jeugdverzekering kronen

Author:
jannieke
Posted:
di, 12/16/2008 - 09:57
Hi,

Ik heb een vraagje over verzekering
Begin oktober heb ik vier kronen laten plaatsen op mijn voortanden, dat was voor mijn 22e verjaardag.
Nu stuurt mijn verzekering de volledige rekening door van 2300 euro via een incassobureau.

Mijn vraag
Hoeveel krijg je als jongere vergoed wat betreft kronen? Ik kan die voorwaarden voor een jongeren-tandheelkunde-verzekering niet vinden...

alvast bedankt voor je antwoord...

jannieke
vV

tot en met 21 jaar valt het gewone onderhoud onder de basisverzekering, kronen dus inderdaad niet! Daar moet een aanvullende verzekering voor worden afgesloten, en een aantal zorgverzekeraars die ik ken, willen dan wel een aanvraag met foto`s zien voor dat werk.

Met de vraag zoals je hem stelt kan ik niet zoveel, want de aanvullende verzekeringen lopen nogal uiteen aangaande de voorwaarden, afhankelijk van de zorgverzekeraar. Dus meer info graag!
di, 12/16/2008 - 12:45 Permalink
Lieneke

Voor de volgende keer: Zoek dit eerst van te voren heel goed uit, want dit soort verassingen wil je natuurlijk niet. Dus vraag altijd om een begroting met de bijbehorende codes en bel de verzekering voordat je accoord gaat met de behandeling.
di, 12/16/2008 - 13:14 Permalink
jannieke

nee, heb destijd geen begroting gehad... tandarts had me ervan verzekerd dat voor je 22 het leeuwendeel vergoed werd, dat had hij ook al een keer gehad met een meisje dat voor haar 21 facings liet plaatsen... ik ben verder op zijn uitspraak afgegaan...

is er achteraf nog wat aan te doen bij de verzekering of blijft het bij een wijze les voor de volgende keer?? ;-)
ma, 09/21/2009 - 16:51 Permalink
vV

dat late antwoord maakt mij niet uit, heeft alleen gevolgen voor jezelf. Gewoon vooraf een begroting vragen, met de begroting naar de verzekering. Dan weet je het zeker. en je had de tandarts gewoon eraan kunnen houden dat je (bijna) geen eigen kosten zou hebben, want dat heeft ie min of meer gesteld. een paar facings is een heel andere nota dan 4 kronen trouwens, lekker gemakkelijk, en verre van netjes van de tandarts.
Tanduitgebreid had moeten vergoeden denk ik. Heb je de nota eigenlijk wel ingestuurd?? Wat zegt de verzekering ervan?? denk toch dat je daar moet zijn ipv hier. Tanduitgebreid is meen ik tot 1250,=, maar nogmaals: de verzekering is toch je eerste aanspreekpunt.
ma, 09/21/2009 - 17:05 Permalink
jannieke

ik heb ongeveer een maand met de verzekering heen en weer gebeld... het kwam er aan het eind op neer dat ik één kroon voor 75% terugkreeg... dus iets van 450 euro ofzo...

ik ga nog wel een keer babbelen met de tandarts...kijken of er nog wat aan te regelen valt...

bedankt voor de antwoorden so far ;-)
di, 09/22/2009 - 09:47 Permalink
vV

dan was er een aanvraag ingediend voor bijzondere tandheelkunde. De tandarts weet wat de verzekering dan moet hebben. helaas zijn ook weer veel tandartsen daarvoor te lui geloof ik, of ze hebben onvoldoende kennis van de wetgeving en regelgeving op dat punt (wat niet alleen voor hun patienten een gemiste kans is, maar zeker ook voor henzelf).
Als dat wel de reden was, is er inmiddels teveel tijd verstreken om die aanvraag alsnog in te dienen, of er zou een berope gedaan moeten worden op coulance bij behandeling van de aanvraag.. De adviserend tandarts kan de situatie vooraf niet meer goed zien, en dat is het grootste probleem. een rontgenfoto alleen is dan onvoldoende.
do, 09/24/2009 - 10:58 Permalink