Nadelen van verneers

Author:
bsc.j.j.w
Posted:
vr, 03/28/2014 - 20:47
Beste allen,

ik vroeg me af of er ook nadelen zijn van verneers, het lijkt namelijk dat ze bescherming bieden tegen slijtage van de tand, tanderosie en dergelijke. Ik vroeg me daarom ook af of er ook nadelen zijn van verneers.

Met vriendelijke groet,

Joseph
Lieneke

Ja, er zijn ook nadelen. Ik zie regelmatig dat het tandvlees gaat ontsteken. Er ziet een randje tussen de vulling en de tand en hier kunnen bacteriën zich gaan ophopen. De randaansluiting is daarom heel belangrijk en niet elke tandarts lukt dit om dat allemaal even netjes te doen. Zelfs de tandartsen die echt beroemd zijn onder collega's en grondleggers zijn van de tandheelkundige van vandaag lukt dat regelmatig niet. En dat is best jammer, want dan heb je mooie tanden gekregen en dan krijg je zo'n naar dik rood tandvlees...ook niet fraai.
za, 03/29/2014 - 10:04 Permalink
vV

als het om erosie gaat zijn porseleinen veneers mi not done...
Daar is het dynamisch behandelen met composiet zoals dat zo mooi heeft momenteel wel de standaard.
Zeker bij erosie die niet (geheel) tot staan gebracht is, en waar alleen met porseleinen veneers de voortanden aangepakt wordt is het de verkeerde strategie van behandeling. Ik verbaas mij er nog steeds over dat er veel tandartsen zijn, die bij de studie toch echt iets anders geleerd moeten hebben, zich daar schuldig aan maken.
za, 03/29/2014 - 17:13 Permalink