Ontevreden met facings, wat te doen?

Author:
Schoentje
Posted:
zo, 03/19/2017 - 15:33
Hallo allemaal,

Eind vorig jaar heb ik de porseleinen facings op vier tanden (voor- bovenkant) laten vervangen (de oude waren aan vervanging toe). Ondanks kleurbepaling, bleken deze facings te donker van kleur in vergelijking met mijn eigen tanden; de vorm en stand waren overigens perfect. Na overleg met mijn tandarts hebben we besloten om de facings te vervangen. Dit is nu ongeveer een maand geleden gebeurd.

De kleur is nu prima en passend bij mijn eigen tanden, maar nu is de vorm en stand van twee van de facings niet mooi. Hierdoor lijk ik een enigszins scheef gebit te hebben. Daarnaast is een randje te zien van een van de facings aan de voorkant van mijn gebit.

Hoe kan het dat de vorm en stand van de nieuwe facings zo afwijkt van de eerste set?

Ik voel mij bezwaard om weer bij mijn tandarts aan te geven dat ik niet tevreden ben. Te meer omdat ze toch wel erg haar best probeert te doen. Ook voel ik er nu nog niet veel voor om voor de derde keer op rij de hele procedure door te gaan. Ik zit er eerder aan te denken om toch aan te geven dat ik niet geheel tevreden ben en dit op een later tijdstip op te lossen (denk: eind dit jaar of volgend jaar). Hoe zien jullie dit?

Ik hoor graag jullie mening.

Groetjes!
TandartsKuijs

Het is denk ik toch het beste om nu al terug te gaan naar je tandarts. Zeker vanwege het randje. Dan is er geen discussie over of iets er al vanaf het begin was of dat het in de loop van een jaar is ontstaan. Dat wil niet zeggen dat het nu ook direct opgelost moet worden. Dat is een 2e ding wat je dan kan bespreken.
Overigens is het niet gek dat de 2e set facings niet het zelfde is als de eerste. Het blijft handwerk. Wel is het zo dat facings gepast kunnen worden. De vorm is dan met zekerheid te beoordelen. Kleur is en blijft lastiger.
di, 03/28/2017 - 21:52 Permalink