mijn mond ruikt naar een riool !!!

Author:
oeps
Posted:
zo, 12/07/2003 - 13:25
help help, wat ik ook doe, zelfs met pepermuntjes en kauwgom blijft mijn mond ruiken, de geur komt er gewoon doorheen, ik ben er echt gegeneerd voor. Ben nu al een week aan t spoelen met Perio,tong schrapen 2 maar per dag, helpt juist geteld een half uur en de stank is er weer. Kan het door gaatjes in de tanden komen? Heb chronisch vermoeidheidssyndroom en heb sindsdien wel heel veel problemen met mijn gebit.
Nog iets waar ik me veel zorgen over maak is dat telkens als ik mijn tong proper maak ik ontzettend veel slijm van achter naar voor krijg,maar echt heel veel hé,zo van die lange doorschijnende slijmdraden,heb mijn neus,keel en begin slokdarm laten nakijken maar de dokter wimpelde het probleem af. Zouden die slijmdraden iets met die geur te maken kunnen hebben? Heel graag antwoordje want ik maak me heel erg zorgen. Nog iets,op mijn achterste tand zit precies een verdikte laag extra glazuur tot in de helft van de tand,is dit misschien tandsteen??? En zou dat misschien die stank kunnen geven??? Ik ben echt hopeloos op zoek naar een oorzaak van die ondraaglijke stank. Ik denk dat het niet zo zeer de lucht is die ik uitadem,eerder het mondvocht zelf.
Krijg ik aub een uitgebreide uitleg op mijn vraagjes,ik voel me echt minderwaardig erdoor,

groetjes
richsercom

Ik heb precies hetzelfde probleem en ik zou ook heel graag weten hoe dit opgelost kan worden. Ik heb zelf het idee dat dit komt omdat de verstandkiezen weg rotten. In de groeven ziet het er zwart uit, omdat er een gaatje onstaat. Misschien komt het wel door de samenstelling van je slijm enz... We hopen op een goede oplossing.

Groeten Richard.
zo, 12/07/2003 - 14:52 Permalink
de digitale tandarts

Tandvleesproblemen zijn de meest waarschijnlijke oorzaak van een slechte adem!

Bacteriën hopen zich dan op tussen de tanden en de spleet tussen tand en tandvlees (pocket) en deze produceren een zwavellucht. Op plaatsen in de mond waar weinig zuurstof aanwezig is, breken zij eiwitten af tot vluchtige zwavelverbindigen, die een 'rotte' eieren geur kunnen veroorzaken.

Uit onderzoek is gebleken dat in de meeste gevallen (87%) de slechte adem ontstaat in de mond. Tandvleesontsteking (parodontitis) en tandbederf kunnen dit veroorzaken, laat daarom je gebit regelmatig controleren bij de tandarts en houd je tanden en tandvlees goed schoon! Vergeet hierbij niet om de ruimtes tussen de tanden ook te reinigen met bijv. tandenstokers, floss en/of ragers.

Mochten de tanden en het tandvlees gezond zijn dan is de slechte adem vaak afkomstig van het achterste deel van de tong. Dit gedeelte is nogal ruw en heeft veel groeven, waarin bacteriën zich kunnen nestelen. Wanneer de tong uitgestoken wordt, is soms een wit/gele aanslag op het achterste deel van de tong te zien, deze aanslag bestaat vnl. uit bacteriën. Door bijv. met een lepel wat van deze aanslag te verzamelen zou jij of iemand anders kunnen ruiken of deze bacteriën een vieze geur verspreiden.

Mocht je inderdaad tandsteen hebben op die kies dan zou dat mogelijk een teken kunnen zijn dat je je mond moet laten schoonmaken door een tandarts of mondhygienist!

Kijk ook eens bij de uitgebreide informatie over een slechte adem op onze tandarts.nl site!

Met vriendelijke groet.
zo, 12/07/2003 - 19:04 Permalink
mudila

Hallo oeps,
Een lange tijd geleden dat ik jong was, had
ook daar ook last van. Poetste heel goed en
spoelde. Ook kauwgom kauwen. Is een keer aan de tandarts gevraagd en hij vroeg me of ik veel melk dronk. En dat deed ik inderdaad.
Veel melk, dan kan de lucht uit je maag komen. Ik drink nu nog wel melk maar beperk
het toch wat. En het is stukken minder geworden. Blijf wel sinds die tijd altijd op kauwgom kauwen omdat je dan altijd een
frisse mond hebt.
Gelukkig heb je het zelf in de gaten. Er zijn ook mensen waar je ver vanaf moet blijven staan want die hebben het niet in de gaten dat ze zo meuren.
Ze komen ook vaak steeds dichter bij staan.
Ik hoop voor je dat er iemand reageert die hetzelfde heeft en nog een goeie tip hebben.

Groetjes,
Astrid
vr, 12/12/2003 - 15:21 Permalink
Kamille

Beste Oeps,

Heb je eigenlijk wel es foto's laten maken van je hele gebit? Ik heb ook zo'n afschuwelijke lucht gehad uit mijn mond terwijl mijn tandvlees in orde was. Bleek een zware ontsteking in een kies te zijn, na extractie kwam er ook veel pus uit de wond en bleek de alveole ontstoken, na goed schoonmaken van de wond is de rotte lucht verdwenen en het is ook netjes genezen.

Kamille
wo, 12/17/2003 - 13:42 Permalink
oeps

hoi kamille,

had je toen geen pijn ook bij die onsteking os kan die ontsteking daar gewoon ergens zitten zonder dat je dat weet? Ik heb wel een slechte kies waar al veel aan gewerkt is bij de tandarts,nu heb ik gezien dat daar precies een "schelp" is rondgegroeid,dezelfde kleur als de tand zelf. Ik ga in elk geval je raad opvolgen en eens een volledige foto laten nemen,je weet maar nooit,in elk geval bedankt voor je tip want met zo'n stank rondlopen is erg frustrerend voor me.
wo, 12/17/2003 - 17:27 Permalink
Janneke2

Hoi Oeps,
ik hoop van harte dat je tandarts iets kan doen aan de nare lucht.
Maar wat me ook trof, was je opmerking dat je chronisch vermoeidheidssyndroom hebt. Volgens mij een 'vergaarbak' van een serie nog niet goed begrepen ellende.
Er is een 'regel' in de homeopathie die zegt, dat als je lichaam ergens last van heeft, dat je dan eerst koorts krijgt, daarna gaat er slijmvorming optreden en daarna vormverandering. Meestal wordt dit verklaard als: eerst tracht je lichaam het afval te 'verbranden' dan probeert het het 'weg te slijmen' en als dat niet lukt, wordt het ingekapseld.
Mogelijk heeft jouw nare geur te maken met de poging van je lijf om 'iets' af te voeren dmv. slijm. En om een of andere reden heeft dat 'iets' dat je lijf kwijt wil nogal een heftige geur. (Wat zou kunnen betekenen dat je lijf er ook alles voor overheeft om het er uit te krijgen. En, helaas, afvoeren kost energie en die heb je niet in overbloed...)
Denkbaar kan de tandarts je helpen door een rottende kies oid. schoon te maken. Dan zou je lichaam weer meer energie hebben om eventueel andere 'rommel' op te ruimen.
Neem geen genoegen met artsen die het probleem afwimpelen. Okee, eenn westers geschoold arts kan niet altijd evenveel met chronische vermoeidheid, maar wellicht kan -
naast een zinnige tandartsbehandeling -
een goede homeopaat of andere natuurgenezer je lichaam helpen om rotzooi op te ruimen!!
Veel sucses gewenst!
Janneke
do, 12/18/2003 - 13:06 Permalink
oeps

Hoi Janneke,

wat een lief berichtje zeg!!!
Wat betreft die chronische vermoeidheid,hier in Belgie sta ik met mijn kop tegen de muur,blijkbaar weten de meeste artsen geen blijf met dit probleem en wimpelen ze het af. Ik heb vorige week een produkt gebruikt,een chelator om vervuilingen in mijn lichaam op te ruimen(teveel mangaan in het bloed) en ben er dagen zo ziek van geweest dat ik dacht te sterven,maar ik ben er dus nog,héhé...
Ben gister naar de tandarts geweest die me zei dat ik enkel 2 kleine gaatjes heb,voor de rest kan ze niets abnormaals zien zei ze dus...............weet ik het allemaal niet goed meer!
do, 12/18/2003 - 22:51 Permalink
Kamille

Beste Oeps,

FF kort nog een reactie op je vraag. Ik ben in de laatste 2 jaar 3 kiezen kwijt geraakt aan ontstekingen, allemaal zaten ze er al een tijdje en waren chronisch. Ik had weinig last, wel bij zoetigheid bv, dus ik dacht aan gaatjes. Endo's hebben niet geholpen, heb er een stuk of 8 gehad inclusief een apex. Hopenden voor je dat jouw probleem snel wordt gevonden en opgelost. succes
vr, 12/19/2003 - 13:07 Permalink