ik heb een lelijk gebit en ik wil een mooi gebit

Author:
pim de bruin
Posted:
wo, 05/04/2005 - 15:43
hallo ik ben 26 jaar en ik heb nog nooit een mooi gebid gehad mijn tanden staan shots en scheef soms schaam ik me en durf mijn mond niet ééns open te trekken als iemand tegen mij praat vooral mijn bovenste hoektanden staan naar vooren het is net of ik een paar tanden mis eerst had ik er geen probleem mee maar je word ouder en nu ga ik pas denken ik zou dan ook een mooi gebid willen hebben mijn tanden opzich zijn denk ik zelf nog in redelijke staat maar het ziet er gewoon niet uit ik hoop dan ook dat jullie wat tips voor me hebben gewoon een redelijk snelle oplossing ik denk als ik een beugel neem dat het een tien jaren plan word dus ik zit aan kroonen te denken of zo maar ik hoop dat jullie even mee willen denken en dat er een oplossing voor mij is ik zou graag de prijzen van kroonen willen weten ik hoop snel wat te horen.
groet pim pim771@hotmail.com
Moon

Wat zegt je tandarts van dit probleem? Heb je het weleens met hem/haar besproken?
Het is natuurlijk heel moeilijk om hier antwoord op te geven. Je beschrijft de stand van je tanden wel, maar dan is het nog heel moeilijk om in te schatten hoe iets er in werkelijkheid uit ziet.
wo, 05/04/2005 - 16:15 Permalink
vV

even globaal je probleem lezend is dit niet (zomaar) met kronen op te lossen. Overigens komt het eigenlijk niet voor dat een orthodontische behandeling zolang duurt hoor. Over het algemeen is het wel zo dat hoe ouder je bent hoe langer het duurt, maar zeg maar nu even met de natte vinger 2 tot 2,5 jaar.
Mits het met de beugel op te lossen is heeft dit veruit de voorkeur boven kronen, en niet alleen uit kostenoogpunt. Het is gewoon zonde om op (bijna) gave tanden kronen te gaan maken. Daarnaast kunnen er slechts niet al te grote standafwijkingen mee opgelost worden. Als ik je bericht lees komt dit gewoon buiten de mogelijkheden die kronen bieden.

Maar inderdaad zoals Moon terecht zegt: bespreek dit eens met je eigen tandarts. Er is vaak meer mogelijk dan je zou denken, je zult de eerste niet zijn die verbaasd is. Je eigen tandarts kan een verwijzin g regelen naar een goede orthodontist die hier wel weg mee weet, en wellicht ook moet het gecombineerd door tandarts en ortho gedaan worden, maar dat is nu eenmaal over het forum niet te zeggen, geen mens is gelijk.

Dus reserveer maar een half uurtje bij je tandarts om e.e.a. te bespreken.
wo, 05/04/2005 - 17:35 Permalink
Ini

Het spijt me dat ik dit moet zeggen, maar soms word ik wel een beetje moe van dit soort berichten in de trant van "Mijn gebiT is een bouwval, heb er jaren lang niets aan gedaan en ik wil nu a la minute de goedkoopste oplossing met zo min mogelijk inspanning". Allereerst wil ik zeggen dat ik het uiteraard wel ontzettend vervelend voor je vind. Een slecht gebiT is niet fijn en men kan zich daar behoorlijk onzeker over voelen.

Maar dan komt het verhaal voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en er dan ook nog het liefst zo min mogelijk moeite voor willen doen.

Beste Pim, als jij zo graag je gebiT wilt verbeteren, zul je daar GELD, TIJD en MOEITE voor over moeten hebben! En met die intentie zul je moeten zoeken naar voor jou de beste oplossing.

Succes!
ma, 05/09/2005 - 09:57 Permalink