Kronen of zijn er nog andere opties??

Author:
chico2002
Posted:
wo, 05/26/2004 - 22:04
Ik ben een tandenknasser tijdens mijn slaap ... hierdoor heb ik een tand half weggeknarst.
Mijn tandarts heeft hem gevuld, alleen heb ik deze vulling dezelfde nacht er nog uit geknarst... Nu heeft hij als optie een kroon voorgesteld. Alleen zijn door het knarsen mijn voortanden ook aan het wegslijten met als gevolg dat er nu aan 1 tand een hoekje is afgebroken en mijn tanden scheef lopen. Het liefst zou ik dus in een keer over vier tanden kronen willen laten plaatsen. Dit is echter een behoorlijk prijzig (mijn tandarts gaf aan dat dit ongeveer 2500 euro gaat kosten). Zijn hier nog eventueel andere opties voor, die ook iets voordeliger zijn??

Alvast bedankt voor jullie reactie.
Roxanne

ik zou niet weten wat je anders kunt doen, maar er zal verder nog wel op gereageerd worden ;-)

maar ik weet wel dat als u de kronen of iets dergeljiks heeft laten zetten, dat u ook het beste een splint kan laten maken, dat is een soort bitje, en als u dan knarst dan vangt dat bitje je klappen op...

Groetjes Roxanne! :smt006
do, 05/27/2004 - 18:50 Permalink
marionrene

Ik blijk dus ook te knarsen en te klemmen. Het laatste jaar zijn er al zoveel kiezen en tanden afgebroken, hup er weer aangezet en met een maand of 2 weer hetzelfde probleem Mijn tandarts begon ook over een kroon, maar toen kreeg ik een andere tandarts die er bijkwam in de praktijk. Hij keek en zei dat het probleem veel groter is bij mij.
Alles breekt idd af door het knarsen en dan kan je er wel een kroon opzetten, maar met zoveel klemkracht bijt je dat ook kapot.
Ik moet nu eerst een maand of 3 en misshcien langer een splint.
Nou je wordt wakker hoor als je zo hard bijt. Die zet je kaak iets anders en gaat het bijten en klemmen tegen. je bijt dan dus op de splint en niet op je tanden. Daarna moet ik orthodontie omdat mijn tanden naar binnen scheef groeien en mijn kaak staat niet goed, dus een kaakoperatie.
Dus ik niet meteen een kroon willen maar eerst eens een splint, want anders ben je straks heel veel geld kwijt en bijt je nog alles kapot.
zo, 06/06/2004 - 22:42 Permalink
de digitale tandarts

Bij knarsen kan een kroon ook kapot gebeten worden of de tegenoverliggende tanden en kiezen kunnen extra slijten door het harde proselein.

Aan de andere kant beschermt een kroon een kies met een grote vulling ook weer tegen breken.

Het probleem is dus wat ingewikkelder en er moet per individu een afweging gemaakt worden, laat je goed voorlichten!
ma, 06/07/2004 - 09:06 Permalink
mellie

mijn vriend had ook enorm last van tandenknarsen, zo heftig zelfs dat ik meerdere keren per nacht wakker van werd, en heeft een soort "bit" (plaatje) van zijn tandarts gekregen. Hij heeft deze een maand of 4 gebruikt en gelukkig heeft hij er geen last meer van.
wo, 06/09/2004 - 14:59 Permalink