laser behandeling

Author:
kroon
Posted:
di, 12/16/2003 - 20:01
hallo, ik heb in het programma Make me beautiful gezien dat ze ook tanden kunnen laseren. Dit kost ongeveer 600 euro. Volgens dit programma is de enige die dit kan, een tandarts in Duitsland. Wie heeft hier ervaring mee en is er in Nederland ook zo'n cosmetische tandarts die dit doet?
de digitale tandarts

Je bedoelt waarschijnlijk de Britesmile methode, meer informatie hierover bij http://www.britesmile.com en http://www.britesmile.nl

Er zijn genoeg tandartsen die deze methode in Nederland gebuiken, zie de nl site.

Wij hebben het ook bijna twee jaar gebruikt en ik moet zeggen dat het in de meerderheid van de gevallen een redelijk tot goed resultaat oplevert, kijk eens bijv. naar deze thread: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=374&forum=4

Maar nadat we bijna 100 behandelingen hadden uitgevoerd, bleek toch dat bij een klein deel de behandeling slechts matig had gewerkt. Alhoewel dit de minderheid was, hadden deze mensen ook 600 euro betaald en dan kan je wel wat discussie achteraf verwachten.

Tevens bleek dat er ook een nazorg behandeling noodzakelijk was, omdat anders de tanden toch duidelijk terugkleurden, wat overigens voor elke bleekbehandeling geldt!
Daarom maakten we op een bepaald moment ook tegelijkertijd bleeklepels en kostte de hele behandeling vanaf dat moment 800 euro. Gezien de relatief hoge kosten en feit dat twee tot drie weken thuisbleken met 15% carbamideperoxyde (+/-220 euro) naar onze ervaring hetzelfde resultaat geeft, zijn wij met het britesmile systeem gestopt.

Met vriendelijke groet.
di, 12/16/2003 - 21:53 Permalink
natascha31

wij werken sinds kort met de "remewhite". we hebben het eerst op mijzelf getest om te kijken hoe het voelt en of het een vervelende behandeling is. Ik heb gekozen om het zelf eerst te testen zodat ik uit eigen ervaring kan spreken als een patient iets vraagt. het is anders misschien te makkelijk om tegen iemand te zeggen: het kan niet dat je dat voelt want volgens de fabrikant is het onmogelijk! Het resultaat is goed (hoewel mijn tanden niet echt verkleurd waren, en witter als wit kunnen ze natuurlijk ook niet worden) behandeling was volkomen pijnloos en met een radio met je favoriete muziek is het goed uit te houden. je zit tenslotte toch minimaal anderhalf uur in de stoel. inmiddels hebben we het ook bij een aantal patienten toegepast en het resultaat is erg goed! nu rest alleen nog de vraag hoelang het goed blijft...
ma, 12/22/2003 - 22:43 Permalink
kroon

hoi Natascha, bedankt voor je reaktie
Wat zijn de kosten van zo'n behandeling en kleuren je vullingen (voortand b.v.) ook mee?
di, 12/23/2003 - 19:29 Permalink
de digitale tandarts

Als je toch een dure bleekbehandeling wilt m.b.v. licht, kan je beter een echte laser nemen zoals de argonlaser van BriteSmile of de kpt laser dan een plasmalamp als remewhite. Het blijkt toch dat bleken het effectiefst gaat m.b.v. groen laserlicht.
Maar zoals eerder gezegd door zelf thuis te bleken kan voor een substantieel begrag nagenoeg hetzelfde resultaat gehaald worden.
wo, 12/24/2003 - 12:04 Permalink
natascha31

Hoi kroon,

Vullingen kleuren niet mee, kronen e.d ook niet. Na het bleken zal je dus de vullingen moeten laten vervangen zodat ze weer in dezelfde kleur zijn.
za, 12/27/2003 - 19:05 Permalink
crucio

Hallo

Op stage vragen ook heel veel mensen naar bleken van tanden. Helaas is het wel zo als je rode wijn rookt veel thee drinkt enz de aanslag veel sneller terug keert en dus sneller kans op verkleuringen krijgt dus daarom raden wij het juist vaak af. Waarom tanden toch op micropisch gebied beschadigen als je weet dat degene rookt rode wijn enz drinkt en de verkleuring toch weer terugkeert? Wat is eigenlijk jullie mening daarover?

Groetjes
Cruc
ma, 12/29/2003 - 00:07 Permalink
natascha31

Hoi crucio,

Wij doen deze beh. niet bij mensen die roken of veel rode wijn ed drinken. Dan heeft het geen zin. Ik heb alles goed nagevraagd en als get goed is treed er geen beschadiging op. Ik ben wel erg benieuwd wat ta v Leeuwen hierover zegt. Dus als je dit leest........Groetjes, Natascha
di, 12/30/2003 - 22:37 Permalink