Kroon voortand net niet de juiste kleur

Author:
Cactus90
Posted:
vr, 07/07/2017 - 10:02
Hoi allemaal,

Ik zal mijn verhaal even uitleggen. 2 jaar geleden ben ik met een sportongeval op mijn voortanden gevallen. 1 tand was niet meer te redden en van de ander was een hoekje af. Na vele behandelingen ben ik nu eindelijk klaar, ik heb een implantaat met verschroefde kroon en op de andere tand een facing. De kroon was de eerste keer te wit/grijs vergeleken met de rest van mijn tanden. Toen is er op kosten van de tandtechnieker een nieuwe kroon gemaakt. Nu zit dus de definitieve kroon er in en vind ik de kleur net een tikje te warm... Met passen in de mond (hij was nog ruw/niet geglanst) leek de kleur perfect maar na het glanzen leek hij toch wat warmer! Ik zei het nog wel maar beiden waren zeer tevreden na zoveel gedoe (mijn tandarts is speciaal naar de technieker gekomen voor het op- en afschroeven en om eens goed te overleggen). Ik durfde dus niet te zeggen dat ik het net niet mooi vond en nu baal ik enorm. De facing is overigens prachtig en precies de juiste kleur, zo jammer en volgens mij moet het kunnen. Na zoveel geld en tijd wil ik gewoon blij zijn, perfect hoeft niet maar ik had maar 1 voorwaarde: de kleur van beiden voortanden moet matchen, daarom nam ik ook een facing.

Mijn vraag: is het mogelijk om de kleur nog ietsje aan te passen? Het is echt minimaal maar het stoort me gewoon. De technieker is er over 2,5 week weer dus met haar kan ik nog niet overleggen, mijn eigen tandarts bel ik maandag al zal die wel niet goed worden als ik wéér bel... De kroon is gelukkig verschroefd en ik heb een noodkroon thuis dus dat is het probleem niet.

Alvast bedankt!
vV

zonder beeld niets over te zeggen, behalve dat dit soort dingen heel lastig is. Het hangt er ook nog vanaf of het een kleurverschil is of een transparantieverschil, wat kan doordat je 3 tanden hebt die alle 3 verschillend reageren op lichtinval (facing , kroon met waarschijnlijk zirconium kern, en natuurlijke tanden).
Er zit dus een grens aan wat haalbaar is. Dat er een facing geplaatst is om dit te voorkomen begrijp ik niet, want je houdt het verschil in lichtbreking. Wanneer je echter gegarandeerd is dat er geen kleurverschil zou optreden om die reden moeten ze dat maar waar maken. mi bijna niet haalbaar. die ""bijna"" is een grijs gebied...behoorlijk subjectief.
za, 07/08/2017 - 16:14 Permalink