Herbst-apparaat

Author:
Lotte
Posted:
do, 12/08/2005 - 19:16
Hallo,

Ik ben een meid van 21 met een lichte open beet. Mocht u het bekend voorkomen, dat kan, laatst had hier laatst ook al een bericht geplaatst.

Ik ben naar een orthodontist gegaan om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor mijn gebit. Vorige week kreeg ik van hem een behandelplan en gegevens over mijn gebit op papier. Ik kan mij vinden in het behandelplan, maar niet in de kaakosteomie die hij voorstelt. Ik vind dit veel te ingrijpend voor een paar milimeter, bovendien zitten er naar mijn smaak te veel risico's aan (op zenuwbeschadiging).

Aan de hand van die gegevens over mijn gebit ben ik op internet gaan zoeken naar vergelijkbare gevallen en hoe deze zijn behandeld.

Mijn gegevens zijn:
Class II/1
Overjet 7 mm
Overbeet 2 mm

Via een Amerikaans forum kwam ik bij een artikel over volwassenen met een overjet die behandeld zijn met een Herbst-apparaat. Zie http://www.oc-j.com/jan03/MPA2.htm . Ook heb ik ergens gelezen over een volwassene wiens overbeet is behandeld met een buitenbeugel.

Is er hier soms iemand op het forum die meer weet over dit soort behandelingen, of deze ook in Nederland plaatsvinden en of het mogelijk zou zijn in mijn geval?

Bedankt!