Mooie tanden.......

Author:
Marjj
Posted:
zo, 06/13/2004 - 13:50
Hoi hoi,

Ik heb een lastig en zwak gebit en had ook al vrij snel witte vullingen bij de voortanden. Helaas verkleuren die witte vullingen enorm snel en doordat de vullingen niet geheel een tand bedekken, vooral de randen van de vullingen krijgen verkleuring. Als de tandarts het een keer weer gepolijst heeft ziet het er even wel weer een beetje uit, maar ben ontevreden. Ook heb ik donkere (bruine) randen boven aan de voortanden die met polijsten niet weggaan ;o( Ik durf gewoon niet breeduit te lachen. Heb al via internet een of ander spulletje geprobeerd wat je 1x per week 1 minuut je tanden mee moet poetsen maar had het idee dat het een of andere zuuraanval was en het resultaat de ellende alleen maar meer naar voren liet komen. Nu zit ik te denken aan facings. Het gaat maar om 3 of 4 tanden waar ik dat bij wil laten doen. Ik ben uitgebreid en aanvullend verzekerd voor tandartskosten. Wat gaat me dit uiteindelijk kosten aan eigen bijdrage? Ik heb gezocht op internet maar kan het niet vinden.

De bleekmiddelen die op de markt zijn wil ik niet gaan gebruiken omdat ik met vullingen op tanden zit en dit volgens mij geen prettig eindresultaat zal opleveren. Dus een laagje over mijn eigen tanden heen lijkt me perfect. Wie heeft antwoord?

Echt.....het is net of ik mijn tanden niet goed gepoetst heb, zo ziet het eruit....vind het vreselijk.
Roxanne

Hoi Marjj,

wat vervelend dat je vulling zo verkleuren... maar als je inderdaad bleek middelen zou gaan gebruiken, dan bleek je je tanden, en niet je vullingen!...

dus maar goed dat je dat niet meer doet...

en qua facings...

De prijs van facings is afhankelijk van de manier van aanbrengen en het materiaal/tandtechnieker.

Wanneer een facing wordt gemaakt wordt er vaak een dun laagje van de tand afgeslepen. Hieroverheen wordt dan met composiet (=directe methode) of met porselein (=indirecte methode) een laagje aangebracht.

Composiet verkleurt in de loop van de tijd (de nieuwere composieten hebben dat steeds minder) dus wanneer je een facing van composiet maakt dan zal deze verkleuren (dat is vaak de reden om zo'n facing te vervangen).

Porselein verkleurt niet maar aangezien tanden gedurende het leven vaak wat geliger worden kan een facing tijdens het plaatsen de juiste kleur hebben maar na een aantal jaar (hoeft niet) een andere kleur lijken te hebben. De porseleinen facing verkleurd dus zelf niet, maar in sommige gevallen kan wel na verloop van tijd de overgang van facing naar wortel wat gaan verkleuren.

Er zijn dus goede resultaten te behalen met zowel porseleinen als composiet facings alleen de kleurvastheid en de hardheid van verschillende soorten facings is verschillend (waarschijnlijk ook de prijs).

Wat kleurvastheid betreft lijkt porselein momenteel toch nog de mooiste oplossing.

Denk aan grofweg gezegd 125 tot 200 euro per facing van composiet en 400 tot inderdaad wel 1000 euro voor porseleine facings.

[bron: Digitale Tandarts]

ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groetjes en veel succes!
zo, 06/13/2004 - 15:56 Permalink
Marjj

Hoi, bedankt voor je reactie. Die prijzen zijn per tand die je laat doen??? En krijg je dan nog 75% terug van de verzekering? Pfff dan zal het composiet worden maar dat zal dan net zo hard gaan verkleuren dan de vullingen die gebruikt zijn momenteel op de tanden?

Kunnen ze in dit land ook niet een totally makeover programma organiseren zoals in America :lol:

Daar worden de mensen alsmaar mooier, terwijl hier van alles steeds minder voor vergoeding in aanmerking komt :cry:
zo, 06/13/2004 - 16:49 Permalink
Roxanne

Ja het is jammer genoeg prijs per tand... en dat van de verzekering weet ik niet, dan zou je misschien je verzekering eventjes moeten bellen en dan uitleg vragen...

wat je zeker zou kunnen doen is een begroting vragen bij de tandarts... die rekent dan precies uit wat het gaat kosten, en dan zit je ook niet te rekenen hoeveel het ongeveer gaat kosten...

want 3x 125 = 375,--
en 3x 200 = 600,--

en daar zit toch echt een verschil tussen :wink:

Dus ik hoop dat je nu een beetje tevreden bent gesteld, en anders hoor ik je nog wel...

Groetjes ( oja ze zoeken nog mensen voor Make Me Beautifull dus daar zou je misschien ook nog wel naar kunnen mailen :lol: )

:smt006
zo, 06/13/2004 - 16:54 Permalink
Marjj

Hoi hoi,

Nou ik heb nog veel meer wensen dus wie geeft me op? :o Hahaha. Alleen sja.....met dat soort dingen op tv.....kweet niet. Wil het wel doen maar geen uitzending hihi. :lol:

Ik ga het bij de eerstvolgende controle vragen! Thnx.
zo, 06/13/2004 - 18:39 Permalink
vV

Ik vraag mij af of je ook weet wat de oorzaak van de verkleuring is??

Roken??

is van belang om te weten, in verband met mogelijkheden.

Over het algemeen moet het overigens lukken met nieuwe vullingen, waarvan de randen anders gelegd worden, tenzij ze heel groot zijn, maar dan is er ook geen goede basis meer voor porseleinen facings.
ma, 06/14/2004 - 13:52 Permalink
Marjj

Hoi hoi,

Mja die verkleuringen kan ik wel verwijten.....Roken en thee drinken. Echter zijn de randen (zeg maar net onder het tandvlees) weer niet van roken of thee, want zelfs na polijsten zijn ze niet weg te krijgen (wel wordt het iets lichter maar je blijft het zien).

De vullingen op de tanden lijken op een stukje kauwgom wat erop geplakt zit, en de randen daarvan verkleuren enorm. Een zwak gebit is bij ons in de familie erfelijk, we kampen er allemaal mee ;o( Ik wil zo graag weer een stralende lach. Toen ik de laatste keer aan de tandarts vroeg of hij het niet gewoon opnieuw kon boren en weer vullen zei hij dat hij het zonde vond omdat er geen gaatjes zitten. Nee oke, kan ik best begrijpen, maar het aanzicht vind ik nou ook niet je van het.

Daarom dacht ik aan facings, maar zo te lezen zijn deze ook onbetaalbaar. En om ze nou te laten trekken en kronen in de plaats te zetten is ook een kostbaar grapje.

Pfffff er ligt nog een fijne rekening van een wortelkanaalbehandeling die ik niet eens weet hoe ik die moet gaan betalen ;o) Dus ik win eerst even info in en over een paar maanden kijken hoe of wat.
ma, 06/14/2004 - 14:03 Permalink
vV

Geen aanvullende verzekering voor de nota van de wortelkanaalbehandeling?

mbt de verkleuringen, ook onder het tandvlees, denk ik dat de oorzaak wel degelijk roken is.

Tevens heeft roken nog andere nare bijverschijnselen voor de mondgezondheid.

Bij eigen patienten stel ik als voorwaarde voor starten van grotere etshetische behandelingen dat ze eerst stoppen, anders heeft het geen zin. Zonde van hun geld en mijn inspanningen, je blijft achter de feiten aanlopen.

Succes
ma, 06/14/2004 - 15:24 Permalink
Marjj

Hoi,

Jawel ben wel aanvullend verzekerd en kreeg via het ziekenfonds ook wel 75% retour, maar omdat ik alleenstaande ouder in de bijstand ben viel de vergoeding eigenlijk in een diep gat, waardoor ik nog steeds tegen de rekening aan zit te hikken. Ik dacht het met vakantiegeld op te kunnen lossen, maar dit was helaas ook zo enorm laag dat het achter de vergoeding aan het gat in viel. Vandaar dat ik ook nog maar even wacht.

Ik wil wel degelijk stoppen met roken (als ik niet zoveel zorgen had, want diverse stoppogingen zijn mislukt) maar dan rest mij toch de vraag.....had ik dan niet bij alle tanden zo een rand moeten hebben? Het is bij 1 voortand en hier en daar bij een kies. Bij 1 snijtand vermoedt ik dat er een stukje vulling weg is, want dit verkleurd pas sinds enige tijd. Tandarts heeft het toen gewoon gepolijst omdat hij zei dat het niet zo was dat het gevuld moest worden.

En jawel ik weet dat roken meer mondproblemen veroorzaakt dan alleen verkleuring :cry: Wie een goede stopmethode weet mag het zeggen, heb alles al geprobeerd. Zyban werkte perfect, maar ik kon er niet goed tegen (raar in mijn hoofd en enorme last van bijverschijnselen, moest daarmee stoppen van de huisarts)
ma, 06/14/2004 - 16:33 Permalink
Marjj

Hoi sundance,

Ik heb dat boek gelezen (tegelijkertijd toen ik met Zyban bezig was ook ter extra stimulans). Kan die Allan carr niet anders dan gelijk geven maar hij rookt ook alweer zelf hoor hihi. :lol:

En........velen die het boek gelezen hebben en hem ook gelijk geven in alles roken ook weer :cry:

Maar bedankt voor het meedenken!
ma, 06/14/2004 - 22:58 Permalink
vV

diverse steden kennen in de bijstandsregeling (of wellicht is het zelfs landelijk) een Bijzondere Bijstandsregeling, o.a. ook voor medische kosten die buiten de aanvullende verzekeringen vallen. Informeer eens bij je contactpersoon.
di, 06/15/2004 - 08:24 Permalink