Ontstoken tandvlees?

Author:
taurus
Posted:
za, 01/03/2004 - 23:07
Ben van plan om binnenkort weer eens naar de tandarts te gaan. Aanleiding is dat mijn tandvlees vermoedelijk is gaan irriteren door een maanzaadpit die precies tussen twee kiezen (nr 16 en 17) in is gaan zitten. Heeft er een paar dagen gezeten maar heb het met een tandenstoker weg kunnen halen. Ook heb ik tandsteen dat verwijderd zal moeten worden. Ik heb het idee dat daardoor mijn tandvlees toch al gevoelig was. Ik spoel nu dagelijks en de irritatie is nu aan het afnemen.

Verder zitten er een donkere plekjes aan het uiteinde van het tandvlees tussen m'n voortanden. Heb de indruk dat het zelfs meer tussen tand en tandvlees inzit. Is dit ook een ontsteking of is het tandsteen wat donker is geworden doordat het tandvlees er omheen heeft gebloedt? Of is het gewoon vuil dat tussen tand en tandvlees inzit?

Een foto ter verduidelijking:
http://home.hetnet.nl/~pschokk/Diversen/CRW_0264_RJ.jpg
de digitale tandarts

Tandsteen wat zich onder het tandvlees vormt heeft een donkere kleur en het zou dus goed kunnen dat dit bij u het geval is!

Het lijkt me verstandig om snel een bezoek aan de tandarts te brengen, aangezien het tandvlees ook duidelijk op deze plaatsen roder is, wat op ontsteking wijst.

Met vriendelijke groet.
zo, 01/04/2004 - 00:11 Permalink
taurus

Digitale tandarts, bedankt voor uw advies. Ik ga direct morgen bellen voor een afspraak bij m'n tandarts.

Mijn gebit is echt aan 'groot onderhoud' toe. Ik heb wel meer plekken waar tandsteen zit en daar wil ik nu graag een keer vanaf. Ik heb nergens pijn, maar heb wel het idee dat m'n gebit/tandvlees nu wat gevoeliger is.

[ Dit Bericht is bewerkt door: taurus op 2004-01-07 12:42 ]
zo, 01/04/2004 - 19:01 Permalink
Lieneke

Zo ver ik kan zien, heb je behoorlijk wat tandsteen en is het tandvlees behoorlijk ontstoken. Dat kan inderdaad gevoelig zijn. Vraag aan de tandarts hoe je deze ontsteking kan voorkomen.
zo, 01/04/2004 - 20:08 Permalink
taurus

Zal ik doen. Ik zal tot die tijd in ieder geval met een zachte tandenborstel poetsen en af en toe spoelen om het zo schoon mogelijk te houden.
di, 01/06/2004 - 23:01 Permalink
taurus

Vanmorgen dus naar de tandarts geweest. Ik werd voornamelijk geholpen door de assistente. Toen ik op de stoel lag en m'n mond open deed zei ze gelijk al 'Het tandsteen komt me tegemoet'. Ze ging met een ultrasoon apparaat door m'n hele gebit. Alleen als ze tussen de tanden in ging was het even een vervelend gevoel. Verder heeft ze ook die zwarte punten bij m'n voortanden weggehaald. Dat was inderdaad tandsteen. Ze is in totaal een kwartier bezig geweest met het verwijderen van alle tandsteen. Ze zei dat nu de ontsteking ook wel overgaat.

Daarna kreeg ik van haar een poetsinstructie. Ik moest een spiegel voorhouden en zij liet zien hoe ik met de tandenborstel moet poetsen. M'n mond was door het verwijderen van het tandsteen een groot bloedbad geworden :smile:

Daarna heeft de tandarts zelf nog even in m'n gebit gekeken. Hij vond het onvoorstelbaar dat m'n gebit er na zo'n lange tijd er nog zo goed uit zag. Alleen maar mooi dus. Ik hoef voortaan maar 1x in het jaar te komen voor controle. Dat was genoeg. Ik had één gaatje en verder was er niets noemenswaardigs, anders zou hij het vast wel gezegd hebben.

Het gaatje heeft de tandarts gelijk geboord. Ik weet niet precies wat voor boor hij daarvoor gebruikte maar het was snel gebeurd. Het was even een vervelend gevoel maar verder niet pijnlijk ofzo. Ik had me bij het boren toch wat anders voorgesteld. De assistente heeft daarna een witte vulling aangebracht. Dat ging ook nog weer m.b.v. een speciaal apparaat om de vulling hard te maken.

Ik was verbaasd over dat ik maar 1 gaatje had, had er meer verwacht. Verder heb ik het eens nagevraagd hoe het zit met soorten vullingen. Amalgaam vullingen gebruiken ze kennelijk al sinds 1993 niet meer.

Dus ik ben nu eindelijk van alle tandsteen af en over gaatjes hoef ik me voorlopig geen zorgen meer te maken.
ma, 01/19/2004 - 12:00 Permalink
Lieneke

Wel goed poetsen he!

Wat ass. ook nog wel had voor mogen doen, is een stokertje. Met een tandenstoker voorkom je dat zwarte tandsteen tussen je tanden en bovendien is het dan de volgende keer niet zo onprettig meer als ze daar weer aan de slag gaat. Duzz elke dag stokeren! vind ik...dus...maar..en...spreek ik de tandarts tegen...je ziet maar...succes
ma, 01/19/2004 - 12:53 Permalink