hoektanden gaan ineens naar buiten staan, incl. foto's

Author:
meg1977
Posted:
zo, 06/27/2010 - 12:02
Mijn hoektanden zijn vooral het laatste jaar erg naar buiten gaan staan. Hierdoor lijkt het alsof de rest van mijn voortanden naar binnen gaan staan, maar dat is dus niet zo. Hierdoor lijkt mijn mond ineens veel breder. Ook zijn de hoektanden behoorlijk puntig. Dit vond ik voorheen nooit een probleem, maar sinds mijn tanden zo naar voren zijn gaan staan vallen ze veel meer op.

De orthodontist had het over een beugel.. dan ook maar meteen mijn hele gebit, maar ik erger me alleen aan die hoektanden. Ik hoef niet zo nodig een tandenpasta-reclame lach... Maar wil alleen een wat mooiere aansluiting van de bovenrij.
Ik wil ook geen beugel, omdat ik al 32 ben en over een half jaar ga trouwen en ik wil dan echt niet met een beugel rondlopen.
Ook daarna liever niet. Ik vind het knap van al die mensen die dat wel doen op oudere leeftijd, maar mijn zelfvertrouwen is daar kennelijk niet groot genoeg voor. Ook het kostenplaatje is een probleem.

Nu dacht ik dat het misschien mogelijk is om de hoektanden iets bij te laten slijpen en dan composiet ofzo.. Of facings, maar ik hoor toch best veel nare ervaringen over facings en ik weet ook niet of dat wel mogelijk is bij mijn gebit.

Hier wat foto's. Ik hoop dat iemand me advies kan geven.

Groetjes meg
Attach
alpifresh

Facings zijn ook duur, en na verloop van tijd zullen die ook gaan verschuiven. Het verschuifproces is gaande in je kaakbot en dat gaat gewoon door.

Je wilt geen beugel, I know, maar het alternatief is het scheefstaande, maar gezonde! tandweefsel te laten afslijpen en in de loop van de jaren blijven slijpen omdat het steeds verder scheef zal gaan staan. Net zolang tot er niks meer te slijpen valt, en je een implantaat nodig hebt. Ook duur.

Een beugel lijkt mij ook de beste oplossing omdat je daarna een draadje achter je voortanden krijgt, tot en met je hoektanden, dat ervoor zorgt dat alles zo goed mogelijk blijft staan.
Jammer dat de kosten een probleem zijn, anders had je een linguale beugel kunnen nemen (al het metaalwerk aan de binnenkant, niet te zien) of invisalign (plastic hoesjes over je tanden, niet te zien).

De scheefstand is nu nog niet zo erg. Over een half jaar zal het een ietsje erger zijn (geen idee hoe snel dat proces zal verlopen, maar het zal niet minder worden). Je zou ook een half jaar een gewone beugel (witte slotjes uiteraard) kunnen nemen, en die vlak voor je bruiloft eruit laten halen, ongeacht hoe het resultaat dan is. Maar ik kan me voorstellen dat je binnen 3, 4 maanden al zo goed als klaar bent, in ieder geval dik tevreden met het resultaat, en dan vallen de kosten ook weer mee.
zo, 06/27/2010 - 15:14 Permalink
meg1977

Hoi,

erg bedankt voor je reactie. Een beugel zal best de beste oplossing zijn, maar ik wil het gewoon echt niet.
Ik denk dat ik bij de tandarts de hoektanden maar gewoon iets al laat slijpen en recht aan laat vulllen met composiet.
Dan kan ik in 2011 altijd nog een beugel nemen als ik goed verzekerd ben/

Ik hoop dat dat een mogelijkheid is in iedergeval.

Iets kortere tanden lijkt me toch wat mooier in mijn gevoel. Ik wil gewoon graag van die dracula-tanden af.

Pfff, wat een gedoe allemaal. Ik weet nog dat ik op mijn dertiende een beugel wilde voor mijn boventanden, maar de tandarts vond het destijds nergens voor nodig. Had ik toen maar aangedrongen dan had ik het probleem nu misschien niet gehad.

En hoe kan het trouwens dat hoektanden ineens zo snel kunnen veranderen van stand?? Vorig jaar had ik nog nergens last van
zo, 06/27/2010 - 18:44 Permalink