ontstoken tandvlees, ben bang

Author:
yasd
Posted:
za, 11/08/2003 - 08:37
hallo, ik heb angst voor de tandarts
en ik heb al een paar weken pijn bij mn tandvlees agter bij een kies
de kies zelf doet niet pijn. er is net een blaar op mijn tandvlees, als ik poets doet het heel pijn en komt er beetje bloed op mijn electrische tandenborstel. ik heb wel eerder blaren op mijn tandvlees gehad maar die zijn al weg vanzelf. en ik ben bang dat deze niet vanzelf weggaat. kan iemand mij er meer in toelichten? :'(
Ricky

Hallo yasd. Zit het helemaal achterin, achter de achterste kies? Dan is het mogelijk een ontsteking tgv een doorkomende verstandkies. Op zich niets om ongerust over te zijn, het is gelukkig vrij onschuldig. Neem wel kontakt op met je tandarts om er zeker van te zijn dat het dat is. Hij kan dan een receptje voor een spoelmiddel (waterstofperoxide) voorschrijven en kijken wat er misschien met de verstandskies in de toekomst moet gebeuren.
Groeten, Rick :wink:
ma, 11/10/2003 - 00:49 Permalink
yasd

hej dank je
nu heb ik dat ook weer bij de andere kant
ik ben nog maar 14 jaar dan denk ik niet dat er een verstandkies aan t groeien is.
als er bij mensen een verstandkies gaat groeien gaat t op die plek dan ontsteken ofzo?
ma, 11/10/2003 - 07:14 Permalink
Ricky

Hallo Yasd. Als je 14 jaar bent zal het wel niet je verstandskies zijn....maar het hele verhaal van de verstandskies kan ook gelden voor de kies die net voor de verstandskies zit. Doorbraak van deze kies kan wel op jouw leeftijd! Laat het in ieder geval door je tandarts bekijken!
Groeten, Rick
ma, 11/10/2003 - 22:34 Permalink
Ricky


als er bij mensen een verstandkies gaat groeien gaat t op die plek dan ontsteken ofzo?

Dit is zeker niet altijd het geval. Het is alleen vaak zo dat er (te) weinig ruimte is voor een verstandskies om snel en goed door te komen. Of dat deze scheef zit. Als het doorkomen van de kies te lang duurt kan het tandvlees dat op en rond de kies zit gaan ontsteken, zeker als je er moeilijk bij komt met het poetsen.
Groeten, Rick
ma, 11/10/2003 - 22:40 Permalink