Klein spleetje opvullen [advies]

Author:
Sjaalom
Posted:
za, 06/28/2014 - 16:24
Goedemiddag,

Ik heb van 14,5 jaar tot en met 16 jaar (ongeveer) anderhalf jaar een blokjesbeugel gehad. Mijn onderkaak was na 4 maanden al klaar, alleen heeft mijn bovenkaak lang de tijd nodig gehad (volgens mijn orthodontist).
Toen mijn beugel eindelijk eruit gehaald werd, heb ik zeker ongeveer 30 keer terug moeten gaan naar de orthodontist om nieuwe lijm te laten zetten op mijn spalkje, omdat deze steeds kapot ging. Ik weet niet hoe het komt, of ik het kapot heb gebeten of dat de techniek/het materiaal o.i.d van mijn orthodontist niet goed was.
Het besluit van mijn orthodontist was toen dat ze mijn spalkje zou verwijderen en ik het moest doen met mijn nachtbeugel, die ik iedere nacht moet dragen (en die ik nog steeds iedere nacht draag).

Ik was hier eigenlijk niet zo blij mee, want ik was bang dat de boel weer gaat verschuiven.

Nu valt mij de laatste maanden op dat ik een klein spleetje heb bij mijn snijtanden aan de rechter kant (vanuit mijn perspectief). Ik vind dit echt heel lelijk en ontzettend zonde van de tijd dat ik een beugel heb moeten dragen.
Mijn verstandskiezen bij mijn onderkaak zijn bijna helemaal doorgekomen, dat is allemaal goed gegaan, mijn tanden daar staan nog helemaal recht, maar bij mijn bovenkaak zijn er nog geen verstandskiezen (ook niet nog aan het doorkomen), en ik ben bang dat er daardoor het een en ander gaat verschuiven later. Ik heb namelijk geen spalkje boven.

Nu wil ik dat spleetje laten opvullen door mijn orthodontist (of tandarts, als dat kan). Ik wil liever geen nieuwe beugel aangezien de rest van mijn tanden (nog) keurig recht staan, en i.v.m mijn verstandskiezen die nog door moeten komen, heeft het ook geen nut om een nieuwe beugel te nemen.

Is het mogelijk voor mij om een opvulling van een spleetje te krijgen? Ik ben ondertussen al 18+ en ik weet niet hoe dat met verzekeringen zit.

Ik moet er ook bij zeggen dat bij mijn voortanden, aan de bovenkant, ook een soort van hele kleine open ruimte zit.