Ontevreden over gebit

Author:
Martijn1996
Posted:
vr, 02/15/2019 - 14:49
Hallo,

Al een hele tijd ben ik ontevreden over mijn gebit. Ik heb niet bepaald het mooiste gebit, dit komt omdat ik als kind nooit geen beugel mocht. Bij mij ontbraken er te veel tanden, hierdoor zouden implanten gezet moeten worden, wat volgens mijn orthodontist pas kon als mijn gebit volgroeid was.

Inmiddels ben ik begin 20, en zou graag actie willen ondernemen. Mijn eigen tandartspraktijk was hier niet erg happig op. De ene tandarts (2 tandartsen in de praktijk) zei dat facings een mogelijkheid was, maar eigenlijk onnodig. De andere tandarts (bij een controle later) zei juist dat facings te grote voortanden zouden creeeren, wat het geheel niet mooier zou maken, en dat alleen een beugel misschien een oplossing was. Echter, ook de 2e tandarts zei dat hij het onnodig vond.

Inmiddels ben ik me op internet aan het oriënteren, en hoor goede verhalen over (porseleinen) facings. Graag vraag ik aan jullie advies, wat zou voor mijn gebit (zie bijlage foto) een passende oplossing kunnnen zijn? Mijn eigen voorkeur gaat natuurlijk uit naar facings, aangezien dit minder ingrijpend (behandelduur) is dan een beugel.

Met vriendelijke groet,

Martijn
Attach