Natuurlijke kleur ivm bleken

Author:
flep
Posted:
di, 02/22/2011 - 13:56
Hallo online tandarts,

Onlangs heb ik mijn tandarts aangesproken over een eventuele bleekbeurt. Nadat deze mijn gebit goed had nagekeken kwam hij tot de conclusie dat bleken in mijn situatie eigenlijk weinig tot geen resultaat zou hebben. Toen ik hem om de reden vroeg vertelde hij mij dat mijn natuurlijke tandkleur de code A3 heeft, een veel voorkomende kleur en die eerder neigt naar lichtere tanden dan naar donkere.

Toen ik hem vroeg waarom mijn tanden dan zo donker zijn als ik thuis in de spiegel kijk zei hij mij dat dat heeft te maken met de lichtval. Hij raadde mij aan om tijdens verschillende tijdstippen van de dag mijn tanden te bekijken.

Als ik 's middags in de woonkamer mijn gebit bekijk in de spiegel terwijl de zon naar binnen schijnt, dan zien mijn tanden er erg geel en vies uit, met blauwachtige en grijzige tinten op de kiezen. Als ik dit doe in de late middag dan ziet alles er redelijk uit met alleen een vage gelige glans en tijdens de vroege avond met de lamp aan ziet alles er erg mooi uit.

Mijn vraag is, hie kan ik nu mijn natuurlijke kleur waarnemen?
vV

""kleur"" is in essentie een lichtreflectie. Hoe de kleur overkomt hangt dus erg van soort en intensiteit licht af, het verschilt namelijk hoe het gerefelcteerd wordt. Deze verschillen zullen ook optreden wanneer er gebleekt is .

A3 is een heel normale kleur voor een volwassenen europeaan.
Kan negatief beinvloed worden door diverse factoren, mn voedingstoffen met kleurstoffen erin (thee, rode wijn bv) en roken. Wanneer dat aan de orde is heeft bleken overigens geen zin .
di, 02/22/2011 - 14:13 Permalink
Workie

Als ik het goed begrijp heeft dus niemand in principe een ''vaste'' kleur? Alleen een basiskleur die door invloed van verschillende soorten licht soms veel geler lijkt en soms witter?
En als je een erge bleke huidskleur hebt dan lijken de tanden vaak nog 'geler' terwijl dit niet zo is
di, 02/22/2011 - 17:34 Permalink
flep

Ik ben niet bleek, rook niet en ik drink zelden koffie of thee maar jullie antwoorden zijn toch wel zeer informatief, daarvoor bedankt!

Uit de antwoorden kan ik dus opmaken, dat om de natuurlijke tandkleur te zien, je het beste alles kunt bekijken in de spiegel als er zeer weinig zonlicht binnen schijnt zodat je zo weinig mogelijk invloed hebt van het licht?
di, 02/22/2011 - 18:59 Permalink
vV

nu ja, is persoonlijk denk ik. Is trouwens met bleken wel op te halen, maar dat zal niets doen aan de perceptie van TS mbt wisselende lichtomstandigheden. (behalve dat de basistint dan wat lichter is). Is overigens geen echt grote stap in te verwachten omdat de basistint al niet heel erg donker is.
wo, 02/23/2011 - 13:31 Permalink
zizi

Daarnaast bestaan het zleden om spierwitte tanden te hebben t die glanzen van het witte kleur de meeste mensen die dit hebben zoals bekende acteurs of modellen bleken hun tanden of hebben facings, kronen. En sommige mensen hebben gewoon van hunzelf relatieve witte tanden.
Gewoon er meer leren leven als je gebit maar gezond is en niet pijn doet en er goed verzorgt uitziet.
do, 02/24/2011 - 19:48 Permalink
grace

En als je een erge bleke huidskleur hebt dan lijken de tanden vaak nog 'geler' terwijl dit niet zo is


@Workie ik heb vragen voor je/ben nieuwsgierig naar hoe je erover denkt:
Je hebt mij allereerst heel blij gemaakt met de kennis dat t mogelijk is om n tandkleurige spalk te krijgen. Dank je wel :wink: :smt001 . Ik lees uit google dat je beroep inhoudt dat je n soort v kunstwerkjes maakt. Omdat ik alleen vullingen heb en n beugel vroeg ik mij af of –gemiddeld genomen- mensen (voor wie jij je werkjes maakt) naar mate ze ouder worden meer van dit soort werkjes nodig hebben. Vanaf welke leeftijd hebben mensen bijvoorbeeld alle tanden getrokken. Wat gebeurt er –gemiddeld genomen- als je 50, 60, 70, 80 bent. Mijn simpele geest denkt aan 40 jr: wortelkanaal behandelingen, > 50 jr: echt geen idee. Ik neem aan dat er zoiets bestaat als n herkenbaar patroon. Reden waarom ik dit vraag is omdat bij mensen die ouder zijn, (helaas) de tanden vaak zo schots en scheef staan, verkleurd („lijkt“ slecht onderhouden) gebit hebben. Ouder worden we allemaal, vind alleen wat r komen gaat best beangstigend :smt010 .
di, 03/08/2011 - 21:25 Permalink