ontstoken tandvlees door tong

Author:
Willem25
Posted:
vr, 03/28/2003 - 11:44
Hopelijk heeft iemand voor mij een oplossing.

Mijn tandvlees is chronisch ontstoken en trekt langzamerhand terug.

Ik heb een tongschaper, want ik weet dat het probleem zich daar bevindt (witte aanslag op tong). Ook heb ik mondspoeling geprobeerd, maar daar krijg ik bruine aanslag van op mijn tanden. Ik poest 2 x per dag met paradontax, heb een goede tandenborstel en poets niet te hard.

Ik ben dus bewust van mijn probleem en probeer het door goede mondhygiene te behandelen. Toch blijft mijn tandvlees bloeden...

Ik dacht nu aan een goede mondwater zonder aanslag op de tanden te krijgen. Wat vindt u van de Halita mondspoeling? En wat zou ik anders nog kunnen doen met mijn probleem? Kunnen de groeven op mijn tong niet dmv een operationele manier te verdwijnen?

Heel graag hoor ik van u een oplossing...

Willem
Lieneke

Halita is idd een goed mondspoelmiddel, maar ik denk dat daarmee de ontsteking van het tandvlees niet is opgelost. U zou ook met CHloorhexidine kunnen spoelen..zo te lezen heb je dat al gedaan. Maar nadat je met 0,12 of 0,2 procent hebt gespoeld, kan je over stappen op 0,05 procent. Dit geeft ook minder aanslag.
Is u ooit verteld met welke methode u zou moeten poetsen? En hoe u tussen uw tanden schoon maakt? Zo niet: vraag hierom bij uw tandarts, preventie-assistente of mondhygienist. Die kan u individueel begeleiden.
vr, 03/28/2003 - 13:23 Permalink
Willem25

Bedankt voor uw reactie!

Halita bevat CHloorhexidine. Ik ben hier erg gevoelig voor en heb dus snel last van aanslag. Is er ook een goede mondspoeling zonder CHloorhexidine?

Ik ben op de hoogte van de manier van poetsen en hoe ik tussen mijn tanden moet schoonmaken.

Het hoofdprobleem ligt nog steeds aan de plak op mijn tong. Het lieft zou ik dat willen oplossen waardoor andere problemen verdwijnen. Heeft u een oplossing?

Groet,

Willem
za, 03/29/2003 - 11:32 Permalink
de digitale tandarts

Is naast bloedend tandvlees er ook een ontsteking aanwezig die leidt tot afbraak van het kaakbot (parodontitis)???

Dit is zeer belangrijk om te weten, laat dit controleren door de tandarts en/of mondhygienist.

Veel plaatsen zijn met de tandborstel moeilijk te bereiken. Hier bedoel ik met name de ruimte tussen de tanden en kiezen in. (approximaal)

Deze plaatsen zijn vaak alleen goed schoon te maken/houden met tandenstokers en/of ragers.

Dit zul je op regelmatige basis moeten gaan doen, het is wel verstandig om eerst een instructie bij de mondhygienist of de tandarts te vragen.

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-29 15:22 ]
za, 03/29/2003 - 12:47 Permalink