Nieuw kunstgebit

Author:
simon
Posted:
za, 02/22/2003 - 16:14
In de afgelopen 15 jaar is mijn gebit erg verwaarloosd, waardoor er inmiddels een aantal kiezen weggerot zijn en de rest staat ook op instorten.

Nu wil ik eindelijk de stap nemen om mijzelf een kunstgebit aan te meten. Weet iemand welke stappen er gevolgd dienen te worden, en hoelang het al met al gaat duren?
Moon

Goed dat je de stao neemt. Om antwoord te geven op je vragen, kan ik alleen vertwellen hoe het met mijn vader is gegaan 2 jaar geleden (wat overigens hetzelfde was als met mijn moeder 24 jaar geleden!)
Om te beginnen moet je een tandarts zoeken (duh!) Die maakt met klei een vorm van je gebit. Dan worden je kiezen getrokken (tanden blijven zitten) dan moety je 6 weken wacvhten. Dit is omdat je tandvlees waar je kiezen hebben gezeten, moet harden. Als je gelijk je gebit erop zou zetten, zou je tandvlees te veel slinken en wordt je gebit te groot. Na die 6 weken moet je weer naar de tandarts en dan worden je tanden getrokken en krijg je gelijk je gebit in. Deze mag je 24 uur niet uit doen. (als je hem nl. wel uitdoet, raak je er niet aan gewend) je moet dan na die 24 uur terug komen en dan haalt je tandarts het gebit eruit, en maakt het eronder schoon (door bloed e.d.) en slijpt het gebit eventueel bij op plaatsen waar het zeer doet.

Ik hoop je hiermee voldoende antwoorden te hebben gegeven!
Suc6 ermee!
Groetjes monique
za, 02/22/2003 - 18:12 Permalink
janny1970

Hoi,

Ikzelf heb mijn gebit in 1 keer laten trekken en direct het kunstgebit laten plaatsen, je bent er snel vanaf van je eigen dan en het voordeel van direct het kunstgebit plaatsen is dat het bloeden veel eerder stopt.

Eerst moest ik gips happen en 14 dagen later is mijn gebit getrokken en gelijk het kunstgebit geplaats, om 15.15 hebben ze me geholpen en om 18.00 uur zat ik al weer aan de nasi.

3 maanden na de tijd is het gebit aangepast omdat de kaken slinken maar dit duurde maar even ik was 4 uur het gebit kwijt en toen zat het weer perfect.
Natuurlijk is elk mens anders maar ik vond dit ideaal, had het alleen veel eerder moeten doen.

Mijn zus en zwager hebben zich ook zo laten helpen en mijn man gaat binnenkort ook.

Groetjes, Janny

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-02-22 22:22 ]
za, 02/22/2003 - 22:20 Permalink
terry

janny je hebt inderdaad gelijk hoor,nui doen ze dat inderdaad vroeger ook al.mijn moeder had op haar 18de al een gebit.eerst trokken ze van onder alles uit,week later boven alles.maar ook gelijk gebit er in,is nammelijk beter oook gelijk er in ,zo kan het tandvlees mooi gelijk groeien met het gebit zodat het beter vastegeheid heeft.wel is belangrijk dat je het vaak op 1 dag uit doet voor even want anders zou het gaan stikken eronder,maar vraag dit aub eerst aan de tandarts okee...grtzz terry
di, 02/25/2003 - 22:16 Permalink
janny1970

De meeste nachten heb ik geen gebit in om dat dit beter was volgens de tandarts, dus dat doe ik dan ook braaf.

Groetjes, Janny
wo, 02/26/2003 - 15:39 Permalink