Ontbrekende lateralen: composiet-bijwerking een oplossing?

Author:
vampier
Posted:
wo, 05/12/2010 - 12:57
Hoi specialisten en ervaringsdeskundigen!

Graag had ik even jullie advies ingewonnen.

Ik mis van bij geboorte twee van de vier snijtanden, met als gevolg dat de andere twee snijtanden en mijn hoektanden de leegte hebben gevuld door ietwat uit elkaar te gaan staan. Het gevolg is dus inderdaad een beetje een vampier-tandjes-look, vandaar de nickname... Vanaf de eerste hoektand sluit alles netjes op elkaar aan.

Ik heb verder geen problemen met verkleuringen, veel gaatjes, broze tanden, niets van dat alles. Ik zou er alleen misschien wel eens iets aan willen laten doen, want zo'n volle smile is in feite wel mooi.

Denken jullie dat er iets kan gedaan worden met composiet-bijwerking?
Ik hoor overal dat dat moeilijk is, dat niet veel tandartsen dit kunnen/willen doen, dat het toch verkleurt (hoewel ik niet rook of geen koffie drink) dus niet de moeite is, ...

Ik ben echter niet te vinden voor dramatische wijzigingen in mijn gebit, ten eerste omdat ik bang ben van boren en slijpen en spuitjes enzo... (ja ik weet het, flauw... :oops: ) en ten tweede omdat ik het een beetje zonde vind van een sterk gebit zonder gaatjes te gaan afvijlen tot zielige stompjes om er een hoop vals gedoe over te zetten.

Een optie? Geen optie? En ook wel, hoe vind ik een tandarts (in de buurt van Antwerpen, België, hoewel Brabant NL nog wel mag eventueel)?
de digitale tandarts

Het is mogelijk om met composiet zonder aan je tanden te slijpen de ruimtes (diastemen) op te vullen en de tanden anders van vorm te doen lijken.

Ze verkleuren inderdaad, met name de randjes/overgangen. Gebruik je veel koffie/thee en rook je dan kunnen verkleuringen binnen een paar jaar al zichtbaar zijn. Soms zijn deze echter makkelijk bij te werken en kan je er weer jaren tegen aan.

Zoals je zegt je kan beter wel een tandarts met affiniteit en ervaring hiervoor zoeken. Dit hoeven zeker geen veel adverterende cosmetische klinieken te zijn, vaak willen zij de boor snel in het glazuur zetten om kronen te maken.
ma, 06/07/2010 - 21:03 Permalink