Lelijke voortanden laten vervangen?

Author:
KeesDora
Posted:
di, 11/22/2011 - 18:42
Goedenavond.

Om maar even met de deur in huis te vallen... Ik vind dat ik lelijke voortanden heb. Het zijn een soort hazentanden en een tand steekt een beetje over de ander. Ik heb namelijk vroeger een knietje tegen mijn tanden gekregen en nu staat een tand een beetje scheef.
Ik ben 16 jaar en vroeg me af of ik mijn voortanden kan laten vervangen. Ik had namelijk gehoord dat als je onder de 18 ben, het dan onder je verzekeing valt...

Mvg Kees
Chris888

Hoi, heb je wel eens nagedacht over een beugel? Op dit forum is daar heel veel over te vinden, ook veel foto's van hoe gebitten veranderen.

Eventueel is het wel mogelijk tanden een beetje van vorm te veranderen, bijvoorbeeld door er een heel klein stukje vanaf te slijpen of er aan te plakken met composiet. Een tand kan ook voorzien worden van een kroon, maar omdat er dan veel meer vanaf geslepen moet worden heeft dat bij gezonde tanden meestal niet de voorkeur.

Bespreek de mogelijkheden eens met je tandarts of maak eventueel een afspraak voor een consult bij een orthodontist. In de verzekeringsvoorwaarden kun je lezen wat wel en niet vergoed wordt, maar je kunt ze hier ook over bellen.
di, 11/22/2011 - 19:34 Permalink