Hoe krijg ik mijn tanden witter?

Author:
anna
Posted:
di, 09/04/2001 - 20:26
Hallo ik ben een jongen van 17 en heb redelijk gele tanden, op zich is het niet al te erg maar, het valt mij te veel op. dus de vraag is wat kan ik er aan doen ?

Karel
de digitale tandarts

Er zijn veel produkten op de markt om de tanden witter te maken.
De werkzaamheid verschilt en de schadelijkheid ook.

Allereerst zijn er de tandpasta's voor rokers. Deze zijn bedoeld om aanslag van je tanden af te poetsen, m.a.w. ze bevatten veel schuurmiddel. Het vaak gebruiken van deze produkten leidt tot slijtage van je glazuur en doordat het glazuur dunner en ruwer wordt, mogelijk juist tot een geler en viezer gezicht.

Andere whitening tandpasta's bevatten minder schuurmiddel (maar over het algemeen toch wat meer dan normale tandpasta's) Tevens bevatten zij stoffen welke de tanden witter zouden maken. Het effect van deze tandpasta's is klein, zover er al een effect is; echt wetenschappelijk bewijs ontbreekt. Het is meer een marketing-truc

Verder zijn er bleek-gels welke werken op een peroxyde-basis. Deze gels kunnen in een bleekbitje gedaan worden, welke bijv. enkele weken s'nachts door de patient gedragen wordt (thuisbleken) of bij de tandarts aangebracht worden op de tanden, waarna met speciale lampen de tanden binnen +/- een uur gebleekt worden (office-bleaching). Thuis bleken kost meer tijd dan office bleaching en is soms doordat de tanden tijdelijk wat gevoeliger worden, moeilijker vol te houden.
Mocht je zelf willen bleken dan is het wel verstandig om een bleekbitje te laten maken bij een tandarts en niet te bestellen via bijv Tell-sell!

Kronen en vullingen kunnen niet gebleekt worden en de aanwezigheid hiervan in de voortanden kan het resultaat beinvloeden. Het bleken is niet schadelijk voor het glazuur en tandbeen; het wordt er niet zachter van. Wat vaak wel gebeurd is dat de tanden gevoelig worden voor warmte en koude. dit zal echter weer verdwijnen zodra gestopt wordt met bleken.

Vanaf (eind) oktober heeft tandarts.nl een praktijk geopend in Amsterdam, waarin onder andere gebleekt zal gaan worden, kijk t.z.t. op onze site voor het maken van een afspraak.[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-12 13:54 ]
do, 09/06/2001 - 16:23 Permalink
admin

De digitale tandarts zegt:
> Vanaf (eind) oktober heeft tandarts.nl een
> praktijk geopend in Amsterdam, waarin onder
> andere gebleekt zal gaan worden, kijk
> t.z.t. op onze site voor het maken van een
> afspraak.

Waarom zou ik een afspraak maken met u om in uw praktijk mijn tanden te laten witten, terwijl mijn eigen tandarts dat ook kan (office bleaching)?

Wil niet elke tandarts 'witten'? Of gebruikt een nieuwere, betere techniek?
wo, 09/19/2001 - 13:13 Permalink
de digitale tandarts

In onze tandarts.nl praktijk hebben wij gekozen voor het britesmile systeem. http://www.britesmile.com

Met behulp van de britesmile laser is effectiever bleken mogelijk dan met een peroxyde gel en een halogeen lamp.

Thuis bleken is vaak onhandig en onplezierig voor de mensen die het bleekbitje in moeten houden. Uit eigen ervaring merk ik ook dat veel mensen deze behandeling niet lang genoeg volhouden, onder andere door (tijdelijke) warmte/koude gevoeligheid en tandvlees-irritatie.

Er zijn overigens meer tandartsen met een britesmile systeem, maar onze prijs is zeer concurrerend.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-30 14:58 ]
do, 09/20/2001 - 11:27 Permalink