Is het mogelijk tanden te vijlen???

Author:
lz
Posted:
zo, 12/08/2002 - 20:01
Ik heb een vraag over een onregelmatig gebit: mijn voortanden zijn iets langer dan de rest van mijn gebit en hier erger ik me best aan. Zijn er mogelijkheden om de tanden op 1 niveau te krijgen, bijvoorbeeld door er een stukje af te vijlen??? Ik heb echt geen idee, is er iemand die hier ervaring mee heeft?
Een tandarts

Gewoon een vijl pakken en vijlen, net zoals bij een paard. Of je vraagt je buurman of je zijn nieuwe Bleck en Decker kan lenen...........
Heb je dit ooit weleens met je tandarts besproken?
ma, 12/09/2002 - 09:37 Permalink
de digitale tandarts

Kleine lengte verschillen of standafwijkingen, kunnen soms met (schuur)schijfjes worden bijgeslepen.

Meestal niet meer dan 1-2 mm omdat je anders toch teveel tandweefsel zou moeten opofferen.

Bespreek het eens met je tandarts!
ma, 12/09/2002 - 10:13 Permalink
patericia

Ik heb dit ook gehad. Het hoorde bij mij ook bij de opknapbeurt. Maar ze doen het wel. Omdat mijn tanden na de behandeling niet echt mooi glad waren heeft ze hier best veel tijd in gestoken om alles mooi te maken.
Ze heeft de tande weer gelijk gemaakt met de rest ( hier ging het natuurlijk maar om mm).
En ik vond het eigenlijk best mooi dat ik toen heb gevraagd of ze ook een stukje van m'n hoektanden wilden afsluipen. Ik had best een soort van dracula hoektanden, en er gaat niet veel vanaf maar het ziet er beter uit en je voelt je er zekerder bij.

En dit soort dingen doen gelukkig geen pijn. Alleen het water is een beetje vervelend waarmee ze het afzuigen.
vr, 12/13/2002 - 23:57 Permalink
lz

Bedankt voor de reacties, hier heb ik zeker iets aan! Ik begrijp natuurlijk dat er niet veel af kan, maar dat hoeft ook niet. Het gaat maar om een klein stukje! Ik zal het bij mijn volgende bezoek aan de tandarts met hem bespreken! Bedankt!
zo, 12/15/2002 - 12:59 Permalink