Materiaal na rebasen geeft een chemische geur en smaak af.

Author:
Bezig-Bijtje
Posted:
zo, 10/02/2016 - 21:05
Goedenavond,

5 weken geleden is mijn onder gebitsprothese voorzien van een zachte laag (rebase).
Sinds een aantal weken begint er een nare chemische lucht af te komen. Eerst meende ik dat het wellicht een andere oorzaak had, maar nu merk ik dat als ik het niet in heb, de lucht verdwijnt. En dus is mijn vraag:

Kan er met de samenstelling van de zachte kunstharslaag een fout gemaakt zijn?.Ook slaat het wit uit en de uitpuilende rand brokkelt successievelijk af. Daarnaast raakt het mondslijmvlies dat met het gebit in aanraking komt wat geirriteerd. Ik raak eigenlijk inmiddels wel een beetje ongerust.

En dan een laatste vraag. Als zo'n rebase gedaan wordt, is het dan gebruikelijk dat dat niet afgewerkt wordt en er dus uitpuilend scherpe randen vanonder de prothese vandaan komt? Ik vond dat wat onverzorgd overkomen of is dat een misvatting en kan het niet anders?

Dank voor het meedenken en misschien zijn er antwoorden of suggesties.
Bezig-Bijtje

Als antwoord op door Grappa

Dank je voor de reactie en de bevestiging dat het er zo niet uit hoort te zien (en zeker niet de geurklachten).
Ik ga morgen contact opnemen. En dat afwerken, zijn daar regels aan gebonden? Als je een prothese (ook een nood-) krijgt, dan wordt dat altijd netjes afgewerkt, zijn er geen scherpe randen en wordt het gepolijst. Nu snap ik dat met het zachte materiaal niet gepolijst kan worden, maar kan het toch wel bewerkt worden lijkt mij. De harde uitpuilende randen hebben de eerste weken behoorlijk wat irritatie aan het mondslijmvlies gegeven.
zo, 10/02/2016 - 22:17 Permalink