plaatsen van kronen

Author:
laura19840
Posted:
ma, 03/18/2013 - 20:03
hallo

graag zou ik willen weten of de tandarts verplicht is om de echte kronen tijdelijk vast te laten zetten wanneer ik daar om vraag??

Nu heb ik sinds 5 dagen 2 noodkronen op mijn 2 voortanden en er is bij de eerste afspraak mbt nieuwe kronen verhaal alleen vaag een kleur bepaling gedaan waarbij ik niet gezien heb welke kleur nou precies gekozen is. Er is in dit gesprek door de tandarts gezegd dat ik het moet zeggen wanneer ik niet tevreden ben over het eindresultaat, er zouden dan nog aanpassingen gedaan kunnen worden met composiet.

Ik heb gisteren een mail gestuurd met daarin een foto van mijn gewenste vorm en kleur van de 2 kronen en of ik evt nog langs kan komen bij de tandtechnieker om dit te bespreken en te laten bepalen. Ik heb vanmorgen het antwoord gekregen dat het altijd mogelijk is om even langs te lopen bij de tandtechnieker van 8-17 uur (zit in hetzelfde pand). Er is geen antwoord gegeven op mijn vraag mbt tijdelijk laten plaatsen van de kronen om zo in de thuissituatie het beter te kunnen beoordelen met verschillende soorten lichtinval e.d.en aan de hand daarvan evt nog correcties te laten doen.

IK neig nu erg naar terurhoudendheid en ben bijna geneigd om naar de (evt een andere) tandtechnieker te gaan om daar eerst eens uitgebreid mijn wensen kenbaar te maken tav kleur, vorm e.d. en aan de hand hiervan laat bepalen of ik het wel of niet doe. Kan dit uberhaupt of zit ik vast aan de nieuwe kronen die door deze tandtechnieker gemaakt worden? Bij nader inzien ben ik nl teleurgesteld over de gang van zaken omdat er niet echt gevraagd is naar mijn wensen tav kleur en vorm e.d. en soort materiaal. Van tevoren is is gezegd dat ik er niks van zou kunnen zien wanneer ik zou besluiten tot het nemen van kronen, dit besluit heb ik toen genomen. MIjn situatie was namelijk 2 afgebroken voortanden met wortelkanaalbehandeling die met veel composiet weer tot 1 geheel gemaakt zijn (niet echt mooi).