Kroon op voortand, verschil met andere echte voortand

Author:
bange angela
Posted:
do, 06/19/2003 - 08:32
Ik heb al 10 jaar een kroon op mn ene voortand vanwege valpartij in mn jongere jaren. Ik vind alleen dat hij behoorlijk verschilt met mn andere voortand die wel echt is. Zijn hier oplossingen voor? Binnenkort wordt hij vervangen. Zijn er mensen met ervaringen en de digitale tandarts?
Van Leeuwen

Tegenwoordig kunnen kronen zo gemaakt worden dat ze qua kleur en vorm bijna niet te onderscheiden zijn van echte tanden.

Ook in de tandtechniek zijn namelijk de laatste jaren vele ontwikkelingen geweest waardoor er tegenwoordig veel mooiere kronen gemaakt kunnnen worden dan 5 jaar geleden.

Suc6

Gr. Maurice

[ Dit Bericht is bewerkt door: Van Leeuwen op 2003-06-19 12:23 ]
do, 06/19/2003 - 12:23 Permalink
bange angela

Nog een vraag, de oude kroon wordt eraf gehaald alvorens er een nieuwe kroon op mn voortand wordt geplaatst, krijg ik dan een noodkroon, omdat het gemaakt moet worden in een tandtechnisch lab??

Nog bedankt voor het vorige antwoord.
ma, 08/11/2003 - 15:32 Permalink
de digitale tandarts

Als de oude kroon makkelijk verwijderd kan worden, zou deze gebruikt kunnen worden als noodkroon.

Over het algemeen is het toch moeilijk om deze te verwijderen zonder te beschadigen en zal totdat de tandtechnieker de nieuwe kroon klaar heeft een noodkroon gedragen moeten worden.

Met vriendelijke groet.
ma, 08/11/2003 - 23:29 Permalink
natascha31

Hoi Angela,

Een noodkroon is niet lelijk, maar natuurlijk niet zo mooi als een echt kroon. Aangezien het om een voortand gaat zal je tandarts zeker proberen om met een "kronentikker" de oude kroon er zo netjes als mogenlijlk af te halen en deze inderdaad te gebruiken als noodkroon. Gr. Natascha
ma, 09/08/2003 - 16:16 Permalink
ArrowGirl

Hoi Angela,

Ik heb ook al een jaartje of 13 een kroon op m'n ene voortand. Daar is 2 jaar geleden,nadat er een stukje vanaf was gebroken,een nieuwe op geplaatst.
Maar ondanks alle moderne technieken voelt deze kroon na 2 jaar bij mij nog steeds vreemd aan. En dat heb ik met de kroon die er daarvoor opzat nooit gehad Daar moest ik even een paar weekjes aan wennen en toen stond ik er al niet meer bij stil dat het een kroon was.
M'n nieuwe kroon is veel ronder van vorm aan de onderkant dan m'n ouwe was,en ik ben er na 2 jaar nog steeds niet aan gewend.
Maar ja,dat probleem heb ik over een paar daagjes niet meer,want dan gaan al m'n boventanden (hetgeen wat er nog staat) eruit.
Ik wens je veel suc6 & hopelijk word het er bij jou mooier op en past je nieuwe kroon beter bij je andere tanden.

Groetjes ArrowGirl -->
di, 09/09/2003 - 09:10 Permalink
bange angela

De kroon op mn voortand die ik al 10 jaar heb, is veel ronder dan mn echte tand ernaast. Ik dacht juist met de huidige techniek dat het beter eruit zou zien. Ik moet in december naar de tandarts voor vervanging, zal dan aangegeven dat ik m niet zo rond wil hebben, hopelijk helpt dat
wo, 09/10/2003 - 09:00 Permalink