Mijn porselein lumineers

Author:
Dortje
Posted:
do, 12/30/2010 - 07:34
Gisteren heb ik op mij 4 voorste tanden een zogenaamde lumineers laten opzetten. Me eigen tanden waren ok maar in de tussen ruimtes had ik overal vullingen en het was niet mooi meer. Mijn tandaarts heeft mij de lumineers geadviseerd. Ze zouden supermooi zijn. Je hoeft je eigen tand niet te veel versleten en ze zouden ultradun zijn. Nu heb ik ze op en wil bedt die dingen meteen eraf. Nu heb ik 4 enorme, vierkante en neppe tanden. Ze zijn erg vierkant en lijken echt niet naturel. De kleur past niet mij mij eigen tanden. De enige wat ik wou is om mooie en naturel uitzien tanden hebben. Mij tandaarts zegt dat ze kan het beetje afkorten maar niks meer. Kunnen jullie mij vertellen of is mogelijk om geplaatste facings afdoen? Is het misschien goede idee om naar andere tandarts te gaan om hulp vragen. Me eigen tandarts zegt er zie mooi eruit!! Bedankt voor hulp
alpifresh

Hou er ook rekening mee dat je even moet wennen aan 'de andere tanden'. Geef jezelf een week of 2 de tijd om te wennen aan wat je nu in de spiegel ziet.
Vraag ook eens aan een goede vriend wat die -eerlijk!- van het resultaat vindt.
Foto hier plaatsen mag ook.

De ervaring leert dat de nieuwe situatie meestal wel mooi is, alleen zo totaal anders dan de drager gewend is, dat die zich te pletter schrikt. Vergelijk het maar met een nieuw kapsel bij de kapper. Het is totaal anders geworden dan je verwacht had (daarom ben je ontevreden), maar het kapsel zelf past hartstikke goed bij je (maar om dat zelf te zien moet je eerst over je eerste schrik heen zijn).

Als het niet mooi is geworden, zullen we dat hier eerlijk zeggen!
do, 12/30/2010 - 09:59 Permalink
Dortje

Ik heb gisteren mijn vriend gesproken en hij zegt dus dat die erg nep zijn en heel groot. Ik was al beetje door de tandarts omgepraat.
Paar andere vrienden hebben het ook gezien. Een vriendin zei meteen dat de kleur past nie en me eigen tanden lijken nu veel donkerder.
Ik ben nu zeker dat het is niet zoals het hoort en zeker niet zoals ik dacht het word.
Attach
do, 12/30/2010 - 10:48 Permalink
Dortje

Nog een vraag aan de tandarts. Als ik beslis ob die wegslepen wat voor gevolgen heeft het voor mijn eigen tanden? Kunnen de facings tot andere vorm versleet worden? Mijn tandarts zegt dat dat kan niet want ze kunnen breken. Is dat we zo? Ik wil gewoon dat ze iets natuurlijker uitzien - niet zo vierkant en plat.
do, 12/30/2010 - 10:53 Permalink
robinson

Je zou het kunnen zien aan de modellen die hopenlijk meegeleverd zijn.
de tanden zijn idd. veel te groot, en te bol.
Nu liggen ze in feite op de tanden, terwijl ze "in de boog" behoren te staan.
Om esthetisch tot een beter resultaat te komen, zal er ruimte gemaakt moeten worden voor de facings.
Zo te zien is er niet veel geslepen aan de tanden.
Heeft de tandarts ze niet eerst met een try-in cement vastgezet om de situatie te laten beoordelen?
En nee, de facings kunnen niet in een andere vorm beslepen worden.
Dit is zo'n voorbeeld waar hier op het forum al eerder voor gewaarschuwd is mbt. Lumineers.( =zoekfunctie)
Een mooi systeem, maar vergt wel wat ervaring om ze te indiceren.
do, 12/30/2010 - 11:02 Permalink
Dortje

Het klopt, ik heb de model gezien en ze waren er wel groter dan me eigen tanden maar leken vrij normaal. Mijn tanden waren wel versleten maar niet veel - lumineers zouden heel dun zijn en de effect zou prachtig zijn. We hebben de try out gedaan en toen zei ik meteen dat ze heel groot zijn maar tandarts zei dat het is omdat mijn lippen omhoog waren getrokken. verder was ik alleen met tandarts en nog andere tandarts en hulp en ze zeiden dat het mooi was. Ik had erg twijfels maar toch gedaan.
Wat zou ik nu doen? Wat zou je adviseren?
do, 12/30/2010 - 11:12 Permalink
mecánico para …

Ik vind ze lelijk, te groot en slecht passen.
Probleem is met Lumineers: je legt iets OP de tanden. Het nadeel daarvan is dat de de buitenomtrek van je gebit groter wordt (buitenkant circel en daar een laag opleggen = grotere circel) en je dus grotere tanden hebt dan voorheen.
Kort gezegd, de dikte om een mooie laag te krijgen is geloof ik 0,8 mm minimaal en als je niet aan je tanden wil slijpen worden je tanden te dik. het is mooi zijn EN pijn leiden bij veneers en lumineers zijn geen wondermiddel in de esthetiek.
vr, 12/31/2010 - 11:20 Permalink
vV

inderdaad niet mooi. voor hetzelfde geld waren er waarschijnlijk ""echte"" facings te maken, die mooier zijn qua esthetiek.
Dan moet je wel wat meer tandweefsel weghalen, maar ik begrijp dat er al aardig gevuld was, dus dat zou mn vulling zijn denk ik.
ma, 01/03/2011 - 09:18 Permalink