoop dat jullie een aantal tips/adviezen voor me hebben. Ik ben een 25-jarige man wiens gebit allesbehalve mooi is. Het is niet zo dat ik er niet goed voor zorg, maar heb er geen geluk mee gehad, ik heb een foto van mijn gebit als bestand bijgevoegd.

Zo is een van mijn hoektanden niet doorgekomen waardoor ik een gat in het bovenste gedeelte van mijn gebit heb. Daarnaast zijn een aantal jaren geleden mijn twee voortanden afgebroken en naar mijn mening niet goed gerepareerd/gelijmd.

Ik schaam me enorm voor mijn gebit en merk de laatste tijd dat ik daardoor wat minder in mijn vel zit. Ik durf niet meer breeduit te lachen of veel te praten, ik ben bang dat mensen mijn gebit te veel zien. Ik merk dat het invloed heeft op mijn humeur en aanwezigheid bij mensen.

Ik bericht hier op een forum over omdat ik soms het gevoel krijg dat mijn huidige tandarts niet het beste met mij en mijn gebit voorheeft. Zo zou beugelen niet aan te raden zijn omdat mijn hoektand ontbreekt waardoor al mijn tanden opschuiven en het er niet mooier op zou worden, het zou er volgens hem ook niet praktischer op worden.

Ik zou dan ook graag jullie mening willen horen wat ik het beste zou kunnen doen, of wat jullie zouden doen in mijn situatie. Ik sta overal voor open en vind het niet erg om er de portemonnee voor te moeten trekken. Ik zou dolgraag een mooi gebit willen hebben waar ik me niet voor hoef te schamen.

Alvast bedankt!

Mike
Attach
Romy32

Het is niet een hoektand die je mist, maar een kleine snijtand.
Als jij het gevoel hebt dat deze tandarts niet het beste met je voorheeft, zou ik een andere tandarts zoeken.
Vraag in je omgeving naar ervaringen van anderen, misschien kan iemand je een goede tandarts aanraden.
En ik zou een consult aanvragen bij een orthodontist, want ik denk juist dat beugelen wel een oplossing kan zijn voor de ontbrekende snijtand.
Misschien kan er ruimte gemaakt worden voor een implantaat op die plek.

Voor een consult bij de orthodontist heb je geen verwijzing van je tandarts nodig.
Succes ermee!
di, 07/24/2018 - 21:54 Permalink
karel1979

Als antwoord op door Romy32

Als jij je gebit niet mooi vindt zou ik idd bij een orthodontist informeren wat de mogelijkheden zijn, en je voortanden kunnen vast ook mooier worden gemaakt. Maar je er voor schamen moet je echt niet doen hoor! Ten eerste: ik vind je gebit helemaal niet lelijk, alleen maar onregelmatig, dat geeft wel karakter. Ten tweede: je hebt er alleen jezelf maar mee als je je schaamt. Als jij iemand anders ziet met een onregelmatig gebit vind je die ander dan (ook) minder leuk of waard oid? En als diegene er wat aan zou willen laten veranderen, maakt jou dat wat uit dan? Nee toch, dat zou iemand toch vooral voor zichzelf doen.

Succes met info vergaren en beslissen in ieder geval!
di, 07/24/2018 - 23:45 Permalink