mag ik voor mijn slechte adem spoelen met Perio-aid

Author:
oeps
Posted:
wo, 12/03/2003 - 23:44
hallo,

heb al vanalles geprobeerd om mijn slechte adem weg te krijgen(tongschrapen,halita...)
Nu las ik laatst ergens dat het misschien door bepaalde streptokokken kan komen die in de mond zouden kunnnen zitten en dat dit verholpen kan worden door Perio spoelingen.
Kan het kwaad dat ik dit produkt uit eigen houtje ga halen en het gewoon even uittest zonder dat ik eerst langs de tandarts ga en een kweek laat maken,baat het niet,dan schaadt het niet,ofwel misschien???
de digitale tandarts

Streptokokken mutans zijn bacterien die vnl. tandbederf veroorzaken, slechte adem is meestal afkomstig van bacterien die zwavel verbindingen produceren. Deze bacterien worden geassocieerd met tandvleesontstekingen (gingivitis/parodontitis) maar leven ook in groeven van de tong en amandelen.

Zie onze uitgebreide info over slechte adem!

Perio-aid mondspoeling is een chloorhexidine mondspoeling die inderdaad streptokokken mutans goed bestrijdt en ook in enige mate tegen zwavelproducerende bacterien werkt. Mechanische reiniging (tandenborstel, tandenstoker/rager, tongschraper en professionele gebitsreiniging) is echter belangrijker in deze gevallen. Tevens is het verstandig om de tandarts of mondhygieniste te bezoeken om te controleren of je geen verdiepte tandvleespockets, waarin deze bacterien aanwezig zijn, hebt.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-12-03 23:56 ]
wo, 12/03/2003 - 23:52 Permalink