Kauwgom als alternatief voor poetsen ?

Author:
Carla de W
Posted:
di, 06/15/2004 - 21:12
Voor de duidelijkheid, het is niet mijn bedoeling om het tandenpoetsen en flossen te vervangen door kauwgom kauwen.

Mijn dochter krijgt een vaste beugel. Nu moet ze dus ook vaker en beter haar tanden poetsen. Maar omdat ze 8 jaar is vertrouw ik dat poetsen niet zo, we doen het elke dag nog even na.
Nu wilde ik haar een tandenborstel geven om tijdens schooltijd haar tanden te poetsen nadat ze het 10 uur hapje gegeten hebben. Maar ik kreeg de tip dat er soorten kauwgom zijn die bijna hetzelfde effect hebben als een tandenpoetsbeurt. Dus dan zou ik haar die kauwgom kunnen geven om te proberen haar tanden iets schoner te krijgen.

Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen, is het volslagen onzin om van kauwgom een goed resultaat te verwachten aan je gebitsverzorging.
Roxanne

ik had gelezen dat ze brackets zou krijgen...

nou geloof me ze gaat wel poetsen, want alles blijft er tussen zitten.. brood, koek, spinazie (!)... en ze is 8 dus begint d'r uiterlijk al een beetje te spelen.

maar kauwgom kan de zuurtegolf van het eten wel opvangen ja dat is waar.

maar ik weet niet wat je het beste kan doen... misschien heeft iemand anders een tip..

Groetjes!
wo, 06/16/2004 - 07:30 Permalink
minique

Ik kan me vergissen, maar volgens mij heb ik een reclame gezien van een snoepje met xylitol. En juist om de xylitol gaat het toch? Dus dat snoepje zou dan toch hetzelfde werken als de xylitol-kauwgom? Dat zou dan misschien een alternatief zijn voor kauwgom!

:smt006 Monique
wo, 06/16/2004 - 08:13 Permalink
Carla de W

ik had gelezen dat ze brackets zou krijgen...

nou geloof me ze gaat wel poetsen, want alles blijft er tussen zitten.. brood, koek, spinazie (!)... en ze is 8 dus begint d'r uiterlijk al een beetje te spelen.



Groetjes!


Wat zijn brackets ? Heb je het over mijn dochter ?

Haar uiterlijk speelt zeker een rol voor haar en ze poetst ook wel, maar de juf vindt het lastig als ze in deklas haar tanden gaat staan poetsen, dus die kauwgom is een goed alternatief. Zij poetst netjes haar tanden regelmatig, het gaat het gebrek aan mogelijkheden in de klas.
wo, 06/16/2004 - 13:00 Permalink
kersje

Is het wel zo verstandig om kauwgom te kauwen als je een vaste beugel hebt dan? Want dat is zo kleverig dat het snel aan de beugel vast kan blijven plakken.. en zo kunnen er ook onderdelen los gaan zitten... tenminste dat heb ik vaker gehoord. Ik heb zelf ook zo'n vaste beugel maar kauw zoiezo geen kauwgom. Dus weet het niet zeker. Maar misschien dat inderdaad zo'n snoepje een beter alternatief is?
wo, 06/16/2004 - 16:14 Permalink
Carla de W

Het wordt inderdaad afgeraden om kauwgom te eten met een beugel, maar er zijn best veel mensen die het wel doen. Ons neefje heeft ook een beugel en die zegt dat je wel gewone kleine stukjes kunt kauwen, maar dus niet die grote brokken. Een stukej stimorol kan dus wel.
Dat snoepje is ook een idee....
wo, 06/16/2004 - 16:50 Permalink
de digitale tandarts

Mensen die regelmatig kauwgom met xylitol gebruiken krijgen ongeveer dertig procent minder gaatjes, maar het is dus echt geen vervanging! eerder een aanvulling.

Uit eigen ervaring weet ik dat kauwgom kauwen met een beugel wel lukt, maar als er eenmaal wat achter je brackets of banden komt is het wel een heel karwei om alles weer schoon te krijgen.
wo, 06/16/2004 - 17:31 Permalink
Roxanne

brackets zijn die slotjes die ze op haar tanden krijgt...

en qua poetsen en de juf... misschien als een keer met allemaal eten tussen haar tanden zit, dat de juf dan begrijpt dat het wel belangrijks is..

Groetjes en veel succes!
wo, 06/16/2004 - 17:41 Permalink
Carla de W

Inderdaad, ze krijgt 4 van die slotjes.

Enne, de juf is niet het probleem hoor, ze heeft er alle begrip voor. Maar ze hebben geen wasbak buiten de klas. Dus moet ze in de volle groep haar tanden poetsen, dat is gewoon niet fijn. Ze zou wat meer privacy moeten hebben. Maar er zijn gewoon geen wastafels, ook niet bij de WC.
wo, 06/16/2004 - 18:10 Permalink