koffie VS Roken

Author:
excel
Posted:
ma, 07/04/2011 - 13:21
Wat is nou slechter voor je gebit als het gaat om tandsteen/verkleuring.

Iemand die 10 bakken koffie drinkt met suiker uiteraard en of imand die een pakje sigaretten weg rookt?

Iemand die het weet?
vV

nee, weet wel dat allebei niet geweldig zijn. en daarbij gaat het bij de koffie met name om de suiker erin.

Met de kennis dat allebei uiteindelijk zeer slechte gewoontes zijn vind ik de vraag hoe ermee te stoppen eigenlijk meer aan de orde dan de vraag welke slechter is...
ma, 07/04/2011 - 15:47 Permalink
Lieneke

Als het gaat om tandsteen (dus niet om gaatjes!!!) dan veroorzaakt koffie geen tandsteen, wel wat verkleuring.
Roken veroorzaakt vaak veel verkleuring en indirect ook tandsteen. Rokers hebben doorgaans een drogere mond zodat tandplak makkelijker blijft zitten aan de tanden/kiezen. Rokers krijgen vaker parodontitis en de parodontitis 'geneest' slechter.
ma, 07/04/2011 - 17:49 Permalink
excel

Bedankt, Lieneke. Dat is wat ik wilde weten. Dat roken slecht is en dat het erger is dan tandsteen alleen wist ik ook al. Stoppen met roken en minder tandsteen is 2 vliegen in 1 klap, dat wist ik ook al.

Maar ga maar eens stoppen met roken... het is makkelijker gezegd dan gedaan Mr. Tandarts.

Lieneke :smt023
ma, 07/04/2011 - 18:59 Permalink
excel

Mijn mh is meestal binnen een kwartier klaar met tandsteen verwijderen, maar er wordt wel altijd gerekent voor veel tandsteen verwijderen a 45 euro. Is dit correct?

Gewoon nieuwsgierig of is hier geen tijd aan verbonden en is veel ook gedaan in een kwartier tijd?
ma, 07/04/2011 - 19:02 Permalink
zel'dovich

Ik heb voor je gekeken op de tarievenlijst en er staat geen tijd bij. Het gaat erom wat is gedaan. Dan kun je je wel afvragen hoelang een standaard behandeling of beperkte behandeling duurt (5 minuten?). Je kunt het de mondhygieniste natuurlijk ook gewoon vragen. En als je het echt te duur vindt een andere zoeken, want ik weet zeker dat er ook goede mondhygienistes zijn die minder rekenen voor een kwartier werk.
ma, 07/04/2011 - 20:05 Permalink
grace

:smt012 dit is echt niet persoonlijk bedoeld, maar ik ben echt niet alleen in deze:
- rokers heb een sterke geur, welke ik als onaantrekkelijk ervaar, dat poets je er niet uit, t zit in je huid, je kleren, tenzij je een uur in bad gaat, ruik ik t nog door de porien heen. zelfde effect als te veel knofflook eten;
- zelfs al bleek je je tanden, zodat ze licht geven in t donker, een neus kun je niet misleiden, je ruikt onaantrekkelijk, zelfs parfum trekt t niet;
- zelfs al bleek je je tanden, je huid, de glans erop, die is dof en vaal, gelig, beetje ongezond;
- als je langs de gebouwen fiets zie je de junks ook buiten staan in regen en wind;
- mocht je op zoek zijn naar een leuke partner: een roker kan t wel shaken, 80 procent valt af, je verkleint je kansen;
- ben je ouder in een gezin met kinderen. Man, sinds de uitspraak tegen wilders heb jij het recht om alles te doen en te zeggen, maar wat doe je je gezin toch aan.

Is niet persoonlijk bedoeld, maar ik hoop dat je deze overwegingen ook mee wilt nemen, naast de tekst op de verpakking, waar iedereen om lacht

ik probeer niemand te kwetsen, veel mensen ervaren dit zo.

Stel je voor dat je lekker ruikt, mensen zien dat je om je uiterlijk geeft, je weer mooie tanden krijgt (niet per se behangwit). De geur is voor veel mensen zo iets belangrijks, sexy, bepalend hoe je overkomt. Geur uit een flesje is altijd vies, chemisch fake. Maar een geur van iemand die eenvoudig schoon gewassen is, een mooi glimmende huid, een gezond gebit, dat is echt een genot en lust om naar te kijken, dat is "de luxe" van deze tijd, ongeacht je leeftijd..... :smt008

betere sex appeal, betere sex, is dat niet een serieuze poging tot stoppen waard? je weet niet wat je mist....een verrukkelijk lijf!
ma, 07/04/2011 - 23:48 Permalink
excel

Ik ken alle nadelen van roken en weet dat het niet goed is voor je gezondheid. Het is echt niet dat ik trots ben op mezelf als het gaat om roken.

Ik heb verschillende pogingen gedaan om te stoppen met roken wat niet is gelukt. Ik weet dat het aan wilskracht en motivatie ligt. Maar wat moet ik doen als ik er zeer agressief van wordt en noem maar op.

Ik wil heeeel graag stoppen. Een vriend van mij is gestopt en hij had niet alleen voordelen voor zijn gezondheid en gebit, maar hij zag er veel beter uit. Ik vroeg aan hem van welke creme voor je huid gebruik je, want je huid zit er veel mooier uit en hij zei van jah ik ben gestopt met roken.

Dat wil ik ook, maar nicotine is niets voor niets meest verslavend middel die er is. nicotine is geestelijk verslavender dan heroine.

Heeft iemand tips als het gaat om te stoppen met roken? Nicotinell heb ik al geprobeerd en het is niets. Is het misschien aan te raden om eerst te minderen en dan te stoppen?

Ik rook nu zo'n 30 sigaretten per dag. Als ik nou eens afbouw totdat ik op 10 kom en dan stop? Dan zou je in principe al minder gehecht zijn aan roken en zou het ook 2 x makkelijker zijn om te stoppen met roken?
wo, 07/06/2011 - 11:34 Permalink
vV

mijn vader rookte ooit ook een 1,5 tot 2 pakjes per dag. is van de een op de andere dag gestopt.

Wat meestal heel goed werkt is het combineren met toch een verandering van omgeving. Begin van een vakantie is een goede. nooit met oud en nieuw als goed voornemen, werkt niet...
En daadwerkelijk stoppen in 1x, heb je een paar weken de afkickverschijnselen maar dan is het meestal ook klaar. Ben je toch met vakantie is de omgeving anders, makkelijker afleiding te vinden, geen werkgever om tegen uit te vliegen, of personeel als je zelfstandige bent etc.
wo, 07/06/2011 - 15:23 Permalink
excel

Bedankt voor de tips. Ik ga zeker stoppen met roken. Maar het is zo dat ik het stap voor stap wil doen.

Ik zat te denken om eerst te stoppen met koffie en dan met roken of moet ik eerst met roken stoppen en dan met koffie? Dat het duidelijk is dat het stoppen met roken geen voordeel heeft echter nadelen.

Maar is het nou beter om ook te stoppen met koffie? Ik kan niet 2 tot 3 bakken per dag drinken drink gerust 6 tot 8. Is het naast je gebit ook beter voor jezelf om jezelf te onthouden van koffie?

Ik zou het erg op prijs stellen als er iemand was die mijn vragen kan beantwoorden en mij juiste advies kan geven.
do, 07/07/2011 - 23:33 Permalink
Lieneke

Jeetje...ik zou de volgorde echt niet weten. Ik denk dat je het antwoord daarop alleen maar zelf weet. Ik heb persoonlijk geen ervaring met verslavingen. Het is so wie so voor iedereen ook anders...Maar denk er wel aan dat stoppen-met-roken-middelen nu nog in het pakket zit en straks niet meer. Misschien is het wel slim om even langs de huisarts te gaan. Die heeft vast goede adviezen.
vr, 07/08/2011 - 09:04 Permalink
vV

ik heb/geef wel advies, maar dan krijg ik een reactie dat je het toch anders wil doen.....
misschien eens met de huisarts praten, eventueel begeleiding door een psycholoog kan ook helpen. Vind dat je ook teveel koffie drinkt ja, maar als ik een advies geef en dat word vervolgens toch genegeerd/anders gedaan, wat verwacht je dan nog van mij?
vr, 07/08/2011 - 10:29 Permalink
grace

maakt niet uit wat t antwoord op de vraag is. komt uiteindelijk neer op karakter en wil.

redenen om af te wijken zijn r altijd te vinden, maar wat doe je zelf, hoe hard wil je zelf, dus wat doe je met hulp welke wordt aangeboden

jij, maar ook alle anderen die hiervan last hebben, s6 gewenst
vr, 07/08/2011 - 14:13 Permalink
excel

Nou, na veel denken en proberen en elke keer mislukken. Heb ik de hoop nooit opgegeven en blijven proberen en het lijkt nu te lukken.

Ik heb sinds gisteren maandag dus vanaf 15:00 geen sigaret meer gerookt.

Ik heb het erg moeilijk mee, maar ik ben vast bereid om te stoppen.

Ik laat jullie hier weten hoe het is gegaan. Koffie drink ik nog maar moet zeggen, dan ik sinds gisteren normaliter zeker 8 tot 10 bakken koffie zou op hebben vanaf 15:00 maar ik heb de helft op. Ik heb automatisch niet zoveel zin om koffie te drinken.

Tot volgend update
di, 07/12/2011 - 18:15 Permalink
Denise1974

Excel, wat knap!
Ik ben ook sinds een aantal dagen gestopt met roken, omdat ik het zelf echt zat was.
Ik denk ook dat het dan pas echt werkt.
Vv heeft echt gelijk het gaat om afleiding/verandering.
Ik heb besloten om ipv te roken weer te gaan sporten en verder zoek ik veel afleiding, ik ga een stukje wandelen of met de katten spelen als het moeilijker wordt.
Mij helpt het om echt iets te gaan doen, lichamelijk actief zijn.
Het huis is ook mega schoon nu :D
Misschien dat jij ook iets van afleiding kunt zoeken?
Het valt me nu nog mee moet ik zeggen, ik ben een stuk vrolijker, heb meer energie, maar dat kan ook komen omdat ik nu veel actiever ben.
Koffie drink ik ook best veel maar ik drink het zonder suiker of melk, maar ik weet ook niet of ik daar mee wil stoppen eerlijk gezegd....
Ik drink er ongeveer 5 op een dag.

Geur uit een flesje vind ik soms best lekker trouwens ;)
wo, 07/13/2011 - 05:26 Permalink
excel

Goed dat je bent gestopt met roken. Bij mij is het ook bijna 48 uur oftewel 2 dagen en geloof me ik ben vastberaden om gestopt te blijven.

Ik merk nu al wel positieve dingen. Ik ruik dingen weer beter, waardoor ik het huis goed heb opgeruimd. Heb nu al meer energie en echte positieve dingen komen later natuurlijk. Want ben nu eigenlijk hele tijd met sigaret en drang bezig.

Goed van je en hou het vol. Je hoeft niet met alles te stoppen en meteen. Als je toch wilt stoppen overwin dan het roken en ga met koffie over 2 maanden stoppen, wanneer je rookverslaving achter de rug hebt.

Koffie is overigens niet slecht en kan geen kwaad als je het oudt bij 3 tot max 4 koppen per dag.

Ik hou jullie op de hoogte!!! Ben best blij dat het me is gelukt. Geloof het of niet ik was de laatste 2 jaar bezig om te stoppen en nu is het gelukt.
wo, 07/13/2011 - 11:58 Permalink
vV

:smt038 :smt038

net gisteren het effect gezien wat stoppen met roken had op de mondgezondheid bij een patient. Tot een jaar geleden was hij in hard tempo op weg naar een kunststof eethoekje... behalve dat het er veel gezonder uitziet heeft hij ook weer extra motivatie beter te onderhouden. afbraakproces is ten volle omgekeerd, en de MH heeft ineens wel succes met de behandelingen, waarvan de recalltermijn inmiddels verlengd kan worden. tot een jaar geleden was het echt dweilen met de kraan open namelijk.

houd vol!
wo, 07/13/2011 - 12:52 Permalink
Denise1974

Excel, goed van je dat je het vol houd.
Ik ben echt trots op je!
Wat doe jij als de drang erg groot wordt?
Ik heb met name moeite met het feit dat ik niks in mijn handen heb, ik weet niet wat ik met mijn handen moet, best raar eigenlijk.
Ik vind het heel leuk om je stukjes te lezen, misschien kunnen we elkaar zo ook een beetje stimuleren?
Ik vind het echt verwonderlijk dat we nu al verschil merken qua energie en geur enzo.

vV, Ook dit vind ik fijn om te lezen, het feit dat het zoveel verschil maakt ik zat echt van wow.....
Dat het een extra stimulans is om het gebit beter te verzorgen geloof ik zeker.
Maar jeetje wat zal die patient blij zijn.
Ik ben benieuwd wat het voor mij qua gebit voor voordelen op gaat leveren.


ik ben al gestopt met cola drinken, ik gebruikte wel de light variant en ik dronk er ook geen liters van maar toch wel een halve liter per dag.
Ik wil gewoon niet meer mijn lichaam/gebit vergiftigen met roken en andere slechte gewoontes.
Ik ben jaren terug al gestopt met snoepen en gebruik van frisdranken waar suiker in zit, tja nu eet ik 3 stuks fruit, schijnt ook niet zo goed voor je tanden te zijn maar ik moet iets.

Ik ben als klap op de vuurpijl nu ook 2 kilo afgevallen, dat komt denk ik toch door het veel actiever bezig zijn.

IK was vandaag bij de stollingsarts en mijn bloeddruk is nu wel iets te laag maar dat houden ze in de gaten, was niet echt gevaarlijk laag dus.
Verder zei hij dat het wel belangrijk was bij de tandarts en de mondhygieniste waar ik ook naar toe wil wel aan te geven dat ik gestopt ben met roken, en dat ze bij problemen toch even moeten overleggen.
Maar zei hij het is nooit een reden om weer te beginnen ;)

Mijn geur is ook sterker maar of dat zo positief is weet ik niet :D
Ik ruik namelijk ook de kook luchtjes van mijn buren veel scherper en ik heb vandaag alle gordijnen gewassen en de lamellen goed schoon gemaakt.
Het feit dat die rooklucht zo sterk is en overal in trekt is ook een stimulans om juist door te gaan, dat geld dus ook voor je tanden en lichaam.
wo, 07/13/2011 - 19:47 Permalink
excel

Idd, Ik heb het huis ook veel opgeruimd en heel wat schoongemaakt. Je krijgt je geur terug. Smaak dat is nog hetzelfde bij mij.

Maar a fijn idd. Zo kunnen we elkaar blijven steunen. Als de drang bi mij zo groot wordt, dan klinkt het gek, maar ik ga dan op een comfortabl plek zitten en doe me ogen dicht en concentreer me op waar nou de ontwenningsverschijnselen het meest zitten. Ik accepteer dat en probeer dat te accepteren en om te zetten, naar iets goed.

Het klinkt gek, maar het hlpt wel.

Probeer dat ook. Doe je ogen dicht wanneer je echt drang hebt en adem diep in en uit. En probeer de ontwenning(spanning) te voelen en waar het in je lichaam zit. Als je dat weet concentreer erop en zet dat om in iets positief. Dit is iets wat ik dus doe als ik drang krijg.

Hou vol!!! hoe lang ben je precies gestopt nu? Bij mij is het 72 uur straks om 3uur in de middag. Die duivel van nicotine zal een keer opgeven en dan overwin jij het en op een gegeven moment denk je helemaal niet meer aan roken e kan je weer genieten van het leven.
do, 07/14/2011 - 11:22 Permalink
Denise1974

Volgens mij is het ook erg persoons afhankelijk hoe lang dat duurt.
Ik was van het weekend op een verjaardag en daar waren een aantal mensen die gestopt waren met roken en op de vraag hoe lang je er behoefte aan blijft houden waren de antwoorden erg verschillend.
Mijn partner is nu een maand gestopt en heeft alleen de eerste 3 dagen de behoefte nog gevoeld en nu al helemaal niet meer.
Ik zelf heb meer last van dat ik iets mis in mijn handen.
En als er stress factoren zijn merk ik ook dat ik aan het zoeken ben naar "ïets"
Gisteravond bijvoorbeeld toen lag er een kindje op straat die onwel was geworden, we hebben eerste hulp verleend en de ambulance heeft het daarna over genomen.
Maar dat soort dingen raken me wel, op het moment zelf kan ik goed handelen, weet ook wat ik moet doen of juist niet, maar daarna sloeg de stress toe.
Ik moet er ook steeds aan denken, vraag me toch af hoe het met hem gaat. dus vandaag was wat moeilijker.
Ik moet toch iets anders gaan vinden om met die momenten om te gaan, ik heb van die stress balletjes waarmee je moet draaien en dat lijkt nu wel te helpen, zit ook een leuk muziekje in :D
Lichamelijk gezien heb ik eigenlijk weinig last en ook de trek in een sigaret is nu al weg.

Excel, dat klinkt niet stom en als het helpt is het alleen maar goed.
Ik ben afgelopen zondag gestopt nadat ik op een verjaardag geweest was en de nacht had liggen hoesten en piepen vond ik het wel tijd.
Ik baalde er al langer van hoor dat ik rookte maar dit was denk ik net de laatste duw die ik nodig had.

Ik vind toevallig net deze link, staan een hoop tips misschien heb je er wat aan Excel

http://www.utwente.nl/gezondensterk/roken/zelf_roken.doc/
do, 07/14/2011 - 21:03 Permalink
grace

De lichamelijke vraag naar nicotine duurt 6 maanden.
Ik heb het 2 weken volgehouden,nadat ik al het behang van de muur had gegeten


....mmm volgende keer chocola proberen, of opsluiting in een kung fu klooster...
do, 07/14/2011 - 22:36 Permalink
mecánico para …

Nou, na veel denken en proberen en elke keer mislukken. Heb ik de hoop nooit opgegeven en blijven proberen en het lijkt nu te lukken.

Ik heb sinds gisteren maandag dus vanaf 15:00 geen sigaret meer gerookt.

Ik heb het erg moeilijk mee, maar ik ben vast bereid om te stoppen.

Ik laat jullie hier weten hoe het is gegaan. Koffie drink ik nog maar moet zeggen, dan ik sinds gisteren normaliter zeker 8 tot 10 bakken koffie zou op hebben vanaf 15:00 maar ik heb de helft op. Ik heb automatisch niet zoveel zin om koffie te drinken.

Tot volgend update



goed bezig. ik ben 16 jaar terug gewoon gestopt, van het ene op het andere moment zag ik er totaal het nut niet meer van in. je leeft van de ene peuk naar de andere. Ik ben aangekomen, maar dat ging er wel een deel weer af, maar ik heb nooit gedacht kom ik pak er weer eentje. mijn smaak werd beter en het komp allemaal goet. hou vol
vr, 07/15/2011 - 14:26 Permalink
Basset

wat geur betreft daar kan ik van mee spreken. ben in het verleden al een aantal families patienten kwijt gespeeld die kloegen dat we rooktyen op de praktijk. Dit terwijl niemand van ons rookt.

aan de hand van de afspraakboeken hebben we kunnen vaststellen dat bij allen net voor hen een verstokte roker in de stoel had gezeten. Waar je als tandarts al moet voor boeten.

Heb enkele vrienden die nooit konden stoppen met roken en ken zelfs enkele drugverslaafden die in Tibet in het klooster van de Daila lama zijn gewwest en in een periode van 14 dagen afgekikt werden en nooit meer een joint hebben aangeraakt.

Als we kind waren hadden we een buurman die rookte en dronk als een ****. Doch alleen als zijn vrouw op reis was anders kwam hij aan niets aan. Bleek dat zijn vrouw dagelijks, met medeweten van de huisarts, iets van medicatie in zijn voeding deed. Een slok alcohol of een trekje aan een sigaret deed hem braken en hij werd er ziek van. ging ze op verlof dan kon ze dit niet geven ..
vr, 07/15/2011 - 19:12 Permalink
mprins998

wat geur betreft daar kan ik van mee spreken. ben in het verleden al een aantal families patienten kwijt gespeeld die kloegen dat we rooktyen op de praktijk. Dit terwijl niemand van ons rookt.

aan de hand van de afspraakboeken hebben we kunnen vaststellen dat bij allen net voor hen een verstokte roker in de stoel had gezeten. Waar je als tandarts al moet voor boeten.

Heb enkele vrienden die nooit konden stoppen met roken en ken zelfs enkele drugverslaafden die in Tibet in het klooster van de Daila lama zijn gewwest en in een periode van 14 dagen afgekikt werden en nooit meer een joint hebben aangeraakt.

Als we kind waren hadden we een buurman die rookte en dronk als een ****. Doch alleen als zijn vrouw op reis was anders kwam hij aan niets aan. Bleek dat zijn vrouw dagelijks, met medeweten van de huisarts, iets van medicatie in zijn voeding deed. Een slok alcohol of een trekje aan een sigaret deed hem braken en hij werd er ziek van. ging ze op verlof dan kon ze dit niet geven ..


HAHAHAHAAHAHAHA Een buurman die rookte en dronk als een ****.
Deze uitspraken kunnen anno nu niet meer.

Maar nu we toch over verslavingen hebben .Er schijnt medicatie voor te zijn.
Deze is verkrijgbaar in Mexico.Stond een verslag ooit in de panorama over dit medicijn.Maar het gekke is dit 'medicijn' stond op de lijst van verboden middelen in Europa en de VS.Toch waren er talloze ouders de grens overgegaan om de medicatie te importeren voor hun verslaafde kroost.
Dit middel hielp tegen alle soorten verdovende middelen.
Weet iemand dit nog
vr, 07/15/2011 - 19:51 Permalink
Workie

De lichamelijke vraag naar nicotine duurt 6 maanden.
Ik heb het 2 weken volgehouden,nadat ik al het behang van de muur had gegeten

Ik 5 jaar :smt013 Na mijn vakantie in september weer eens een nieuwe definitieve poging wagen.
vr, 07/15/2011 - 23:05 Permalink
TechniekerJeetje

Als we kind waren hadden we een buurman die rookte en dronk als een ****.


Met een van mijn voorgangers eens; Dit kan echt niet! S.v.p. voor een volgende keer iets anders proberen te verwoorden!!!
vr, 07/15/2011 - 23:39 Permalink
excel

Ik weet niet hoe lang het duurt. Maar ik ben nog steeds gestopt en vandaag leek het alsof ik een stuk minder last had van drang naar roken en lichamelijk afhankelijk zijn en dat al op de 4e dag. Applaus!!!!

Doorzetten!!!

To Be continued
za, 07/16/2011 - 00:25 Permalink
grace

..


HAHAHAHAAHAHAHA Een buurman die rookte en dronk als een ****.
Deze uitspraken kunnen anno nu niet meer.

Maar nu we toch over verslavingen hebben .Er schijnt medicatie voor te zijn.
Deze is verkrijgbaar in Mexico.Stond een verslag ooit in de panorama over dit medicijn.Maar het gekke is dit 'medicijn' stond op de lijst van verboden middelen in Europa en de VS.Toch waren er talloze ouders de grens overgegaan om de medicatie te importeren voor hun verslaafde kroost.
Dit middel hielp tegen alle soorten verdovende middelen.
Weet iemand dit nog


volgens www moet dat chantix heten, welke door commerciele tijger FDA verbannen is. fff serieus.... wel s gedacht om een enkeltje bangladesh te nemen, een goede daad daar verrichten en -zonder pasjes- op assertiviteit terugkomen
za, 07/16/2011 - 01:21 Permalink
excel

Nee, dat heet champix. Dat schijnt voor roken te zijn.

Jullie hebben het over ... is gewoon legaal en werkt tegen opiaten en alcohol. Als je dat neemt dan word je erg ziek. Gewoon te verkrijgen via je huisarts!
za, 07/16/2011 - 19:45 Permalink
Denise1974

Excel, goed om te horen dat je het er minder moeilijk mee hebt.
En ga er mee door.

Mijn behang hangt nog aan de muren :D

Workie, Ik hoop dat het in september gaat lukken en dat je het dan nooit meer doet, succes.


Medicijnen tegen veslavingen die verboden waren staat me niets van bij.
Dat medicijn waar je ziek van wordt bij alcohol verslaving heb ik wel van gehoord en dat kun je via de huisarts krijgen.
Gelukkig heb ik geen andere verslavingen behalve dan het roken.
za, 07/16/2011 - 22:31 Permalink
excel

YESSSS!!!! Over 3 kwartier om 15:00 ben ik precies 7 dagen gestopt met roken. Ik ben ontzettend blij en trots op mezelf.

Ik heb enorme trek als het gaat om geestelijk. Lichamelijk is over.

Volhouden!!!!! Hoop dat ik volgend week vanuit werk weer hier positief nieuws kan neerzetten.
ma, 07/18/2011 - 14:15 Permalink
Denise1974

Goed zo excel, ben benieuwd naar je volgende bericht.
Gelukkig heb ik geen sigaretten meer in huis want ik zou er nu wel 1 kunnen gebruiken.
Moet zo naar de tandarts, maar goed als ik het nu niet doe het roken, heb ik vandaag een dubbele overwinning ;)
wo, 07/20/2011 - 07:55 Permalink
excel

Vandaag is het 14 dagen oftewel 2 weken. Ik heb geen sigaret gerookt. Wel geteld op de 12e dag toen ik wakker werd dacht ik niet aan roken in de ochtend en dat is nu ook gebeurd op de 13e en 14e dag.

Ik vond de ochtend sigaret het moeilijkst om op te geven en dat is nu over. Verder zijn mijn trek momenten goed omlaag. Misschien 1 x per dag erg sterk drang naar roken.

Maar ik hou vol. Volgend week weer een update!!! Dit doe ik tot 4 weken...

Hoe is het met jou gegaan Denise? Hou je het nog vol of heb je het opgegeven? Ik hoop dat je het niet hebt opgegeven!!!
ma, 07/25/2011 - 12:04 Permalink
Denise1974

Ik vind dat ook leuk Lieneke, en het helpt echt!

Wat goed excel, zo zie je maar weer het gaat steeds makkelijker.
Ik vind het leuk te lezen hoe het gaat.

Ik heb het niet opgegeven ondanks dat ik best een hoop stress heb gehad.
De voordelen van het stoppen zijn groter dan de nadelen, en die nadelen merk ik nauwelijks meer.
Ik heb geleerd anders om te gaan met zaken die me dwars zitten, gewoon even zeggen dat ik iets lastig vind of moeilijk werkt eigenlijk al en ik wandel vaker.
Eerst zou ik dan gaan zitten roken.
En verder, ik heb een nieuwe tandarts en voor alsnog heb ik het gevoel dat ik daar wel goed zit, en ik mag ook naar de mondhygieniste, dus waarom zou ik alles zelf verzieken door weer te beginnen met roken?
Ik ben net zo blij dat ik van de kiespijn af ben en dat ik nu goed geholpen wordt.
Verder hoest ik veel minder en heb ik het minder snel benauwd dus die medicijnen die ik had hoef ik ook niet meer te gebruiken.
Nee te veel voordelen als ze mij dit een jaar geleden verteld hadden had ik dat niet geloofd :D

Ga zo door en ik ben benieuwd naar je volgende update :D
ma, 07/25/2011 - 20:36 Permalink
Soul

:smt012 dit is echt niet persoonlijk bedoeld, maar ik ben echt niet alleen in deze:
- rokers heb een sterke geur, welke ik als onaantrekkelijk ervaar, dat poets je er niet uit, t zit in je huid, je kleren, tenzij je een uur in bad gaat, ruik ik t nog door de porien heen. zelfde effect als te veel knofflook eten;
- zelfs al bleek je je tanden, zodat ze licht geven in t donker, een neus kun je niet misleiden, je ruikt onaantrekkelijk, zelfs parfum trekt t niet;
- zelfs al bleek je je tanden, je huid, de glans erop, die is dof en vaal, gelig, beetje ongezond;
- als je langs de gebouwen fiets zie je de junks ook buiten staan in regen en wind;
- mocht je op zoek zijn naar een leuke partner: een roker kan t wel shaken, 80 procent valt af, je verkleint je kansen;
Mee eens.
do, 08/04/2011 - 18:35 Permalink
excel

Ik ben overmorgen 4 weken gestopt met roken. Ik heb het niet meer moeilijk als het gaat om sigaret bij de koffie in de ochtend. Verder is de drang nu ook veel minder heftiger en minder vaker.

Hoe gaat het nu Denise? Nog steeds gestopt?

Ik ben van 8 naar 4 bakjes koffie per dag gegaan. Wat ik wel merk is dat ik korte tijd na het drinken van koffie mij erg opgefokt voel en geirriteerd. Ik denk dat dit door koffie komt, want aan roken denk ik dan niet.

Iemand een verklaring hiervoor?
za, 08/06/2011 - 11:01 Permalink
Denise1974

Zo zie je maar weer het gaat steeds makkelijker.
Ik vind het knap excel.
Had je toen je meer koffie dronk hier geen last van?
Misschien eens kijken wat caffeine vrije koffie doet, als je het drinkt om de smaak.
Ik weet wel dat als ik geen koffie drink, ik last krijg van hoofdpijn, maar dat van jou is iets anders denk ik.
Heb er niet zoveel verstand van ook :)
Ik ben ook nog steeds gestopt en dat gaat goed ;)
zo, 08/07/2011 - 01:00 Permalink
Miriam1978

Het beste middel tegen roken én koffie drinken: zwanger zijn. Stoppen met roken doe je dan voor de gezondheid van je kind, koffie smaakt voor geen meter meer. Het is een prijzig middel en niet voor iedereen beschikbaar, maar het heeft ervoor gezorgd dat ik al zeven jaar rookvrij ben ;)
Sterkte!
zo, 08/07/2011 - 07:58 Permalink
mprins998

Ik zag een tijd geleden onderzoek naar rookverslaving , longk*,DNA

Het bleek dat alle rokers of ex-roker een bepaald gen op een chromosoom hadden die relateerde aan rook verslaving ,met daar achter het gen voor longk*.
Wat gebeurt er wanneer je die drang tot roken onderdrukt?
Komt dan automatisch het volgende gen aan de beurt?
Of wanneer je er aan toegeeft het volgende gen ge-activeerd wordt.
zo, 08/07/2011 - 21:14 Permalink
excel

ik had een vraagje... sinds ik dus gestopt ben met roken praat ik veel meer en kan ik aan een stuk door blijven praten. Terwijl ik dit niet had met roken :cry:

Herkent iemand dit en of is dit normaal, weet iemand waar dit aan zou kunnen liggen?
do, 05/17/2012 - 00:17 Permalink
whatsnext

Mja dan zit er geen sigaret in je mond :smt005 haha nee knap hoor fijn doorzetten.

Ik ben er inmiddels 10 jaar vanaf, en geen moment spijt, roken moet je weer leren vergeten het is geestelijk de grootste verslaving, lichamelijke verslaving verschild per mens ik heb wat dat betreft nergens last van gehad.

Succes er mee
do, 05/17/2012 - 10:56 Permalink