Problemen na trekken ondergebit

Author:
Dodge
Posted:
zo, 11/21/2004 - 23:30
Beste mensen,

Ik hoop dat ik dit bericht in de juiste topic zet.
Na een ongeval is op mijn 17de jaar mijn volledige bovengebit getrokken en in de onderkaak stonden nog slechts 6 tanden.
Uiteraard was dit geen fraai gezicht, temeer omdat ook de laatste tanden er niet meer uit zagen.
Uiteindelijk, nu na 25 jaar gekozen om ook dit laatste restje te laten trekken en een ondergebits prothese te nemen.

Nu 6 maanden later kan ik nog steeds de ondergebitsprothese niet in omdat ik continue braakneigingen krijg.
In deze 6 maanden is het gebit al korter gemaakt waardoor de achterste kiezen (2 per kant) zijn komen te vervallen.
Echter nog steeds blijft het probleem zich voordoen dat wanneer ik het gebit indoe ik het er net zo snel weer uithaal om te voorkomen dat ik moet braken.

Ook zonder het ondergebit lijkt het wel of ik sneller misselijk ben dan voordat de laatste 6 tanden werden getrokken.
Gevolg is dat het er nu zonder gebit helemaal niet uit ziet en ik daardoor veel slis.

Echt mensen ik ben ten einde raad, het enige wat mijn tandarts zegt: gewoon blijven proberen het went vanzelf.

Hopelijk is er iemand die dit probleem herkend en er een oplossing voor weet.
Zelf heb ik al zitten denken om met tussenposen van een maand af en toe een "stifttand" te laten plaatsen zodat ik hopelijk na een 1,5 jaar weer een compleet gebit heb.
Echter ben ik bang dat wanneer ik hier ook niet tegen kan een heel groot probleem heb (kan het er niet zelf uithalen).

Ik wil jullie vast bedanken voor jullie aandacht en hoop op een positieve reactie
Dodge

Beste CD,

Het probleem is niet dat mijn prothese te los zou zitten, maar dat zo gauw ik de prothese in (probeer) te doen gelijk braakneigingen heb(binnen 1 a 2 seconden).
Het was dan ook eigenlijk mijn vraag of dit op een andere manier op te lossen zou zijn.
Een compleet ondergebit bestaande uit allemaal "bruggen" om het zo maar te noemen word veel te duur, er vanuitgaande dat de prijs per stuk tussen de €1600,00 en €2000,00 is, ik kan dat met mijn kleine uitkering nooit kunnen betalen.

Gr. Dodge
ma, 11/22/2004 - 10:14 Permalink
de digitale tandarts

De randen van een gebit dat verankerd is met implantaten kunnen wel wat korter gemaakt worden, maar gezien je verhaal denk ik dat dit niet voldoende zal zijn.

Voor meer mensen is het heel erg wennen aan een prothese en soms kan het lang duren. Onder begeleiding van tandarts van een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde en/of een psycholoog leren met de prothese omgaan is mogelijk een oplossing indien er geen verbetering optreedt.

Sterkte.
ma, 11/22/2004 - 10:49 Permalink
vV

Met implantaten kan de prothese veel kleiner worden, omdat uitbreiding ter retentie door het houvast op de implantaten zou kunnen vervallen.

Meestal echter zien wij een sterke braakreflex bij een te lange bovenprothese, niet bij een onderprothese. Wellicht ligt hier iets heel anders aan ten grondslag. Wellicht kan je tandarts je doorsturen naar een CBT voor dit probleem, want ik denk persoonlijk in een heel andere richting, check messenger.

vr gr, Walter
ma, 11/22/2004 - 10:49 Permalink
Dodge

Beste vV en anderen,

Bedankt voor jullie antwoorden zover.

vV, ik neem aan dat je met
check messenger
een PM bedoeld?
Ik wacht af op dit bericht.

Gr. Dodge
ma, 11/22/2004 - 11:16 Permalink
boutros

Hoi daar,
het klinkt misschien heel erg raar, maar misschien is het goed om eens gewoon te laten gebeuren wat er gebeurt als je je gebit in doet. Ik weet niet hoe lang je het inhoudt als je braakneigingen krijgt, maar ik zou eens in alle rust proberen om het een tijdje in te doen en dan maar eens goed over te geven. Ik kan allerlei verhalen opschrijven die uitleggen wat het allemaal zou kunnen zijn, maar ik denk dat je de angst voor het overgeven maar eens diep in de ogen moet kijken en het moet laten gebeuren. Zou ik eerst maar eens proberen voordat je allerlei ingewikkelde operaties uit laat voeren die misschien niet nodig zijn. Wie weet valt het reuze mee, en moet je even door het gevoel heen. Succes!!
vr, 11/26/2004 - 23:50 Permalink
vV

Welke ingewikkelde operaties zouden er nodig zijn? Verwijzing naar een CBT houdt niet in dat er geopereerd moet gaan worden hoor.
Wellicht mankeert er gewoon wat aan de prothese, of zijn er andere zaken waar een CBt door ervaring met lastige problemen gewoon sneller kijk op heeft.
za, 11/27/2004 - 11:31 Permalink