hypodontie, wat nu?

Author:
PetraK
Posted:
wo, 09/26/2018 - 21:23
Mijn dochter van 15 heeft hypodontie, ze mist twee snijtanden boven. Ze is net klaar met beugelen. De hoektanden staan nu mooi naast de voortanden.
Binnenkort afspraak bij tandarts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om de "drakula"tanden ( zo noemt mijn dochter ze) wat anders van vorm te krijgen.
Ik ben me aan het oriënteren zodat ik van te voren genoeg informatie heb om het gesprek aan te gaan.
Ik heb er een foto van haar gebit nu bijgedaan.
Mijn vraag is, wat nu? opvullen, facings, niks aan doen of wat anders?
Attach
vV

gewoon met composiet vorm en kleur aanpassen. Zou het zeker gezien leeftijd simpel houden op een manier dat schade aan de tanden beperkt wordt. Persoonlijk vind ik het jammer dat niet voor implantaten gekozen is, deze manier zitten voor een mooi eindresultaat best wat haken en ogen aan en blijft toch in veel gevallen een compromis blijft (dit is overigens niet als kritiek bedoeld maar als extra info richting meelezers die wellicht voor een zelfde keuze staan).
do, 09/27/2018 - 13:23 Permalink
Chris888

Als antwoord op door PetraK

Voor wat het waard is: ik vind het er nu al heel acceptabel uitzien, zelfs zonder vormaanpassing van de hoektanden. Dus wel / niet jammer dat niet voor implantaten is gekozen is idd persoonlijk. :-) ik denk dat ik ook niet voor implantaten gekozen zou hebben. Het in je lichaam laten plaatsen van lichaamsvreemd materiaal spreekt mij niet zo heel erg aan, en ik vraag me ook af of implantaten altijd mooi blijven: donker randje boven kroon, minder doorschijnend element, minder mooie aansluiting tandvlees, donkerder tandvlees? Het hoeft misschien niet, maar ik zie zo vaak lelijke kronen of stifttanden, dat echt mooi blijkbaar niet vanzelfsprekend is.

Ik ken overigens een heel aantal mensen die de laterale snijtanden missen en een vergelijkbaar gebit hebben als op de foto. Familieleden van elkaar, en het is een beetje hun handelsmerk.
vr, 10/05/2018 - 16:08 Permalink