intern bleken nog eens proberen of facing?

Author:
Eva036
Posted:
di, 07/19/2011 - 22:55
Als kind ben ik gevallen op één van mijn voortanden, waardoor deze geel/bruin is verkleurd, vooral de bovenste helft bij het tandvlees. Een jaar of vijf geleden heeft een tandarts geprobeerd deze tand intern te bleken, in drie sessies. Vooraf heeft hij de dode zenuw eruit gehaald. Dit heeft niet of nauwelijks succes opgeleverd.
Ik zou deze voortand toch graag witter willen krijgen, maar aarzel over een facing. Ik heb liever niet dat weefsel wordt weggehaald omdat het dan onomkeerbaar is, het resultaat mij missschien tegenvalt, en ik verder een prima tand heb. Ik heb een gezond gebit waar verder nooit iets aan mankeert. En door orthodontie staat het ook mooi in de rij.
Zijn er wellicht nieuwe technieken voor intern bleken waardoor het zin heeft het nog eens te proberen? Als ik toch een facing laat doen, kan iemand mij tandartsen noemen in de regio Haarlemmermeer die dat goed en mooi kunnen? Ik wil overigens ook niet dat die tand dikker wordt, door er een laagje op te doen. Maar misschien wil ik dingen die niet kunnen.