Op 12de wortelkanaalbehandeling gehad, aanzicht.

Author:
onzekerheid
Posted:
do, 09/20/2012 - 10:24
Hallo,
Ik zou graag jullie mening willen horen.
Vanaf mijn twaalfde zit ik al een beetje te tobben met mijn voortanden.
Op mijn twaalfde ben ik hard gevallen met de fiets en is mijn rechter voortand ongeveer tot de helft afgebroken en een heel klein hoekje aan mijn linkerkant.
Ze hebben in mijn rechtertand een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd.

Daarna in de volgende jaren is de tand nog 2 maal afgebroken en gerestaureerd.
Ongeveer 4x van buitenaf gebleekt en bij gepolijst.

Er is een spleetje ontstaan tussen mijn voortanden dit is in de loop van de jaren gekomen.

Op mijn 21ste kwam ik terug van vakantie en ik was het beu mijn tand was weer verkleurd en ik kreeg op vakantie een reactie van een vriendin. Na mijn vakantie mijn moeder op laten bellen want ik vind het nogal moeilijk om er over te praten (shame on me). Assistente deed moeilijk uiteindelijk mocht ik toch komen. De tandarts heeft toen mijn tand van binnenuit gebleekt dit 2 maal herhaald maar toen werd de tand zo gevoelig. Werd er eigenlijk een beetje bang van , vond het raar. Dat het op dat moment is gestopt hoewel het nog wel wat tinten lichter mocht aldus de tandarts. Heeft voor de zekerheid een foto gemaakt maar de wortelkanaalbehandeling zag er nog prima uit.

Maar nu 22 mijn tand begint weer te verkleuren. Ik denk er iedere week eigenlijk wel aan van dat ik er graag iets aan zou willen doen. Mijn ouders hebben zo iets van ach meid het valt allemaal wel mee. Vriendinnen zeggen er eigenlijk ook nooit iets over dus ik hoop altijd maar dat het niet zo opvalt. Ik vind het moeilijk te beoordelen want zelf zit je er natuurlijk ook helemaal boven op.

Verder vind ik het lastig om hier met de tandarts over te praten die heeft me nooit de mogelijkheid gegeven. Die heeft het altijd zo gedaan dit gaan we doen en klaar..

Ook heb ik een beetje de twijfels over mijn tandarts dit komt omdat:
- Mijn broer zat eerst ook bij deze tandarts maar is weggegaan hij had nogal bruine tanden omdat hij vroeger antibiotica heeft gehad. Hier heeft de tandarts verder niets aan gedaan. Nu komt hij bij een nieuwe tandarts en gaan ze dit voor hem oplossen.
- Neef van mij heeft ook een wortelkanaalbehandeling gehad in zijn voortand. Zijn voortand is behoorlijk bruin. Hier wordt verder ook niks aan gedaan..
(omdat ze er zelf niet mee komen!)

Ik zou graag willen weten wat de mogelijkheden zijn, de kosten en of jullie dit nodig vinden? En misschien ook hoe ik dit kan aanpakken??
Attach
onzekerheid

Bedankt voor je antwoord!

Klinkt als redelijk makkelijk en waar iedere tandarts eigenlijk in bekwaam hoort te zijn?
Dan lijkt het me best vreemd dat mijn tandarts dat niet voorsteld in al die afgelopen jaren.

Misschien toch maar een afspraak maken met een andere tandarts om op controle te gaan en te kijken wat de mogelijkheden zijn.. (tjaa wat is wijs)

Wanneer je voor een eerste keer naar een andere tandarts gaat kunnen ze dan wel beschikken over wat je vorige tandarts allemaal in het verleden met je tanden heeft gedaan. Of wordt dat opgevraagd en weet je eigen tandarts dan dat je ergens anders bent geweest?
vr, 09/21/2012 - 10:53 Permalink
vV

In de eerste plaats zou ik eens met een orthodontist gaan praten, of er aan die open beet nog wat te doen is. Verder kan dit vrij gemakkelijk met composiet opgelost worden, zou inderdaad eigenlijk iedere tandarts moeten kunnen.
Daarnaast heb je altijd recht een seconde opinion uit toelaten voeren of elders te behandelen. Maar vraag het eens aan je eigen tandarts, dat de wens er is er iets aan te doen... Zonder communicatie gebeurt er niets. En vraag hem als hij het zelf niet doet of hij iemand kent die dat wel doet, horizontale verwijzing heet dat. Staat hij daar niet voor open hoef je je ook niet schuldig te voelen het elders te laten doen.
vr, 09/21/2012 - 11:15 Permalink