implantaten kunstgebit: ervaringen gevraagd

Author:
omarijke
Posted:
ma, 03/15/2004 - 17:23
Omdat mijn kunstgebit niet meer goed past wil ik eventueel implantaten laten zetten in mijn onderkaak. Daarvoor ben ik bij een tandprothetische praktijk geweest, die heeft mij doorgestuurd naar een implantoloog (een tandarts gespecialiseerd in implantaten) in Eindhoven.

Heeft iemand ervaring met implantaten? Is een implantoloog goed of zou ik beter naar een kaakchirurg kunnen gaan? Is het meegevallen? Heeft iemand nog tips of ervaringen?
dj

Hoi,

Voor een kaakchirurg is een verwijzing nodig. Ook is het toch zo dat kaakchirurgen vaak nog minder tijd hebben dan gewone tandartsen.
Het is gewoon niet zo makkelijk te zeggen wie het beste is, er zit ook nog en behoorlijke persoonlijke factor in.

Kennismakingsgesprekken zijn echt goed!

Misschien zet de eigen tandarts wel implantaten, sommigen kunnen dat (zoals de DT dacht ik). Anders zou die mischien bereid zijn een aantal goede adressen te noemen.

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-03-15 22:07 ]
ma, 03/15/2004 - 21:51 Permalink
Dave

Sinds mijn 18e heb ik een kunstgebit. Omdat mijn kaak begon te slinken ben ik doorverwezen naar een implantoloog. Ik heb sinds vorige zomer 4 implantaten in mijn onderkaak. Mijn gebit zit muurvast en het bevalt me uitstekend. Mijn bovenkaak was te dun om implantaten in te plaatsen. Daardoor heb ik eind november een sinuslifting laten doen. Er wordt dan een opening in je kaak gemaakt waar kunstbot in wordt gedaan. Afgelopen week zijn 5 implantaten geplaatst. In augustus wordt op deze implantaten een zg. steg gezet waarop mijn bovengebit vast wordt gezet. Deze zak geen gehemelteplaat meer hebben waar ik erg naar uitkijk.
De operaties vallen erg mee. Ik heb meestal de operaties op vrijdag laten doen en kon dan maandag weer werken. Je kunt je gebit gewoon blijven dragen, er wordt hier en daar wat weggeslepen.
Enige probleem was dat mijn particuliere verzekering implantaten niet dekt. De circa EUR 13.000 die gemoeid zijn met het hele verhaal moet ik dus zelf ophoesten. Al met al vind ik het zeker de moeite waard.
Implantologen zijn gespecialiseerd dus dat lijkt me op zich beter dan een kaakchirurg (volgens mij zijn implantologen gespecialiseerde kaakchirurgen). Succes met je verdere behandeling. Als je nog vragen hebt, hoor ik het wel.
zo, 04/18/2004 - 10:04 Permalink