Onder narcose

Author:
admin
Posted:
zo, 10/14/2001 - 18:18
Ik ben ontzettend bang voor de tandarts, ben er al ruim 5 jaar niet meer geweest.

Nu denk ik dat ik ongelooflijk veel gaatjes heb.

Is er een mogelijkheid dat je onder narcose wordt behandeld en zo het hele gebit weer goed wordt gemaakt???
de digitale tandarts

Behandelingen onder narcose worden wel uitgevoerd in Nederland, maar slechts onder strenge voorwaarden.

Meestal betreft het geestelijk gehandicapte of psychiatrische patienten uit een inrichting, welke echt onbehandelbaar zijn.

Onder narcose worden ook alleen korte en doeltreffende behandelingen uitgevoerd, zoals vullen en trekken. Uitgebreidere behandelingen zoals kroon en brugwerk en kanaalbehandelingen in kiezen worden in principe niet gedaan.

Het zou misschien echter ook mogelijk zijn om je in een instelling voor bijzondere tandheelkunde te laten behandelen. Hierbij kan dan bijv. gebruik worden gemaakt van lachgas, wat ook een verdovende werking heeft; alleen hierbij verlies je niet het bewustzijn zoals bij narcose. Tevens is het mogelijk om een kalmerend medicijn in te nemen voor een behandeling, zoals bijv. valium.

In het bericht 'angsttandarts' in het forumdeel 'de tandarts' staat een lijst van deze instellingen. Je moet echter wel een verwijzing hebben om daar te komen en ook rekening houden met een wachttijd.

Voor het krijgen van een verwijzing is een eigen tandarts noodzakelijk. Je zal dus toch een tandarts moeten gaan zoeken. Probeer al je moed bij elkaar te verzamelen en de eerste stappen te nemen.

Misschien lukt het wel om je bij hem/haar te laten behandelen, zonder dat je doorverwezen hoeft te worden.

Succes.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-15 13:01 ]
ma, 10/15/2001 - 13:00 Permalink