Kaken zijn "ongelijk"

Author:
Kaakprobleem
Posted:
ma, 03/30/2015 - 15:09
Hallo,
Ik zit met een probleem. Mijn kiezen zijn nogal een geval apart, de ene kant sluit voor mijn gevoel wel redelijk goed als ik dichtbijt. De andere kant van mijn kiezen heeft echter een open beet. Dus als ik eet gebruik ik eigenlijk altijd maar een kant van mijn kiezen. Ook als ik mijn mond dicht heb, heb ik het gevoel dat mijn kaken ongelijk zijn. De ene kant steekt zeg maar meer uit dan de andere kant, vooral op foto's is dit goed te zien.
Ik heb 2 jaar een beugel gehad, en ik draag de nachtbeugel nog steeds.
Alleen toen mijn slotjes eruit gingen heeft de ortho mij al verteld dat de kans groot is dat mijn kiezen nooit helemaal op elkaar zouden gaan staan. Daarom mochten ze er dus ook al uit terwijl mijn beet nog niet goed was. Ik heb ook logopedie gehad vanwege het tongpersen, ik slikte verkeerd.

Laatst was ik bij de tandarts, maar ze vertelde me dat de open beet na verloop van tijd voor problemen zou gaan zorgen ( ik heb er uiteraard nu ook al last van). Ze had het ook over een kaakoperatie.

Dus ben ik terug gegaan naar de ortho, maar die beweerde dat het niet veel kwaad kon zolang ik geen pijn zo krijgen in mijn kaken o.i.d.

Heeft iemand een idee hoe dit te verhelpen is, en hoe dit komt?
Ps. Ik ben 14 jaar, dus ik weet niet of mijn kaken nog in de groei zijn en of dit goed zou kunnen komen? Al denk ik zelf van niet maargoed.