Kunstgebit & bang

Author:
Redcat
Posted:
wo, 02/25/2009 - 14:30
Hoi,

Heb vandaag te horen gekregen dat ik half maart op de lijst sta voor een narcose. Dan worden mijn boventanden en gedeeltelijk onder (wat er nog van over is) getrokken.
Ik zie hier ontzettend tegenop, ben pas 21 jaar. Maar mijn voortanden zijn reddeloos verloren...Het is echt geen gezicht. Dus aan de ene kant denk ik dat dit de goede oplossing is, aan de andere kant hoop ik dat er nog een andere oplossing is.......
Heb ook het idee dat iedereen het ziet als je een kunstgebit hebt, en ook kan horen. Of valt dat tegenwoordig wel mee?
De tandarts heeft de prothese al klaar voor mij, die word dan gelijk in gedaan als ze de tanden hebben getrokken, volgens mij is dit een tijdelijk ding, maar dat weet ik niet 100% zeker. Want ik vraag me af hoedat ze dan weer andere tanden maken? En ik vraag me ook af ofdat het mogelijk is om implantaten/klik geval te krijgen ofzo, of moet je daarvoor ook eerst tijdelijk een kunstgebit?
Nogmaals, ik zie er ontzettend tegenop. Bang voor de reacties van andere mensen, bang voor de pijn, en dat ik niks kan eten of drinken. Vind het zó eng, want het is wel iets definitief's, als mn tanden er eenmaal uitzijn kunnen ze niet meer terug :(
TechniekerJeetje

Er zullen ongetwijfeld meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, ook aangaande jouw gebit. Uit bovenstaande maak ik op dat je terugkomt op de beslissing die je samen eerder met je tandarts gemaakt hebt om alles te laten trekken. Als de tandarts/ Tandtechnieker de prothese al klaar heeft, dan heb jij aangegeven (normaal gesproken) dat je akkoord bent met de voorgestelde behandeling. Als je twijfelt zou ik toch even met de tandarts gaan overleggen. Je kaart het zelf al aan, eens je eigen tanden eruit, krijg je ze nooit meer terug!
do, 02/26/2009 - 19:16 Permalink
Redcat

Prothese is klaar. die heb ik vandaag opgehaald, heb er nog niet na durven kijken :oops:
Mijn tandarts zegt dat dit de beste (en goedkoopste) oplossing is. Ik zou niet weten wat er verder nog allemaal mogelijk is? Want er zal vast wel een andere oplossing zijn maar het moet ook betaalbaar blijven :-?
do, 02/26/2009 - 22:02 Permalink
TechniekerJeetje

Er zou eventueel een behandeling met implantaten e.d. mogelijk kunnen zijn, maar dan moet je wel rekening houden met zèèr hoge kosten. Ook moet je je afvragen hoe het komt dat je eigen gebit op zo`n jonge leeftijd al zo slecht is geworden. Ook bij implantaten is een goede mondhygiëne nodig namelijk!
De prothese die je opgehaald hebt is de zogenaamde immediaat prothese. Degene die deze gemaakt heeft kreeg de afdrukken van de andarts en heeft op het model wat hier van gemaakt is de tanden afgeslepen. Dit is een beetje natte vingerwerk, want een technieker kan nooit weten op wat voor een manier jouw kaak na de extracties gaat slinken. Deze is meestal tijdelijk, hij kan een keer opgevult worden, maar meestal krijg je na ongeveer een jaar een andere prothese. Dit is de definitieve prothese....
Groet en zo!
vr, 02/27/2009 - 19:22 Permalink
remcoh

Hoi Redcat, ik hoop dat alles goed verlopen is als je dit leest.

ik kan me heel goed voorstellen dat je op jouw leeftijd een los kunstgebit niet ziet zitten.
Ik weet dat het in bepaalde gevallen mogelijk is om een gebit op implantaten vergoed te krijgen op psychische gronden!

misschien zijn er deskundigen hier die hier meer over weten?
wo, 03/11/2009 - 13:54 Permalink
Redcat

Nou ben benieuwd. heb er nog nooit van gehoord remcoh....

Vandaag ging het redelijk vond ik zelf. Spuiten voor de narcose deden verschrikkelijk pijn, daarna nog eens een bloedneus. en toen ik wakker werd was ik volgens mij aan het janken van de pijn, kan het me niet eens meer helemaal goed herinneren, weet wel dat ik 2 spuiten heb gekregen in het infuus en later nog 1 in mijn been.

Heb nu best wel pijn, ben ontzettend misselijk en heb nog steeds honger, mag alleen pap eten en koude dingen drinken. Verder heb ik het idee dat het allemaal erg 'dik' aanvoelt dat kunstgebit, als ik zo met mn tong langs de achterkant van mn nieuwe voortanden ga dan lijkt het net of er haast niks zit aan de achterkant....
En mijn kaken doen zeer, opzich wel logisch natuurlijk, maar is ook zéér vermoeiend.
Ben trouwens net pas thuis....22.15! en was er om 2 uur vanmiddag al, werd pas rond 4 uur onder narcose gebracht.

Morgen tandarts dus ben benieuwd...

Gr. Redcat.
wo, 03/11/2009 - 22:21 Permalink
Redcat

Nou, gebit is iets aangepast nu. heb iig wat minder last van mijn onderkaak gelukkig.

Alleen boven zit het voor geen meter, net ofdat het er uit kan vallen, want het sluit nu helemaal niet aan bij de voorkant/voortanden boven. Praten gaat ook niet geweldig en eten al helemaal niet. Heb met moeite een broodje weg kunnen krijgen, maar kan niet kauwen Dus het zijn babyhapjes brood :-?

Ga zo lekker even naar bed, ben nog helemaal naar van gisteren van de narcose, vannacht ook allemaal lopen spugen bah

Gr Redcat.
do, 03/12/2009 - 13:05 Permalink
Redcat

Ben ik weer....

Wie weet ofdat er iets gedaan kan worden aan een (gedeeltelijk) ondergebit? ding schiet de hele tijd omhoog, behoorlijk irritant. Heb net geprobeerd wat brood te kauwen, maar dan is het nog vrij lastig omdat het gewoon niet lekker zit :-?
En zijn er eventuele andere oplossingen dan zo'n los gebitje? vind t helemaal niks
wo, 03/18/2009 - 12:28 Permalink