Nieuwe tanden en kiezen?

Author:
Martijn
Posted:
wo, 10/15/2003 - 01:20
Hoi, het is alweer 2 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was. Ik zie dat het forum en de site aardig gegroeid zijn :smile:

Ondanks dat mijn gebit er tegenwoordig een stuk beter uitziet, ben ik nog lang niet tevreden. Ik heb de afgelopen 2 jaar een beugel gehad en heb mijn gebit een stuk beter verzorgd maar de vullingen die ik heb raak ik uiteraard nooit kwijt. Ik moet vaak aan m'n gebit denken, en heb soms echt van die baaldagen dat ik boos op mezelf word voor het feit dat ik mijn gebit vroeger nooit goed heb verzorgd. Mijn vrienden hebben allemaal een supergaaf gebit, geen van hen heeft ooit een gaatje gehad. Je kan begrijpen dat ik harstikke jaloers op ze ben.

Ik lees tegenwoordig echter steeds meer over "tooth regeneration". Dit houdt in dat ze echte tanden en kiezen willen creëren met behulp van stamcellen. Over 5 tot 10 jaar denken ze hier al in te slagen, hoewel het natuurlijk veel langer zal duren voordat de "gewone mens" hier gebruik van zal kunnen maken. Uiteindelijk willen ze er zelfs voor zorgen dat je lichaam zelf nieuwe tanden en kiezen aanmaakt. Het zou de 'perfecte' oplossing zijn voor mensen zoals ik die te laat zijn begonnen met het goed verzorgen van het gebit.

Dit alles lijkt mischien nog erg ver weg, en ik zal er mischien nooit gebruik van kunnen maken. Toch ben ik erg benieuwd naar wat andere mensen hiervan denken en of ze eventueel meer informatie over dit onderwerp hebben. Ik heb redelijk wat gevonden, maar het internet is erg groot en je kan altijd wat gemist hebben. Als iemand anders eventueel nog informatie over dit onderwerp heeft, zou ik dat graag te weten willen komen :smile:

Hier een linkje met wat meer informatie, het is echter wel in het engels:
http://www.forsyth.org/uti/uti_hotnews.htm
bangerikje123

hey ik heb hetzelfde gevoel als jou met dat gaatjes betreft en schuldig zijn en af en toe alleen maar aan je gebit te denken.
Dat lijkt me trouwens we ldeaal om een heel nieuw en echt gebit te krijgen. Maarjah dat zal denk ik nog wel 25 jaar duren voordat wij daarvan gebruik kunnen maken. En jah dan makat het al geen ene flikker meer uit :grin:
Dan zit ik gewoon met mijn kunstklappertje in een stoel :smile:
zo, 10/26/2003 - 11:38 Permalink
miranda

Ik zou hier ook wel over na denken, maar ik weet niet of dat nog kan als je al geen eigen tanden meer hebt! T klinkt geweldig!
do, 10/30/2003 - 22:45 Permalink