Kosten porseleinen vullingen

Author:
angela38
Posted:
ma, 08/11/2003 - 16:17
Hallo,

Ik wil graag overgaan tot het plaatsen van porselein vullingen. Mijn tandarts vertelde mij dat ik moest rekenen op ongeveer € 300 per stuk.

Wie heeft dit ook laten doen en klopt dit bedrag een beetje ? Ben ook razend benieuwd of je tevreden bent met het resultaat en hoe een ander in zijn werk gaat.

Bedankt.
de digitale tandarts

Porseleinen vullingen worden ook wel porseleinen inlays genoemd. De kosten hiervoor kunnen variëren, onder andere door de tandtechniekkosten en het aantal vlakken van de kies die moeten worden opgevuld. 300 euro is zeker geen abnormale prijs voor een porseleinen inlay.

http://www.tandarts.nl/imagesforum/vlakken.jpg
hierboven het aantal vlakken van een kies.

http://www.tandarts.nl/imagesforum/inlay.jpg
hierboven is een porseleinen tweevlaksinlay te zien

http://www.tandarts.nl/imagesforum/kroon-inlay.jpg
rechts is een tweevlaksinlay te zien en links een onlay waarbij het gehele kauwvlak is vervangen.

De vulling die vervangen moet worden, wordt in een bepaalde (niet ondersneden) vorm geslepen. Hierna zal de tandarts hiervan een afdruk maken, die uitgegoten wordt in gips. Het gipsenmodel zal nauwkeurig de situatie in de mond weergeven, waarna de tandtechnieker een passende inlay zal maken. De inlay zal uiteindelijk in de mond door de tandarts met een soort van kunststof lijm in de kies worden vastgezet. In tussentijd wordt de ruimte opgevuld met een tijdelijk materiaal. Niet alleen de tandtechnieker maakt porseleinen inlays maar de tandarts kan het ook met behulp van een computer (cerec) in zijn praktijk laten slijpen.

Met vriendelijke groet.
di, 08/12/2003 - 00:07 Permalink
de digitale tandarts

all-inn prijs kan ongeveer tussen de 250 a 500 euro liggen afhankelijk van de tandtechniekkosten en het aantal noodzakelijke verrichtingen.
zo, 07/25/2004 - 22:26 Permalink
humpie

Bedankt voor het snelle antwoord!

En valt een cerec vulling onder code R 25 of code R 10. Ik kom namelijk niet helemaal uit de factuur, ik wil het gewoon voor mezelf graag weten.
zo, 07/25/2004 - 22:31 Permalink
de digitale tandarts

Verzekeringen kijken niet naar de gebruikte materialen, maar de vergoeding hangt of van het feit de verrichtingencodes in het pakket zitten. Of een kroon nu van merk A of B is, dat doet op dit vlak niet terzake.
vr, 03/02/2007 - 18:01 Permalink
faatje

Ik zie wel de kosten, maar wat zijn de totale kosten. Is dat rond de 300,- per inlay. En als je er drie neemt wat zijn dan de kosten. Ik kom daar dus niet uit met de tarievenlijst, omdat er ook andere kosten bij komen.
vr, 03/02/2007 - 21:41 Permalink