Kunstgebit van harde boter

Author:
Karensanne
Posted:
di, 10/12/2010 - 18:16
Hallo,

Mijn lerares frans vertelde dat in de 18e eeuw men verharde boter gebruikte om kunstgebitten van te maken. Hier zetten ze dan lijntjes in en dan leek het een beetje op tanden.

Weet iemand hier wat meer van of een site waar ik meer informatie kan vinden over hoe ik dit moet doen ? ( het is voor een profielwerkstuk )

Groetjes Karen
mecánico para …

ik ken prothese van been, ivoor, hout, metaal en harde was, maar van boter had ik nog niet gehoord. Maar goed, er werden natuurlijk legio dingen geprobeerd. Hoop niet dat dit de core issue van je werkstuk is want ik ben bang dat je niet veel zal vinden.
di, 10/12/2010 - 18:51 Permalink
mecánico para …

Misschien komt daar de term boterbabbelaar vandaan
:smt005

maaruh, Napoleon, de uitvinder van de margarine (of eigenlijk degene die opdracht gaf) wilde voor zijn veldtochten een brood- smeersel hebben dat niet smolt. Toen is de plantaardige variant van boter bedacht. Maar ook die smelt bij lichaamstemperatuur, dus ik denk dat het een harde was, bijenwas is geweest die gebruikt werd. Dat wordt week, ergens mij 55 graden en is ook niet vies van smaak.

maar ik denk dat de juf: het melk gebit (dentition de lait,) na een aantal jaren in boter zag veranderen ........wa's ke "beurre"t?
di, 10/12/2010 - 20:09 Permalink
isa

Die melktandjes kan ik wel inkomen, er werd van alles gebruikt dat een beetje wit was en op afschuwelijke wijze aan het tandvlees genaaid werd. In de praktijk (kwa beetbepaling) zal het wel het zelfde effect hebben gehad als harde boter :smt005
vr, 10/22/2010 - 18:51 Permalink