moet ik een beugel nemen?

Author:
merielmeriel
Posted:
ma, 04/04/2011 - 14:33
Hallo,
Ik weet me geen raad met mijn gebit.
[attachment=0]tumblr_lj4ma4bCbT1qgde87o1_500.jpg[/attachment]
Mijn voortanden lijken erg groot, omdat ze de rest van mijn gebit overlappen.

Moet ik een beugel nemen? hoelang zal dat duren? En welk soort beugel?
Of implantaten?
Attach
Stokertje

Je voortanden lijken inderdaad erg aanwezig. Dit komt (denk ik) omdat je gebitsboog relatief smal is en de voortanden inderdaad wat naar voren staan. Daarnaast heb je door je smalle gebitsboog wat last van grote donkere schaduw tussen je kiezen en mondhoek zegmaar, wanneer je van vooraf kijkt. Lijkt mij goed op te lossen met een slotjesbeugel, maar ik zoek wel een bevestiging van een orthodontist of tandarts op dit forum, niet helemaal mijn vakgebied :smt001 , echter wel geïnteresseerd :smt026 .

NB. Waarom denk je aan implantaten?
ma, 04/04/2011 - 14:57 Permalink
twilitekid

Ik vind het nou niet echt een gebit om radeloos van te worden! De voortanden zijn inderdaad vrij aanwezig maar verder ziet het er toch prima (recht, gelijkmatig, wit) uit?

Ik zou beginnen met het eens met je tandarts te bespreken! Misschien zijn er naast orthodontie ook wel andere mogelijkheden, bijvoorbeeld de voortanden laten bijwerken. Ik denk nl. dat het ook een beetje door de vorm van de voortanden komt. En anders weet je tandarts vast wel een goede orthodontist in de buurt.
za, 04/23/2011 - 10:37 Permalink
grace

Die keuze moet jezelf maken. Je hebt een mooi gebit. Vind je zelf dat t mooier moet, ga dan naar een goede ortho. Orthos kunnen zulke mooie dingen doen met wat je van nature al hebt, ze schuiven de boel een beetje, en t resultaat kan ontzettend mooi worden. Als je ouder wordt gaat alles n beetje schuiven, vaak ook je tanden. Ze kunnen dan met name je voortanden een beetje stabiliseren. Zelf ben ik ontzettend blij met orthos. Kijk maar n beetje rond op t andere forum (orthodontie). :smt001 S6
za, 04/23/2011 - 15:00 Permalink