Laser bleaching?

Author:
Bijtertje
Posted:
ma, 05/22/2006 - 22:52
Hallo, heeft iemand ervaring met laser bleaching? Doet dit pijn / worden je tanden er gevoelig of kwetsbaar van / ... Ik heb namelijk door ziekte gelige vlekken op mijn tanden. Ik zou ze wel wit willen, maar ik heb liever gele gezonde tanden dan witte tanden die gevoelig, kwetbaar of pijnlijk zijn geworden! Dank bij voorbaat!!!
fransaki

Met laser bleaching activeer je de gel door middel van laserlicht van een diodelaser met een bepaalde golflengte. Werkt wel sneller dan met een uv/plasmalamp maa doet eigenlijk precies hetzelfde. Gel doet de blekende werking dus gevoeligheid maakt geen verschil, hangt dan meer af van de gebruikte concentratie peroxide en de hoeveelheid en lengte van de sessies. Eigenlijk dus een hele dure lamp niks meer en niks minder.
di, 05/23/2006 - 22:55 Permalink
dj

Je kunt daarbij nog verwachten dat een deel van het bleking versterkende effect van licht aan temperatuurstijging te wijten is, lijkt me.
vr, 05/26/2006 - 06:04 Permalink
appeltje

er wordt nu ook reclame gemaakt met een laser die geen warmte afgeeft.
werkt dit dan wel, dit gezien uw antwoord over warmte..

ik wil nl. binnenkort met de (koude?) laser laten bleken
zo, 01/21/2007 - 00:22 Permalink
Dhk

Je kunt daarbij nog verwachten dat een deel van het bleking versterkende effect van licht aan temperatuurstijging te wijten is, lijkt me.


Temperatuurstijging leid tot verkleuring toch? Vandaar dat ze nu met koude lasers werken.
za, 07/28/2007 - 10:46 Permalink
Spiegeltje

er wordt nu ook reclame gemaakt met een laser die geen warmte afgeeft.
werkt dit dan wel, dit gezien uw antwoord over warmte..


Zoals Fransaki al schreef: de laser wordt in dit geval alleen ingezet voor de activering van de bleekgel. Hiervoor is geen warmte nodig van een infrarood/zichtbaar licht laser maar (koud) blauw/UV-licht. Overigens zou een beetje warmte ook helpen de reactiesnelheid (en dus sneller resultaat) te verhogen: daar doelt DJ op. Het licht kan worden geleverd door een gewone lamp of eventueel een laser. Met deze laser is plaatselijk gemakkelijk een hogere lichtintensiteit te halen waardoor de bleekgel sneller wordt geactiveerd. Of het echt invloed heeft op het eindresultaat, dat immers alleen door de bleekgel wordt bepaald, valt nog te bezien. I
za, 07/28/2007 - 12:21 Permalink
Irfan

Kost veeeeeeel meer tijd en om nog over de schadelijkheid (zeer lange contacttijd met de gel) nog maar niet te beginnen. En als de meeste kleurstoffen eruit zijn gehaald, is er toch weinig verschil tussen in office bleaching. Dus grote onzin! Pure reclame! Schandalig!
do, 08/23/2007 - 03:50 Permalink
de digitale tandarts

De gel voor thuisbleken heeft ook een veel lagere concentratie; voor de 10% carbamideperoxyde gel van een aantal bekende merken is aangetoond dat het weinig schade aanricht en dat deze schade reversibel is (zich hersteld).

Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar thuisbleken, vanwege de voorspelbare resultaten en het naar mijn gevoel langere effect.
do, 08/23/2007 - 09:33 Permalink
hello jozefien

huh :smt017 , niet schadelijk? ik lees overal dat het schadelijk is. dat de tanden hierdoor schade oplopen, waardoor ze weer sneller geler worden omdat het glazuur zachter wordt. en ook dat je het steeds vaker moet doen. Is dit dus allemaal niet waar en zegt nu een tandarts dat ik veilig mijn tanden kan bleken? :smt003 Graag meer meningen! :smt006
do, 08/23/2007 - 11:19 Permalink