Het verschil tussen de Britesmile-en Rembrandt bleekmethode?

Author:
fastchick
Posted:
zo, 07/04/2004 - 23:41
Hoi!

Kan iemand mij misschien vertellen wat nu het verschil (in het eindresultaat) is tussen de Rembrandt- en de Britesmile bleekmethode?
Ik heb begrepen dat het percentage waterstofperoxide in de Rembrandt gel vele malen hoger is dan die in de Britesmile gel.
Toch wordt van beide gels beweerd dat ze de tanden tot 9 tinten lichter KUNNEN bleken.Je zou toch denken dat de gel die zoveel meer waterstofperoxide bevat, de tanden dan ook veel lichter zou kunnen bleken?
Van alleen de CDC kliniek weet ik dat ze met Rembrandt werken, van Britesmile had de dame die daar de telefoon beantwoordde nog nooit gehoord.(?!?!)
Dit, terwijl de meeste bedrijven waar ik informatie heb opgevraagd, met Britesmile werken.
Is het eindresultaat nu werkelijk bijna gelijk, maar de Rembrandt gel een stuk agressiever?
Zelf heb ik door mijn eigen tandarts bitjes op maat laten maken die ik kan vullen met Opalescence bleekgel, waarmee ik dan moet slapen.
Om de tanden wit te houden, moet dit wel heel regelmatig bijgehouden worden, teveel naar mijn zin, vooral omdat het niet prettig slaapt en ik soms echt pijnscheuten voel vanwege de gel.
Ik hoop dus als ik mijn tanden door de tandarts laat bleken, ik er een paar jaar vanaf ben.(roken doe ik niet)
Het bijhouden m.b.v. de bitjes en de thuis bleekgel vind ik te doen, maar het resultaat van de thuis bleekgel alleen is snel weer weg, dus is dit denk ik in mijn geval alleen voldoende ter ondersteuning van de bleekbehandeling van de tandarts.
Alvast bedankt voor de reactie(s)
Groeten Patricia
de digitale tandarts

Elk bleekresultaat zal na verloop van tijd weer verdwijnen. Hoe snel het gaat is mede afhankelijk van je eet en drinkgewoontes en bijv. roken!

Echt bewezen veilig is: thuisbleken met 10% carbamideperoxyde (zoals o.a. opalescence). Het resultaat dat je met thuisbleken kan bereiken hoeft echt niet onder te doen voor een andere bleek methode, het kost alleen wat meer tijd.

Er zijn zoveel verschillende bleekmethodes die beweren in een uur resultaat te hebben. Het is inderdaad zo dat britesmile met een wat lager percentage peroxyde werkt dan de meeste, in hoeverre dat dan veiliger zou zijn is moeilijk te zeggen en daar zijn geen duidleijk onafhankelijke onderzoeken over gedaan.

Met vriendelijke groet.
zo, 08/29/2004 - 21:31 Permalink
fransaki

Het is inderdaad zo dat britesmile met een wat lager percentage peroxyde werkt dan de meeste, in hoeverre dat dan veiliger zou zijn is moeilijk te zeggen en daar zijn geen duidleijk onafhankelijke onderzoeken over gedaan.

Met vriendelijke groet.


Kijk eens op http://www.britesmile.com/proof . Zonder voorkeur uit te spreken voor een bepaald systeem wil ik wel benadrukken dat het heel belangrijk is om het in-office bleken te laten doen door een tandarts of door iemand onder supervisie van een tandarts. Ik heb reeds een patient gezien die een week lang last had gehad nadat ze had laten bleken door een kennis zonder benodigde opleiding. Goedkoop bleek hier tevens duurkoop want de behandeling had naast de nabezwaren geen enkel bleekresultaat gegeven. :cry:
zo, 08/29/2004 - 23:45 Permalink