kan ik in het b.land voordelig aan kronen komen

Author:
sandra baartman
Posted:
do, 03/18/2004 - 22:14
wie kan mij vertellen of en hoe ik in het buitenland mijn gebit kan laten behandelen en kronen of eventueel "facings" kan laten plaatsen.ik heb wel eens gehoord dat bv. in thailand de tarieven voor een voledig gebit met kronen veel lager zijn dan in nederland. is er soms iemand die hier ervaring mee heeft of mij kan vertellen hoe ik hier meer informatie over kan krijgen.
fptak

Hi Sandra,

Ik kan je niet vertellen hoe de kwaliteit is van de tandheelkunde in het buitenland.
Wel heb ik goede ervaringen gelezen over de volgende praktijk in Thailand:

http://www.yourdent.com/en/home.php

De site ziet er heel mooi uit en straalt professionaliteit uit.
Het kan zijn dat de geboden kwaliteit goed is.
Wat het minder aantrekkelijk maakt is dat de nazorg lastig te leveren is.
Hoe om te gaan met pijnklachten en met garantie? Welke materialen worden gebruikt?
Is de hygiene echt gewaarborgd?

Maak zelf de afweging.
Je kunt overwegen om bij die praktijk een lijst van referenties op te vragen.
Succes!

Met vriendelijke groet,

Eric Tak, tandarts
Praktijk Voor Esthetische Tandheelkunde
Woerden
zo, 03/21/2004 - 19:22 Permalink
Attila

Hallo Sandra!

Kijk eens bij http://www.kreativdent.com
Dit is een tandheelkundige kliniek in Boedapest Hongarije. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van buitenlandse patienten, ook Nederlanders al.
Stukken goedkoper dan in Nederland en garanderen de hoogste kwaliteit.
Heeft ook een artikel over in de Volkskrant gestaan, 6 maart 2004.

Groeten, Att
di, 03/23/2004 - 11:01 Permalink
Moon

Tja... er is al heel vaak een discussie over geweest.n Kronen en facings in het buitenland.
Ik heb al vaker gezegd... stel nou dat je problemen krijgt door behandeling in het buitenland? Wat doe je dan ?? Terugvliegen om het te laten maken of ga je dan toch voor een behandeling in Nederland?
wo, 04/27/2005 - 14:34 Permalink
Moon

Denk eens aan techniek kosten, materiaal kosten. In nederland zijn die kosten veel lager als in het buitenland.
Ik vind het heel kort door de bocht om te vinden dat het in Nederland goedkoper moet... Een kroon/brug/implantaat o.i.d. kost gewoon veel geld. Wat heb je liever? Wat meer geld kwijt en alles goed voor elkaar of een kroon in het buitenland (waar ook reisgeld voor betaald moet worden) waar een hoop problemen uit voor zouden kunnen komen.
Persoonlijk zou ik het risico niet nemen!
wo, 04/27/2005 - 15:01 Permalink
leeuwin

Het gaat niet om iets luxe zoals een auto die je koopt maar om je gebid en de rest van je gezondheid.
Waarom dat hier weer zo achterlijk duur moet terwijl het in de rest van Europa goedkoper kan vind ik krom.

Ik heb de website doorgelezen en ik vind het alvast zeer informatief, mij lijkt het niet ze daar niet kundig met hun patienten omgaan, dus ook geen half werk afleveren, ik zou er niet heen gaan door de reiskosten, of die zouden ook vergoed moeten worden.
Maar het aantal Nederlanders die dit overweegt stijgt wel, was nog op het nieuws, dus daar verliezen tandartsen in NL. alleen maar meer van.

Word schien toch nog een hint voor ze om de kosten te verlagen. :smt004
wo, 04/27/2005 - 16:45 Permalink
fransaki


Word schien toch nog een hint voor ze om de kosten te verlagen. :smt004


Helaas zijn de kosten voor huisvesting, praktijkapparatuur, hygienemaatregelen (ik heb twee hygienecenters,thermodesinfector,siroclaafB etc staan , dus ruim 26000euro), personeel,verzekeringen en alles meer wat bij een bovengemiddelde praktijkvoering komt kijken, niet lager geworden....... De techniekkosten voor een kroon zijn wel ieder jaar hoger geworden, zodat het grootste kostendeel van een kroon de techniekkosten zijn. Verder wordt door buitenlandse labs vaak een minder edele legering gebruikt zodat het appels met peren vergelijken is. Ook kun je bij een goede praktijk als je een probleem hebt vaak diezelfde dag nog terecht en hoef je niet naar het buitenland te vliegen.
wo, 05/04/2005 - 23:28 Permalink
vV

Even een misverstand uit de wereld helpen: NL heeft zo ongeveer de laagste tarieven van Europa,( vergelijk maar eens met bv duitsland...) En dan west-europa wel te verstaan. Eigenlijk zouden de tarieven zelfs omhoog moeten om alle sterk gestegen kostenposten te compenseren. Daarnaast kent nederland van diezelfde regio zo ongeveer de hoogste verzorgingsgraad van het gebit. Helaas wordt dit laatste langzaamaan teniet gedaan door de regeringsmaatregelen, maar dat is een andere discussie.

Oost europa daarentegen is inderdaad veel goedkoper. Maar dat komt ergens vandaan....
De tarieven in nl zijn er nu eenmaal op gebaseerd dat er gewerkt wordt volgens de nl-richtlijnen mbt de behandelingen, hygiene , materialen etc.

Daarnaast krijgen de assistentes uiteraard ook betaald naar NL normen!, huisvesting kost gewoon de nederlandse marktprijzen, die ook veel hoger liggen dan daar.
Poolse stucadoors en bouwvakkers zijn ook veel goedkoper. Maar kosten van levensonderhoud liggen daar ook (nog) lager dan hier. En van Arboregels, verzekeringspremie etc heeft daar niemand gehoord.
Wanneer je alle kosten aftrekt van de omzet blijft er voor de tandarts-ondernemer geen belachelijk hoog inkomen over, afgezet tegen vergelijkbare beroepsgroepen en opleidingsniveau.

Wanneer iemand niet tevreden is met de tariefstelling in NL ga dan toch gewoon het werk in het buitenland laten doen. Maar ga niet afgeven op de situatie/prijzen in nL, want daar mankeert niets aan. Voor sommige behandelingen is het veel geld, maar het is niet duur, dat is een essentieel verschil! Er moet balans zijn tussen geleverde prestatie, kosten en kwaliteit. En dat is in NL gewoon het geval!
Maar dan ook de consequenties trekken als het achteraf gezien in het buitenland toch wat minder kwaliteit blijkt te zijn......

Ik zou heel graag willen dat mensen eens ophouden zo kort door de bocht te gaan, en ook ophouden appels met peren te vergelijken..En gewoon eerst eens nadenken of navragen waar dat verschil nu vandaan komt, voordat men een beroepsgroep die te goeder trouw is af te branden.
vr, 05/06/2005 - 14:03 Permalink
joek

Ik ben het helemaal met de ta eens.
Persoonlijk zou ik niet snel naar het buitenland gaan om zoiets te laten doen.
Ik heb mijn ogen laten laseren, heb even gedacht over het buitenland, maar ben toen gewoon naar een Nederlands ziekenhuis gegaan.
Het echte probleem zijn natuurlijk niet de kosten, maar het feit dat in Nederland bijna niets meer wordt vergoed.
Je moet je sowieso al aanvullend verzekeren, en dan krijg je nog maar tot zo"n EUR 500,00 vergoed.
Heb je eens een wkb of zo, dan zit je daar al aan.
Dus laat je volgende keer maar trekken!
Ik heb vorig jaar zo'n EUR 800,00 moeten bijbetalen!
Dus aan kronen beginnen veel mensen al niet eens, omdat niet te betalen is.
Een hele slechte zaak, de uitholling van de gezondsheidszorg.
Helaas doen we daar niet zo veel aan.
Groetjes,
Joke
vr, 05/06/2005 - 15:19 Permalink
prondel

Even een misverstand uit de wereld helpen


Ik zou heel graag willen dat mensen eens ophouden zo kort door de bocht te gaan, en ook ophouden appels met peren te vergelijken..En gewoon eerst eens nadenken of navragen waar dat verschil nu vandaan komt, voordat men een beroepsgroep die te goeder trouw is af te branden.



Ik denk meestal: en wat verdien je zelf, wat doe je er voor en als het fout gaat draag je dan de volledige verantwoordelijkheid? Nee, nou mondje houwe dan. We leven niet in communistisch Rusland dus.............
vr, 05/06/2005 - 17:32 Permalink
fransaki


Ik denk meestal: en wat verdien je zelf, wat doe je er voor en als het fout gaat draag je dan de volledige verantwoordelijkheid? Nee, nou mondje houwe dan. We leven niet in communistisch Rusland dus.............


Ik denk meestal: Rusland is niet zo communistisch meer en wat heeft communisme of rusland er mee te maken, en ja wat ik verdien staat in verhouding voor wat ik er voor doe. En dan wel eerder negatieve dan positive verhouding, maar goed als je altijd het nieuwste wil en de beste materialen is dat inherent. En ja ..... als het fout gaat draag ik de volledige verantwoordelijkheid en los het ook nog kostenloos op :smt003 .
zo, 05/08/2005 - 22:43 Permalink
Ellie

Hoi Sandra,
Ik ben naar Turkije geweest om 11 kronen te laten plaatsen. Uiteraard heb ik ook enorm zitten dubben over de voor- en de nadelen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om naar betreffende kliniek in Turkije te gaan. En ik kan je zeggen, ik zou het zo weer doen! Het resultaat is geweldig! Heb een mooie mond vol tanden en ik durf weer te lachen! Ook is de garantie perfect geregeld, deze kliniek werkt samen met 4 tandartsen in Nederland en mocht er iets zijn, dan kun je bij hun terecht. Helaas had ik na 4 weken een zenuwontsteking en moest er een wortelkanaalbehandeling gedaan worden. Dit is (kosteloos) gebeurd bij een Nederlandse tandarts. Tevens was de service in Turkije ook geweldig, ik werd van het hotel gehaald en gebracht naar de kliniek. De begeleiding is in het Nederlands wat alles een stuk prettiger maakt.
http://www.cosmetic-dental-holidays.nl
wo, 05/11/2005 - 15:38 Permalink
rilana

ik heb binnekort ook 6 nieuwe kronen nodig en mijn tandarts laat ze zelf al in tailand maken dit scheeld aanzienlijk in de kosten en de kwaliteit is net zo goed zegt de tandarts
zo, 07/31/2005 - 11:44 Permalink