Onzeker over gebit

Author:
Linda-86
Posted:
do, 12/11/2014 - 23:10
Ik zal mijn verhaal doen en hoop dat iemand suggesties/ oplossing heeft voor mijn probleem.
Ik ben een jonge vrouw van 28 en ben super onzeker over mijn gebit. Dit ben ik al helaas sinds mijn 11e jaar. Ik lach nooit op foto's en ben me altijd bewust van mijn gebit als ik mensen ontmoet. Dit maakt mij heel onzeker en ik zou er graag iets aan willen doen.

Wat is er nou aan de hand? Nou bij mij is de nummer 22 nooit aangelegd waardoor mijn hoektand ook meteen naast mijn voortand zit. Toen ik 11 jaar was, heeft mijn tandarts met composiet mijn hoektand bewerkt en hem zo gemaakt dat hij aansluit naast mijn voortand. Dit was alleen mogelijk door er een rare vorm van te maken waardoor mijn hoektand heel groot lijkt naast mijn voortand, en zo lijkt alsof ik een 3e voortand heb.

Dan heb ik aan de andere kant met de nummer 12 ook een probleem. Dat is namelijk een kegeltand. Hij is nooit helemaal ontwikkeld. De tandarts heeft (toen ik 11 was) deze kegeltand iets groter gemaakt met composiet maar hij blijft naar verhouding klein.

Na de behandelingen van de tandarts toentertijd ben ik nooit tevreden geweest, maar ik heb er nooit iets mee gedaan.

Toen ik 21 jaar was ben ik naar de orthodontist geweest om te kijken of zij oplossingen zag. Of ik eventueel met een beugel ruimte kon krijgen voor een implantaat waar ik een tand mis en de kegeltand groter te krijgen. Dit was volgens de orthodontist heel moeilijk, omdat mijn kaken ook niet helemaal goed zaten. Ik zou volgens haar een buitenboordbeugel moeten nemen. Dit wou ik absoluut niet.

De jaren daarop heb ik ook paar keer mijn tandarts gevraagd of hij het niet iets mooier kon maken. De composiet was ook na al die jaren verkleurd en de aansluiting met mijn eigen tanden niet meer goed. Maar mijn tandarts zei dat het niet beter kon. Hij heeft er gewoon weinig zin in.

Ik ben het gewoon zat dat ik zo onzeker ben over mijn gebit. Ik zou zo graag gewoon willen lachen op foto's. Ik weet dat het niet perfect kan worden doordat er geen ruimte is voor de missende tanden, maar ik denk dat het ook niet slechter kan. Zelf dacht ik aan eventueel een paar facings, maar weet niet of dit een juiste oplossing is. En als dit wel is, hoeveel zou dit ongeveer kosten? Kan je dit bij een gewone tandarts laten doen of moet je daarvoor bij een speciale kliniek zijn?

Alle ideeën en suggesties zijn welkom